De echte reden waarom tv-netwerken aanvankelijk een hekel hadden aan 'South Park

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom tv-netwerken aanvankelijk een hekel hadden aan 'South Park
De echte reden waarom tv-netwerken aanvankelijk een hekel hadden aan 'South Park
Anonim

South Park is een van de meest invloedrijke en ronduit intelligente shows ooit gemaakt.

Op het eerste gezicht lijkt de show te gaan over een stel kinderen met een kinderachtig gevoel voor humor die dol zijn op vloeken… Maar elke aflevering van de show is eigenlijk een microkosmos voor wat er in de wereld om ons heen gebeurt. Vaak kan dit voor mensen triggerend zijn. Dit feit kan een van de redenen zijn waarom de South Park Pandemic Special met gemengde kritieken werd ontvangen.

De mede-makers van South Park, Matt Stone en Trey Parker, wilden echter een show maken die racisme, sociale conventies, organisaties, bewegingen, religies, politiek, beroemdheden en elke waarde die ons dierbaar is ontleedt… En zij deed dit door middel van edgy geanimeerde komedie.

Geen wonder dat zoveel netwerken de show hebben afgewezen… Maar dit is precies waarom het zo lang duurde voordat een netwerk de show oppikte…

Hun schoolfilms trokken de aandacht van de netwerken

De waarheid is dat er veel dingen over South Park zijn waar fans zich niet van bewust zijn, vooral de oorsprong van de show en hoe moeilijk het was om gemaakt te worden. In een fantastische mondelinge geschiedenis over de oprichting van South Park door Entertainment Weekly, gingen Trey Parker en Matt Stone in detail over waarom precies zoveel netwerken hun briljante idee afwezen.

Matt Stone en Trey Parker makers van South Park
Matt Stone en Trey Parker makers van South Park

Uiteindelijk pakte Comedy Central de show op, maar vooraf hadden Matt en Trey een heel lang ontwikkelingsproces doorstaan. Het idee voor South Park kwam voort uit een paar korte animatiefilms voor de universiteit die de aandacht trokken van een Hollywood-manager genaamd Brian Graden. Brian was in staat om Matt en Trey wat startgeld te bezorgen om hun korte films opnieuw te maken, zodat de animatie van hogere kwaliteit was. Deze herhalingen gingen 'viraal' (via VHS-banden) en plotseling wilde elk netwerk ze ontmoeten.

De meeste leidinggevenden stonden echter zeer sceptisch tegenover de tekenfilmkinderen met vuile monden en een neiging om satirische conflicten aan te gaan die velen aanstootgevend vinden. In het bijzonder dachten ze niet dat het een wekelijkse show zou kunnen zijn.

De netwerken dachten niet dat volwassenen continu zouden afstemmen

De belangrijkste reden waarom netwerken het South Park-idee afwezen, was dat ze niet dachten dat volwassenen continu op de show zouden afstemmen. Natuurlijk waren de twee kerstshorts grappig, en volwassenen zijn er dol op, maar er was geen manier om van dat concept een tv-programma te maken dat oudere kijkers zou vasthouden… Dus dachten ze.

"[Netwerkmanagers] zeiden: "Je zou dit nooit kunnen herhalen als een tv-show, want je zou niet zo smerig kunnen zijn op tv en dus zou het niet grappig zijn", legde Trey Parker uit. kwam op het idee van Mr. Garrison en Mr. Mackey en we hadden tekeningen van hen, en ze zeiden: "Het zal nooit werken omdat volwassenen geen show over kinderen willen kijken. Ze willen een show over een gezin zien.” We wisten dat het niet zo vies hoefde te zijn om grappig te zijn; je hoeft alleen maar op de envelop te drukken. Bovendien dachten we dat er meer aan de hand was."

Maar netwerken waren niet overtuigd. Uiteindelijk hebben zowel MTV als Fox de South Park-jongens volledig afgewezen, waardoor ze een kans van meerdere miljoenen dollars misliepen … Dit wist ik niet.

De toenmalige Comedy Central-president Doug Herzog dacht daar echter anders over. Hij maakte kennis met de korte animatiefilms van Matt en Trey door zijn ontwikkelingsmanager, Debbie Liebling, die hem naar een vergaderruimte sleepte om hem te laten zien. Doug wist meteen dat hij met de South Park-jongens moest werken.

Betreed Comedy Central

"We [vlogen] ze naar New York voor een aantal vergaderingen", legde Doug Herzog uit in het Entertainment Weekly-interview.

Doug beweerde dat hij niet alleen onder de indruk was van het werk van de jongens, maar ook van hun vreemde, gekke en extraverte persoonlijkheden. Uiteindelijk zei hij dat ze wat geld moesten nemen en een pilot gingen maken voor hun tv-programma.

Met wat moeite gingen Matt en Trey de pilot maken voor South Park, een aflevering getiteld "Cartman Gets an Anal Probe". Comedy Central was er echter teleurgesteld over. Maar ze wisten het niet zeker, dus gingen ze een focusgroep houden met een stel volwassenen.

Het is niet verrassend dat sommige mensen erg beledigd waren en zelfs huilden toen ze de kinderen zagen vloeken… Uiteindelijk beoordeelde de focusgroep de show ZEER laag.

Comedy Central gaf Matt en Trey echter nog een kans door hen te vragen het einde van de aflevering opnieuw te doen. Hoewel het veel meer werk bleek te zijn dan ze dachten, hebben ze een aantal dingen opgelost en Comedy Central ging door met de show, hoewel de focusgroep er een hekel aan had.

"Daar is meer moed voor nodig dan mensen weten totdat ze die banen hebben gehad", zei Brian Graden, producer van South Park.

Toen South Park in 1997 debuteerde, luisterden bijna een miljoen kijkers. Dit was destijds enorm voor basiskabel. En vanaf dat moment groeiden de beoordelingen voortdurend.

"Ik kwam van MTV en South Park ging sneller, sneller en met meer impact van start dan welke rockband of muziekact dan ook die ik ooit had gezien", beweerde Doug. " Het steeg op als een raket. En het kreeg onmiddellijk een ongelooflijke kritische reactie."

South Park geniet meer dan 20 jaar later nog steeds veel kijkers en lovende kritieken, waardoor het een bonafide hit werd… Maar het is duidelijk dat slechts één netwerk een vooruitziende blik had om te zien wat het zou kunnen zijn.

Aanbevolen: