The Crown's' Emerald Fennell's regiedebuut, 'Promising Young Women' komt uit met Kerstmis

The Crown's' Emerald Fennell's regiedebuut, 'Promising Young Women' komt uit met Kerstmis
The Crown's' Emerald Fennell's regiedebuut, 'Promising Young Women' komt uit met Kerstmis
Anonim

The Crown heeft een aantal zwaargewichten en opkomende sterren in zijn ensemble. Het zou gemakkelijk zijn om te verdwalen tussen de gebruikelijke met sterren bezaaide verdachten, maar er zijn ook enkele opmerkelijke mensen op de achtergrond.

Emerald Fennell speelt misschien niet een van de flitsendere personages in de show met haar vertolking van Camilla Parker Bowles, maar ze is veel meer dan alleen een actrice. Ze is een auteur en een voor een Emmy genomineerde scenarioschrijver voor haar werk aan Killing Eve.

Ze heeft onlangs ook haar regiedebuut gemaakt. Ze regisseerde en schreef de zwarte komediethriller Veelbelovende jonge vrouwen.

Bij Veelbelovende jonge vrouwen kreeg Fennell de kans om een eigen sterrencast te regisseren. Het omvat Carey Mulligan, die het hoofdpersonage speelt, Community's Alison Brie, Molly Shannon en Alfred Molina.

Promising Young Women gaat over Cassandra "Cassie" Thomas, van wie iedereen zei dat ze een veelbelovende jonge vrouw was, totdat een mysterieuze gebeurtenis haar leven onderbreekt. Mulligan zal een schoolverlater betalen om mensen te laten boeten voor misdaden uit het verleden.

Fennell is geen onbekende in het schrijven over vrouwen die wraak zoeken. In een interview met Fast Company zei Fennell dat de inspiratie voor Promising Young Women voortkwam uit het zien van wraakfilms met vrouwelijke hoofdrolspelers die ze niet herkende.

"Ik dacht dat als een vrouw wraak zou nemen, het waarschijnlijk niet zou zijn wat we gewend zijn te zien - en dat is een hotpants en een machete - omdat ik denk dat vrouwen niet vaak gewelddadig zijn. Onze cultuur heeft altijd naar angstaanjagende mannen gekeken, [dus] angstaanjagende vrouwen worden geschreven als mannelijke personages met borsten. Ik dacht dat het genre moest worden ondermijnd."

Je kunt deze genrebrekende thriller deze kerst in de bioscoop zien.

Aanbevolen: