Dit is hoeveel Miley Cyrus verdiende per aflevering op 'Hannah Montana

Inhoudsopgave:

Dit is hoeveel Miley Cyrus verdiende per aflevering op 'Hannah Montana
Dit is hoeveel Miley Cyrus verdiende per aflevering op 'Hannah Montana
Anonim

Miley Cyrus was slechts 14 jaar oud toen ze haar grote doorbraak beleefde met het spelen van Hannah Montana in de Disney Channel-komedieserie, die liep van 2006 tot 2011. Maar afgezien van het feit dat haar populariteit in het tv-programma haar heeft geholpen bloeiende muziekcarrière, verdiende de zangeres ook een fortuin dankzij haar forse salaris.

Hannah Montana werd zo'n succes dat het er zelfs toe leidde dat showbazen in 2009 opdracht gaven voor een langspeelfilm, getiteld Hannah Montana: The Movie, die een verbazingwekkende $ 155 miljoen opbracht aan de wereldwijde kassa.

Maar hoeveel verdiende Miley eigenlijk per aflevering van haar tijd als popsuperster?

Miley Cyrus’ salaris op ‘Hannah Montana’

Toen Miley 11 was, werd ze benaderd om auditie te doen voor een aankomende tv-serie op Disney Channel, en toen ze eenmaal de rol had geland, vertelde de hitmaker "Mother's Daughter" Elle in een interview dat ze niet eens de moeite nam onderhandelen over haar deal.

Volgens Miley was ze gewoon opgewonden om op televisie te zijn dat ze niet wilde dat Disney de rol aan een andere actrice zou geven vanwege een meningsverschil over haar salaris.

Het ging tenslotte niet om het geld voor Miley, maar ze wist dat het deel uitmaken van de Disney-familie hoe dan ook deuren voor haar zou openen.

"Ik wilde gewoon op tv zijn", vertelde ze de publicatie in 2016. "Ik bedoel, op een gegeven moment - ze zullen me waarschijnlijk vermoorden omdat ik het zeg - was ik waarschijnlijk de minst betaalde persoon in de [Hannah Montana] castte omdat ik niet beter wist.

“Ik had zoiets van, ik kan in Disney zijn! Ja, ik wil het doen! Mijn naam was Miley in mijn show, maar ik had mijn naam niet - daar hebben we niet over nagedacht."

Hoewel het nooit is onthuld wat Miley heeft gemaakt in de eerste serie van de show, beweren verschillende rapporten dat ze in seizoen twee een coole $ 15.000 per aflevering verdiende.

Op dat moment realiseerde Disney Channel zich dat ze een hit in handen hadden, wat betekent dat de hoofdrolspeler blijkbaar een loonsverhoging zou krijgen van het bedrag dat ze in seizoen één verdiende, waar Miley sindsdien blij mee zou zijn geweest ze was op een gegeven moment het minst verdienende castlid van de show.

Toen, in juni 2007, bracht de 28-jarige het soundtrackalbum, Hannah Montana 2, uit voor het tweede seizoen, dat in de eerste week maar liefst 325.000 exemplaren verkocht. het verdienen van de nummer 1 plek op de Billboard Hot 200.

Het gigantische succes in de hitlijsten gaf Disney des te meer reden om te geloven dat het investeren van geld in het merk Hannah Montana hen ongetwijfeld miljoenen aan inkomsten zou opleveren, en dat is precies wat ze uiteindelijk deden.

Ratings bleven stijgen voor de show - zelfs in het derde seizoen, toen het aantal kijkcijfers het gemiddelde van meer dan 4,2 miljoen wekelijkse kijkers overschreed, waardoor Hannah Montana een van de grootste aanbiedingen op het netwerk was.

In april 2009 bracht W alt Disney Pictures Hannah Montana: The Movie uit, dat wereldwijd $ 155 miljoen opleverde, wat laat zien hoe populair het merk in de loop der jaren was geworden, terwijl er op dat moment niet één tiener was die dat had gedaan. Ik had toen nog niet van Miley gehoord.

Ze zou een begrip worden en een kracht om rekening mee te houden in de muziekindustrie.

De vierde en laatste serie van de succesvolle situationele komedie werd uitgezonden in 2010, en terwijl fans versteld stonden van de aankondiging dat Miley verder wilde met haar leven - en van het personage dat ze speelde sinds ze was een pre-tiener - ze waren ook enthousiast om te zien wat de toekomst zou brengen voor de actrice die al een wereldwijde popster was geworden toen ze stopte.

In een openhartig gesprek met Elle, herinnerde Miley zich het moment dat ze wist dat ze niet langer Hannah Montana wilde spelen, en onthulde: "Ik was 18 omdat het belachelijk aanvoelde."

“Op het moment dat ik seks had, had ik zoiets van, ik kan die verdomde pruik niet meer opzetten. Het werd raar. Het voelde gewoon alsof … ik volwassen was.”

Ze grapte toen: Op een keer ging ik backstage in Disneyland en Peter Pan rookte een sigaret. En ik had zoiets van: 'Dat ben ik. Dat is het soort dromen dat ik verpletter.' Dat is hoe iedereen zich voelde met de bong-video, maar ik ben geen Disney-mascotte. Ik ben een persoon.”

In hetzelfde jaar dat Miley stopte met Hannah Montana was het jaar waarin een video waarin ze een obligatie rookte online viraal was gegaan - Miley wist duidelijk dat ze niet langer het imago van het brave meisje vertegenwoordigde dat ze op Disney Channel speelde, en ze was klaar om verder te gaan met haar leven.

Vandaag de dag is Miley een ongelooflijke $ 160 miljoen waard en haar muziekcarrière is net zo succesvol als 10 jaar geleden, met recente hits zoals "Midnight Sky" en "Physical" van haar zevende studioalbum, Plastic Harten.

Aanbevolen: