Wat gebeurde er met James Van Der Beek na 'Dawson's Creek'?

Inhoudsopgave:

Wat gebeurde er met James Van Der Beek na 'Dawson's Creek'?
Wat gebeurde er met James Van Der Beek na 'Dawson's Creek'?
Anonim

In de loop der jaren zijn er veel tienershows geweest die bekendheid hebben gekregen. In de meeste gevallen werden die tienershows vooral hits omdat ze een overvloed aan sensationele onderwerpen behandelden. Natuurlijk moet elke tienerserie die langdurig succes wil boeken boeiende personages bevatten waar kijkers om geven.

In het geval van Dawson's Creek voelde het vanaf het moment dat de show debuteerde anders dan veel andere tienershows. Een van de belangrijkste redenen waarom dat het geval was, is dat James Van Der Beeks vertolking van het titulaire personage van de show, Dawson Leery, vanaf het begin overtuigend was. Helaas veranderden de schrijvers van de show Leery in de loop van de tijd in een zeurderig personage dat veel kijkers meer om de andere personages van de serie gingen geven. Sterker nog, zelfs Van Der Beek is blij dat de vrouwelijke hoofdrol van de show eindigde met een ander personage.

Hoewel James Van Der Beeks Dawson's Creek-personage in de loop van de tijd minder populair werd, lijdt het geen twijfel dat veel kijkers hem liefdevol herinneren. Sterker nog, veel mensen blijven Van Der Beek meer associëren met een lelijke huilmeme dan met alles wat hij de afgelopen twee decennia heeft gedaan. Met dat in gedachten roept het een voor de hand liggende vraag op: wat heeft James Van Der Beek gedaan sinds Dawson's Creek eindigde?

Rise To Fame

Toen James Van Der Beek 15 jaar oud was, vroeg hij zijn moeder om hem naar New York City te brengen zodat ze een agent konden vinden. Natuurlijk heeft Van Der Beeks geloof in zichzelf zijn vruchten afgeworpen. Nadat hij op 16-jarige leeftijd zijn off-Broadway-debuut had gemaakt, zou Van Der Beek een paar jaar toneelacteur worden voordat hij zich halverwege de jaren '90 begon te concentreren op film- en televisierollen.

Na rollen in een select aantal films en tv-shows, merkte James Van Der Beek dat hij snel achter elkaar auditie deed voor drie tv-piloten. Gelukkig voor hem ging een van zijn audities buitengewoon goed toen hij de titulaire rol in Dawson's Creek kreeg.

Gedurende zes seizoenen was Dawson's Creek een van de meest populaire shows onder jonge kijkers gedurende het grootste deel van de serie. Fans raakten zelfs zo geïnteresseerd in de serie dat velen van hen nog steeds alles willen weten over wat er zich al die jaren later achter de schermen afspeelde.

Vervolg carrière

In de jaren sinds Dawson's Creek in 2003 eindigde, zijn veel fans van de show de acteercarrière van James Van Der Beek uit het oog verloren. Dat is echt jammer, aangezien Van Der Beek sindsdien geweldig werk heeft verricht.

James Van Der Beek speelde vooral een fictieve versie van zichzelf in de show Don't Trust the B ---- in Appartement 23. Gemakkelijk een van de beste voortijdig geannuleerde shows van het afgelopen decennium, Don't Trust the B---- in Apartment 23 was een hilarische show met Krysten Ritter in de hoofdrol. Naast die rol is Van Der Beek te zien in series als Ugly Betty en How I Met Your Mother. Wat nog belangrijker is, Van Der Beek speelde in CSI: Cyber en hij is momenteel de headliner van de Disney Channel-animatieshow Vapirina. Dat alles wil natuurlijk niets zeggen over de films waar Van Der Beek deel van uitmaakte, waaronder Jay en Silent Bob Reboot.

Buitencamera

Sinds Dawson's Creek zijn laatste aflevering meer dan zeventien jaar geleden op het moment van schrijven uitzond, zou het niemand moeten verbazen dat het persoonlijke leven van James Van Der Beek veel veranderingen heeft ondergaan. Zelfs nog, dingen zijn zo veelbewogen voor Van Der Beek off-camera dat het behoorlijk wild is. Zo was Van Der Beek van 2003 tot 2010 getrouwd met acteur Heather McComb.

Gelukkig voor James Van Der Beek, zou hij een bedrijfsadviseur genaamd Kimberly Brook ontmoeten en ze zouden in 2010 trouwen. Nog steeds samen tot op de dag van vandaag, heeft het paar schijnbaar veel geluk genoten, zoals blijkt uit het feit dat ze samen vijf kinderen hebben. Toen kondigde Van Der Beek in 2019 aan dat hij een zesde kind zou krijgen, maar dat kind ging verloren door een miskraam.

Helaas weten veel te veel mensen precies hoe ongelooflijk pijnlijk het is om een zwangerschap te verliezen, maar het is een onderwerp waar niet veel over wordt gesproken. Als zodanig voelen veel mensen zich alleen na die tragedie. Het is zijn verdienste dat Van Der Beek sprak over zijn familie die een miskraam kreeg tijdens een ongelooflijk emotionele aflevering van de show waar hij op dat moment mee deed, Dancing with the Stars. Bovendien durfde Van Der Beek zich in 2017 uit te spreken over een mannelijke leidinggevende die hem in het verleden betast had.

Aan de positieve kant, James Van Der Beek en zijn familie lijken hun eigen stukje hemel te hebben gevonden toen ze in 2020 naar Texas verhuisden. Terwijl hij met Today sprak over zijn redenen om Los Angeles achter te laten, zei Van Der Beek beschreef zijn zoon als "als een dier in een te kleine kooi" in hun kleine achtertuin. Nu heeft het gezin van Van Der Beek veel ruimte om van te genieten en James zei dat ze er zo dol op zijn dat ze het liefst rondlopen om uitwerpselen van dieren te identificeren.

Aanbevolen: