Is 'A Nightmare On Elm Street' eigenlijk gebaseerd op een waargebeurd verhaal?

Inhoudsopgave:

Is 'A Nightmare On Elm Street' eigenlijk gebaseerd op een waargebeurd verhaal?
Is 'A Nightmare On Elm Street' eigenlijk gebaseerd op een waargebeurd verhaal?
Anonim

Bij het leren van feiten achter de schermen over The Blair Witch Project, rijst een grote vraag: was de film geïnspireerd door iets dat IRL is gebeurd? Volgens BuzzFeed News leidde de marketing voor de film tot ieders verkeerde veronderstelling dat de film echt was en eigenlijk een documentaire.

Er zijn enkele andere horrorfilms die lijken te zijn geïnspireerd door dingen die echt hebben plaatsgevonden.

Net zoals horrorfans zich afvragen of Scream is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, willen mensen weten of waargebeurde gebeurtenissen hebben geleid tot de klassieker A Nightmare On Elm Street. Laten we eens kijken.

Een waargebeurd verhaal?

A Nightmare On Elm Street heeft een angstaanjagende badscène en het is echt geen wonder dat de film zo'n klassieker is.

De film uit 1984 concentreerde zich op een tienermeisje genaamd Nancy, wiens leven ten kwade (en gruwelijk) veranderde toen zij en haar vrienden begonnen te dromen van een vreselijke man genaamd Freddy Krueger. Toen bleek dat Freddy ze in hun dromen kon doden, probeerde Nancy uit te vinden hoe ze in leven kon blijven en voorkomen dat hij iemand anders pijn zou doen.

Hoewel de gebeurtenissen in de film niet in het echte leven plaatsvonden, omdat dat extreem angstaanjagend zou zijn, heeft de film wel een echte oorsprong.

In een interview met Vulture over de horrorfilm zei Wes Craven dat hij wist dat hij een interessante en enge film kon maken toen hij een verhaal in de L. A. Times zag dat ging over een familie die in de Killing Fields van Cambodja was en ging toen naar de VS. Hij zei dat hun kind moeite had met slapen zonder nachtmerries.

Wes Craven zei: "Hij vertelde zijn ouders dat hij bang was dat als hij sliep, het ding dat hem achtervolgde hem zou krijgen, dus probeerde hij dagenlang wakker te blijven. Toen hij eindelijk in slaap viel, dachten zijn ouders dat deze crisis voorbij was. Toen hoorden ze midden in de nacht geschreeuw. Tegen de tijd dat ze bij hem kwamen, was hij dood. Hij stierf midden in een nachtmerrie. Hier was een jongere die een visioen had van een verschrikking die iedereen die ouder was ontkende. Dat werd de centrale lijn van Nightmare on Elm Street."

Dat klinkt absoluut angstaanjagend, dus het is geen wonder dat de film ook zoveel mensen bang heeft gemaakt. Er is zoveel te prijzen over A Nightmare On Elm Street, van het uitgangspunt tot het nostalgische gevoel tot het acteerwerk en natuurlijk is Freddy nu zo iconisch.

Toen hij werd geïnterviewd over de documentaire Never Sleep Again, die meer vertelde over de populaire horrorfilm, zei Wes Craven dat hij blij was om mensen over zijn film te zien praten.

De overleden filmmaker vertelde Entertainment Weekly: "Het is een compliment. Dat en Scream, denk ik, zijn de enige twee dingen [die ik heb gedaan] die deel zijn gaan uitmaken van de wereldwijde cultuur. Een toespeling op Nightmare on Elm Street verscheen ongeveer twee weken geleden op Jon Stewart. Hij had het over 'Nightmare on Wall Street' en alle letters stonden in het lettertype Nightmare on Elm Street. Ik keek nog maar drie avonden geleden naar National Geographic en er was iets dat de Afrikaanse leeuw de perfecte moordmachine was en ze hadden het erover dat de klauwen iets waren dat Freddy Krueger zou intimideren. En ik zat daar maar en dacht: het is verbazingwekkend hoe diep die film in de cultuur is doorgedrongen."

The Movie's Legacy

Het is absoluut waar dat A Nightmare On Elm Street al zo lang populair is en dat nieuwe doelgroepen het altijd vinden. Het zal altijd worden vermeld op lijsten met favoriete horrorfilms en Wes Craven is ook zo geliefd onder horrorfans.

Een fan startte een Reddit-thread en deelde dat hij en zijn vrouw dol waren op de film en dat hij de verschillende films in de franchise wilde rangschikken. De Reddit-gebruiker zei dat de eerste de beste was: "De stijlvolle originele film in de franchise, A Nightmare on Elm Street, uitgebracht in 1984 is nog steeds de beste omdat het alle klassieke elementen bevat zonder de opvulling die je uiteindelijk ziet de serie wordt opgeblazen door."

De fan prees ook de hoofdverhaallijn en schreef: "Het plot is gemakkelijk te volgen met een aantal goede wendingen om het interessant te houden."

Het is zeker eng om het waargebeurde verhaal te horen dat ertoe leidde dat Wes Craven A Nightmare On Elm Street schreef, en hij had gelijk toen hij dacht dat het verschrikkelijk is om je voor te stellen dat iemand een nachtmerrie heeft met zo'n duistere conclusie. Door de inspiratie te horen, lijkt de film nog gruwelijker.

Aanbevolen: