Jim Henson wilde dat 'The Muppets' als R werd beoordeeld

Inhoudsopgave:

Jim Henson wilde dat 'The Muppets' als R werd beoordeeld
Jim Henson wilde dat 'The Muppets' als R werd beoordeeld
Anonim

The Muppets zijn ongetwijfeld een instelling voor kindertelevisie. Briljant, deze fantastisch uitgewerkte en vreemde karakters zijn ook aantrekkelijk voor volwassenen. Dit komt omdat de maker Jim Henson ervoor zorgde dat zijn creaties van poppen/marionetten met grote ogen dimensie, hart en een echt gevoel voor humor hadden.

Maar Jim Henson zag zijn personages nooit als een voertuig voor educatie voor kinderen en familie-entertainment. In feite wilde hij eigenlijk dat The Muppets een R-rating kregen.

Hier is het echte verhaal over wat Jim Henson van plan was te doen met personages als Kermit The Frog, Miss Piggy, Fozzy Bear, Gonzo, Animal en Beeker.

Sesamstraat veranderde alles voor Jim Henson

Volgens een fantastische mondelinge geschiedenis van Slate Magazine, werd onthuld dat The Muppets oorspronkelijk waren ontworpen voor een ouder publiek.

De vroege versies van Jim Hensons creaties verschenen in de jaren vijftig op variétéshows. Hoewel ze erg op knuffelige karakters leken, gedroegen ze zich meer als de kinderen in South Park… Hoewel, misschien niet zo gemeen… Het waren tenslotte de jaren vijftig.

Vroege Jim Henson
Vroege Jim Henson

Aanvankelijk waren The Muppets bedoeld om volwassenen te vermaken met hun Borscht Belt-humor in variétéshows en vroege tv. Maar toen Sesamstraat op de markt kwam, werden alle personages van Jim Henson bekend als 'kinderkost', niet alleen degenen die hij creëerde voor de langlopende tv-show. Natuurlijk zijn personages als Bert en Ernie puur voor kinderen gemaakt, ook al twijfelen veel volwassenen nog steeds aan de ware aard van hun relatie. Bovendien proberen fans tot op de dag van vandaag de pure Sesamstraat-personages te corrumperen en ze zelfs te koppelen aan de cast van Game of Thrones.

Toch waren ze voor kinderen.

De stap om The Muppets te maken zoals de cast van Sesamstraat was een beslissing waar Jim Henson niet zo enthousiast over was. Maar het duurde een eeuwigheid voordat hij zijn personages op een show van een half uur kreeg. Dus nam hij de kans om te rebranden.

En, jongen, het heeft zijn vruchten afgeworpen!

Terwijl Jim in 1990 tragisch stierf, leven zijn Muppet- en Sesamstraat-personages nog steeds op televisie en in de films… alleen niet zoals hij het oorspronkelijk bedoeld had.

Wat waarschijnlijk waar is, is het feit dat het karakter van Jim Henson waarschijnlijk niet zo verweven zou zijn geraakt met de popcultuur als hij zijn wens had gekregen.

Dus, hoe R-Rated waren de Muppets oorspronkelijk?

Tijdens de mondelinge geschiedenis voor Slate, met mensen zoals de president van The Jim Henson Company Lisa Henson (Jim's dochter), Jim's biograaf Brian Jay Jones en Gonzo-artiest/poppenspeler Dave Goelz, een hoop inzicht in Jim De oorspronkelijke bedoeling van Henson werd gedeeld.

"De creatie van Sesamstraat is voor mij een van de grootste absurditeiten ooit", beweerde Michael Firth, de voormalige executive vice president en creative director van Jim Henson Productions. "Omdat de Muppets op dat moment uitsluitend entertainment voor volwassenen waren. Wat ze deden was elkaar opblazen en elkaars hoofd eraf bijten, en dat soort dingen. Heel non-kid stuff."

In die tijd werden The Muppetes gebruikt voor veel merkaanbevelingen en waren ze effectief in het creëren van merkbekendheid. Maar ze deden dit niet met hun goede zeden. Sterker nog, als je iets niet probeerde dat Kermit de Kikker aanraadde, zou hij waarschijnlijk dreigen je neer te schieten of "je met wilde paarden te vertrappen".

Ja, die gast was gewelddadig!

De waarheid is dat de meeste personages van Jim Henson niet door hem zelf zijn gemaakt.

"Henson heeft ze niet zelf gemaakt - hij was meer een zachtaardige herder, en een echt getalenteerde. Er was een team van schrijvers, artiesten en artiesten voor nodig om The Muppet Show te creëren en op te voeren. Frith creëerde zelf veel personages, waaronder Fozzie Bear, "zei Sally Herships, de producent en verteller van de documentaire The Muppets.

"Cookie Monster is oorspronkelijk gemaakt voor General Foods. En Rowlf de hond werd een pitchman voor Purina. Henson werkte zijn poppen. Ze maakten de ronde van verschillende shows zoals B-lijstacteurs die probeerden in te breken in Hollywood. gastoptredens in The Ed Sullivan Show, The Tonight Show with Steve Allen en The Jimmy Dean Show, "vervolgde ze.

Deze bedrijven wilden dat de Muppets van Jim Henson hen vertegenwoordigde omdat ze een ouder publiek aanspraken. Ze waren uniek omdat Jim duidelijk de regels van televisie en censuur niet begreep. Het gerucht gaat tenslotte dat Jim's oorspronkelijke naam voor The Muppet Show "The Muppet Show: Sex And Violence" was…

Geen wonder dat netwerken in de jaren 50, 60 en begin jaren 70 hem geen eigen show wilden geven.

Hoewel dit zijn carrière vormde, verhinderde het hem ook om uit te breiden naar een breder publiek en een televisieshow te krijgen. Maar toen hij zijn aanvankelijke visie kalmeerde, veranderde het leven exponentieel voor hem en alle anderen die betrokken waren bij deze gekke, lieve creaties.

Aanbevolen: