Was 'Kinderspel' gebaseerd op een waargebeurd verhaal?

Inhoudsopgave:

Was 'Kinderspel' gebaseerd op een waargebeurd verhaal?
Was 'Kinderspel' gebaseerd op een waargebeurd verhaal?
Anonim

The Child's Play-franchise staat bekend om zijn ongelooflijk enge pop genaamd Chucky die mensen terroriseert. Er zijn veel enge horrorfilmpoppen en Chucky en Annabelle zijn zeker de meest bekende. Er is gewoon iets aan een object dat bedoeld is als speelgoed dat mensen 's nachts echt wakker houdt.

Er is veel te weten over deze horrorfilmfranchise, waaronder het feit dat de Child's Play-franchise op sommige plaatsen om een heel trieste en verontrustende reden werd verboden.

Was Child's Play gebaseerd op een waargebeurd verhaal? De waarheid zal horrorfans zeker interesseren (en ze misschien onder hun bed laten kijken…).

De oorsprong van 'Kinderspel'

Net zoals Scream werd geïnspireerd door een waargebeurd verhaal, heeft Child's Play ook een basis in de realiteit.

Mensen zeggen dat Chucky is gebaseerd op een voodoo-pop genaamd Robert. Volgens Film Daily kreeg Robert Eugene Otto een pop genaamd Robert toen hij nog een kind was in 1903. Mensen kunnen de pop nu zien in het Fort East Martello Museum in Key West, Florida, aangezien hij er al sinds 1994 is.

Het verhaal gaat dat de vrouw, die voor Roberts familie werkte, een droevig verleden had en de voodll gebruikte voor wraak. Al snel leek het alsof de pop niet goed was, omdat mensen zouden zeggen dat hij lachte en rare geluiden maakte en rondliep. Terwijl bovennatuurlijke gebeurtenissen in het huis begonnen, van speelgoed dat vernield werd tot meubels die omver werden geschopt, bleef kleine Robert de pop de schuld geven.

Het lijkt erop dat de angst van Robert de pop voortduurde, aangezien Robert als volwassene weer in het huis woonde met zijn vrouw, en dezelfde dingen bleven gebeuren. Na het overlijden van Robert beweerde een nieuwe eigenaar van het huis dat de pop nog steeds door het huis rondwaart.

Dat is zeker eng om te horen, vooral omdat, volgens Film Daily, mensen die in het museum werken beweren dat Robert the Doll niet stil zit en ze denken dat er iets sinisters aan de hand is.

Is het waar?

Volgens The Sun zei een 10-jarig meisje dat Robert probeerde haar te vermoorden toen een ander gezin in het huis woonde met Robert de pop.

Toen het huis een bed and breakfast werd, waren de gasten bang voor de pop en belandde hij op zolder.

Het is geen wonder dat Robert de pop een grote inspiratiebron leek voor een horrorfilm, aangezien dit verhaal angstaanjagend klinkt.

David Sloan schreef een boek over Robert de pop en alle vreemde dingen die er gebeurden. Er zit misschien meer achter het verhaal over de oorsprong van de Chucky-films.

In een interview met Florida Weekly deelde David Sloan dat Child's Play niet door Robert is geïnspireerd en dat hij niet denkt dat wat mensen zeggen waar is. Sloan zei: "Robert was niet de inspiratie voor Chucky. Child's Play-maker Don Mancini heeft verklaard dat de My Buddy Doll en Cabbage Patch Kids zijn films hebben geïnspireerd. Robert heeft parallellen, maar had er niets mee te maken. Te veel mensen zullen de waarheid opofferen voor een goed verhaal. Niemand wil deze leugen laten sterven. Er is er nog een over een 10-jarig meisje dat in het huis woonde 'dat tot op de dag van vandaag zweert dat Robert haar probeerde te vermoorden'. Er heeft nooit een 10-jarig meisje in het huis gewoond. Het is een leugen. Zijn haar is ook niet menselijk. Het is gemaakt van mohair."

De 'Child's Play'-franchise

De Chucky-films zijn erg populair geweest en horrorfans kijken altijd graag naar een nieuwe. Het begon allemaal met de eerste Child's Play-film in 1988. Daarna kwam Child's Play 2 uit in 1990, toen Child's Play 3 in 1991 en daarna Bride Of Chucky uit 1998. De volgende film, Seed Of Chucky, kwam in 2004, en toen was er een lange pauze tot 2013 toen Curse of Chucky uitkwam.

De twee meest recente films waren Cult of Chucky uit 2017 en de film Child's Play uit 2019 met Aubrey Plaza in de hoofdrol.

Don Mancini, de maker van de franchise, deelde met Entertainment Weekly dat het werken aan de tv-versie van Hannibal een Chucky-tv-serie een geweldig idee maakte. Hij zei: "Ik ben er nu al een tijdje, en ik ontmoet veel jongere mensen die van de franchise houden en ermee zijn opgegroeid, en dus voelde ik, wauw, als ik de opwinding kan cultiveren die ze hebben voor Chucky, op dezelfde manier waarop ik voelde dat Bryan Fuller de opwinding van mij en de andere schrijvers voor Hannibal kon cultiveren, zouden we iets heel speciaals kunnen hebben."

Wat het echte verhaal over Robert de pop ook is, het lijkt erop dat de Child's Play-franchise op zijn minst inspiratie heeft gehaald uit het concept van enge poppen, en het is geen wonder dat dit heeft geleid tot een succesvolle franchise.

Aanbevolen: