Waarom ontvangt 'Nomadland' van Frances McDormand al Oscar Buzz?

Waarom ontvangt 'Nomadland' van Frances McDormand al Oscar Buzz?
Waarom ontvangt 'Nomadland' van Frances McDormand al Oscar Buzz?
Anonim

We zijn iets minder dan 5 maanden verwijderd van de Academy Awards van 25 april, dus het is die tijd van het jaar waarin studio's zich voorbereiden op hun laatste pitches voor hun gewaardeerde films.

Dit jaar zal relatief anders zijn dan voorgaande, vanwege de impact van de wereldwijde pandemie op bioscoopreleases en de nieuwe toelatingsregels van de Oscars, maar een film die dit jaar consistente Oscar-buzz heeft gekregen, ondanks beperkingen, was Frances McDormand's Nomadland.

In de film speelt McDormand een vrouw van in de zestig die alles verloor na de Grote Recessie van 2007-2009, en begint aan een reis door Amerika, levend als een in een bestelwagen wonende, moderne nomade.

De film is een bewerking van het non-fictieboek van Jessica Bruder Nomadland: Surviving America In The 21st Century. Het zal vanaf vrijdag in de bioscoop te zien zijn.

Nomadland heeft al talloze prijzen gewonnen, waaronder de prestigieuze Gouden Leeuw voor beste film op het Filmfestival van Venetië en de People's Choice Award op het Toronto International Film Festival (TIFF). Nomadlands-regisseur Chloe Zhao won ook de Ebert Director Award op de TIFF en Frances McDormand is dit jaar genomineerd voor beste actrice bij de Gotham Awards.

Pre-Oscar-awards zijn geen garantie voor Oscar-nominaties, maar het is meestal een goede indicatie dat een film goed is ontvangen door critici tijdens de festivalruns.

Volgens een artikel op EW.com heeft Nomadland het hele jaar door een constante "buzz" gehad, en "Chloe Zhao's technische meesterwerk in het hele land over een van-dwelling drifter is ook een cross-category speler die momenteel doorrijdt alom enthousiaste recensies van de herfstfestivals."

EW's vroege Oscar-voorspelling heeft Nomadland genomineerd voor beste film, beste regisseur, beste actrice en best aangepaste scenario.

Nomadland
Nomadland

Bovendien zei een recent artikel van het tijdschrift Vogue dat, omdat de filmfestivals van Telluride en Cannes dit jaar werden geannuleerd, Venetië en Toronto "nog steeds een betrouwbare voorspeller zijn van de films die hoogstwaarschijnlijk zullen strijden om de top onderscheidingen." Nomadland werd de eerste film die dit jaar op beide festivals de hoofdprijs voor beste film won.

Het artikel wees er ook op dat Nomadland een herkenbaar verhaal is dat actueel is in deze tijd. Het beschrijft het als "een meditatie over de huidige economische crisis."

Nomadland kan momenteel niet worden gestreamd - als je het wilt zien, moet je een theater zoeken waar het speelt en kaartjes kopen, of wachten tot het op de een of andere manier digitaal wordt uitgebracht.

Aanbevolen: