Blood & Water' Het mysterieuze tienerdrama dat je zal verbazen

Inhoudsopgave:

Blood & Water' Het mysterieuze tienerdrama dat je zal verbazen
Blood & Water' Het mysterieuze tienerdrama dat je zal verbazen
Anonim

Blood & Water is een Netflix-origineel dat zich afspeelt in Zuid-Afrika. Het mysterieuze tienerdrama is al in veel landen, waaronder de VS, Frankrijk en het VK, in de Top 10 van Netflix terechtgekomen. Dit is waarom dit nieuwe Netflix-origineel zo'n grote hit is op het streamingplatform.

De show vertelt het verhaal van Puleng, een 16-jarige in Kaapstad, die overstapt naar het elite Parkhurst College om te proberen haar lang verloren gewaande oudere zus te vinden, die bij haar geboorte werd ontvoerd.

In de eerste aflevering is Puleng Khumalo (Ama Qamata) op een verjaardagsfeestje dat haar ouders hebben samengesteld voor haar vermiste oudere zus. Al 17 jaar vieren haar ouders Thandeka (Gail Mabalane) en Julius (Getmore Sithole) elk jaar de verjaardag van hun verloren dochter.

Puleng begint te geloven dat ze allemaal verder moeten gaan met hun leven, omdat haar verloren zus als een vreemde voor hen voelt. Om even weg te zijn van het verjaardagsfeestje, gaat ze naar een feestje met haar beste vriendin Zama (Cindy Mahlangu). Het feest wordt gehouden door Chris Ackerman (Arno Greeff), een rijke jongen die Zama bewondert.

Tijdens het feest ontmoet ze een fotograaf genaamd Wade Daniels (Dillon Windvogel). Ze ontmoet hem nadat ze zijn rinkelende mobiele telefoon in een bank vindt. Dan ontmoet ze de eregast op het feest, Fikile Bhele (Khosi Ngema). Puleng is geïntrigeerd door Filkile omdat haar verjaardag op dezelfde dag v alt als haar vermiste zus.

Na het feest wordt de vader van Puleng gearresteerd voor de vermeende handel in zijn verloren dochter. Puleng is geïntrigeerd door Fikile, wat haar ertoe brengt de echte identiteit van Fikile te ontdekken. De jacht om de waarheid te achterhalen begint vanaf daar.

Puleng en Fikile in het Netflix-mysterie Blood & Water
Puleng en Fikile in het Netflix-mysterie Blood & Water

Wat maakt bloed en water anders dan andere tienerdrama's?

Ten eerste bestaat de show uit een diverse cast. Terwijl ze zich in Zuid-Afrika afspelen, hebben de studenten van Parkhurst College verschillende raciale en economische achtergronden. De show pakt ook kwesties aan zoals sociale klasse, seksuele identiteit en cyberpesten.

Maar het belangrijkste onderdeel van de show dat het anders maakt dan andere tienerdrama's, is de weergave van zwarte vrouwelijke en mannelijke hoofdrolspelers. Ook al zijn er verschillende rassen in de show aanwezig, de hoofdpersonen zijn gekleurde mensen. Bovendien is de show een perfecte cocktail van entertainment - het heeft drama, mysterie, familiegeheimen en rijke kinderen.

Volgens een artikel gepubliceerd door Indie Wire is een ander aspect dat de show tot een succes maakt, dat kijkers een spraakmakende wereld te zien krijgen die zelden op het grote scherm verschijnt. Blood & Water is de tweede Afrikaanse show op Netflix. De eerste show die op het platform in Afrika verschijnt, heet Queen Sono.

Afbeelding
Afbeelding

Komt er een seizoen 2 van Blood and Water op Netflix?

Volgens Digital Spy heeft Netflix nog niet aangekondigd of de show nog een seizoen zal terugkeren. Omdat veel producties echter worden opgeschort, zullen fans waarschijnlijk moeten wachten op de release van seizoen twee. De show zou rond medio 2021 kunnen terugkeren.

Aanbevolen: