Dawson's Creek': waarom James Van Der Beek er dol op is dat Joey bij Pacey terecht is gekomen

Inhoudsopgave:

Dawson's Creek': waarom James Van Der Beek er dol op is dat Joey bij Pacey terecht is gekomen
Dawson's Creek': waarom James Van Der Beek er dol op is dat Joey bij Pacey terecht is gekomen
Anonim

Hoewel Dawson's Creek veel verhaallijnen bevatte die typerend zijn voor tienershows, staat het vooral bekend om zijn relaties. Met name de liefdesdriehoek die bestond tussen Dawson Leery, Joey Potter en Dawsons goede vriend Pacey Witter vermaakte fans meerdere seizoenen.

De jonge castleden werden snel beroemd en ook zeer succesvol. James Van Der Beek heeft een nettowaarde van $ 8 miljoen en Katie Holmes heeft veel bereikt. Nadat de seriefinale in 2003 werd uitgezonden en Joey en Pacey besloten hun relatie nieuw leven in te blazen, waren er enkele fans die dachten dat ze bij haar beste vriend Dawson had moeten eindigen. Anderen houden van het verhaal van Pacey en Joey en denken dat het goed is afgelopen. Wat vindt James Van Deer Beek zelf van de manier waarop dit epische liefdesverhaal is verlopen?

Pacey of Dawson?

Het is eerlijk om te zeggen dat enkele van de meest solide tienershows uit de jaren 90 stammen. Deze drama's uit de jaren 90 effenden de weg en lieten zien dat mensen ervan houden zich af te stemmen op coming-of-age-verhaallijnen. Er is een lange lijst van populaire tienerdrama's uit de jaren 2000 en Dawson's Creek, dat wordt beschouwd als een van de sappigste en meest emotionele shows van de jaren 90, is nog steeds een favoriet vandaag.

Als fans een uitgesproken mening hebben over het Dawson/Joey/Pacey-drama, heeft de cast natuurlijk ook hun eigen mening. Het is interessant om te horen wat de man achter Dawson Leery denkt.

James Van Der Beek steunt de relatie van Joey en Pacey. Zoals hij tegen Entertainment Weekly zei, vindt hij het volkomen logisch dat Joey en Pacey nog lang en gelukkig leefden: de acteur zei: Het voelde goed voor mij. Het leek alsof het logischer was.”

joshua jackson als pacey witter en katie holmes als joey potter op dawson's creek
joshua jackson als pacey witter en katie holmes als joey potter op dawson's creek

Kevin Williamson, de maker van de serie, vertelde EW dat het heel goed werkte om Joey en Pacey verliefd te laten worden. Hij zei: "Maar toen we de chemie [tussen Holmes en Jackson] zagen, was het meer verrassend. Ik ben zo blij dat we het hebben gedaan."

Williamson vertelde de publicatie in maart 2018 dat hij had gewild dat Joey en Dawson samen in de seriefinale zouden eindigen, en hij hield hier rekening mee bij het schrijven van de laatste aflevering. Hij zei: "Ik was een Dawson/Joey diehard. Het zou altijd Dawson en Joey zijn. Het kan me niet schelen hoe romantisch de dingen tussen Joey en Pacey zijn. Het zou altijd Dawson en Joey zijn. Totdat ik begon En toen ik eenmaal begon, heb ik het zelfs Dawson en Joey geschreven.' Hij legde uit dat het "goed voelde" om te besluiten dat Joey en Pacey samen zouden zijn, dus ging hij uiteindelijk voor die keuze.

De liefdesdriehoek

Vanaf het begin van Dawson's Creek was het duidelijk dat Dawson Leery en Joey Potter een echt legitieme connectie hadden. Ze kenden elkaar al sinds ze klein waren en hoewel Dawson supervriendelijk was en altijd bereid nieuwe vrienden te maken, was het moeilijk voor Joey om mensen binnen te laten.

Hoe zijn Joey en Pacey in de eerste plaats bij elkaar gekomen? Greg Berlanti werd de showrunner en besloot dat Pacey en Joey moesten kussen. Volgens een interview met Vanity Fair legde Berlanti uit: Uiteindelijk was het een soort fanboy in mij die dacht, nou ja, wat zou ik willen zien? Ik heb altijd genoten van het Camelot-achtige verhaal van twee goede vrienden en het liefdesverhaal dat tussen hen in komt.”

Het was absoluut opwindend om te zien hoe de romance zich ontwikkelde tussen deze twee personages die elkaar eerder niet mochten. En tegen de tijd dat alle anderen hun liefdesverhaal hoorden in de aflevering 'The Longest Day', was het duidelijk dat Joey en Pacey een speciaal stel waren.

Dawson Leery's Legacy

Joey en Dawson op Dawson's Creek
Joey en Dawson op Dawson's Creek

Het is opwindend dat James Van Der Beek zijn mening over de romance van Joey en Pacey deelde, omdat de acteur in het verleden niet zo snel was om te praten over het tienerdrama dat hem beroemd maakte.

Volgens een Grazia Magazine deed de acteur een perstour in het VK en verscheen hij op This Morning, en de presentatoren bleven praten over Dawson. Phillip Schofield vroeg naar de erfenis van Dawson's Creek en James Van Der Beek leek er niet over te willen praten.

Hij zei uiteindelijk: Nee, het heeft mijn leven veranderd, het was een enorme kans, hou je me voor de gek? Ik leerde hoe ik voor de camera moest staan, ik leerde om te gaan met beroemdheden, ik leerde met allerlei dingen om te gaan, het was een enorme pauze. Dus ik zou niets veranderen. Ze speelden gewoon de muziek backstage en ik dacht: 'Welk jaar is het?'”

Er zullen altijd fans van Dawson's Creek zijn die denken dat Dawson en Joey soulmates zijn en in de seriefinale hadden moeten trouwen. Voor alle anderen was het leuk om te zien dat Joey en Pacey elkaar weer vonden, en het is cool om te horen dat James Van Der Beek aan boord was met dit einde.

Aanbevolen: