De waarheid over hoe Jordan Peele op de proppen kwam met 'Get Out

Inhoudsopgave:

De waarheid over hoe Jordan Peele op de proppen kwam met 'Get Out
De waarheid over hoe Jordan Peele op de proppen kwam met 'Get Out
Anonim

Fans vinden tot op de dag van vandaag ongelooflijke details die verborgen zijn in Get Out. Zelfs Netflix koppelde de film aan Inglorious Basterds en A Clockwork Orange vanwege een vreemde connectie met melk. Kortom, Get Out uit 2017 was meesterlijk effectief om in onze psyche te klimmen en zich daar te nestelen… misschien wel voor altijd. Elke filmmaker zou enthousiast moeten zijn over dit feit. We zijn er zeker van dat Jordan Peele, de schrijver en regisseur van de film, niet gelukkiger kon zijn. Het zorgde er tenslotte voor dat hij een nog indrukwekkendere carrière had waarin hij werken maakt die schokkend relevant zijn… Zelfs als dat niet altijd een goede zaak is.

De waarheid is dat het idee voor Get Out is ontstaan uit de strijd van de gemiddelde Amerikaanse zwarte man… en uit Jordans obsessie met alles wat met horror te maken heeft. Hoe dan ook, Jordan lijkt het enorme en brede publiek van de film toe te schreeuwen dat wij mensen het probleem zijn en dat we wakker moeten worden.

Dit is precies hoe Jordan Peele op het idee kwam voor Get Out…

Jordanië wilde een zeer gevoelig onderwerp op een vermakelijke manier aanpakken

In een oogverblindende mondelinge geschiedenis van Get Out by Vulture, ging Jordan Peele in detail over hoe hij op het idee kwam voor de low-budget horrorfilm die uiteindelijk een Oscar won, en een enorme lading van deeg, en werd bizar cultureel relevant.

"Ik had nog nooit het ongemakkelijke gevoel gezien om de enige zwarte man in een kamer te zijn die in een film werd gespeeld", zei Jordan in het interview met Vulture. "Dat idee is een perfecte staat voor een protagonist van een horrorfilm om zich in te bevinden, om zijn eigen gezond verstand in twijfel te trekken. Rosemary's Baby en The Stepford Wives waren films die met gender deden wat ik met ras wilde doen. En toen, [toen ik] besloot dat ik de moeilijke taak van het maken van een film over racen wilde afbijten, was dat een eng idee. Als je daarin fa alt, heb je echt gefaald."

Gezien de gevoelige standpunten in films als Rosemary's Baby en The Stepford Wives, leek het niet meer dan eerlijk dat Jordan probeerde een even gevoelig onderwerp aan te pakken waar hij veel van af wist. Kortom, als die films de kwestie van seksisme op een vermakelijke en gruwelijke manier kunnen aanpakken, waarom zou hij dan niet hetzelfde kunnen doen met ras?

Hoewel er veel politieke inspiraties waren om uit te putten, beweerde producer Sean McKittrick (die Jordans pitch kocht en hem betaalde om het te schrijven) dat het de juiste film was voor het tijdperk van Trump.

"[Get Out] was een reactie op de leugen van het Obama-tijdperk na het raciale tijdperk", zei Sean. "Er zijn enkele aspecten van het verhaal, of scènes, die evolueerden omdat het begon te onthullen hoe het land zich ontwikkelde - Jordanië begon dit proces vóór Trayvon Martin."

Lil Rel Howery, die Rod de TSA-agent speelde, beweerde dat hij zich kan herinneren wanneer Jordan hem voor het eerst over het idee vertelde. Het was toevallig op een jaarlijks feest van Steven Spielberg.

"Zoals hij erover sprak, wist ik dat dit geen bloederige horrorfilm wordt", zei Lil Rel. "Hij verandert racisme, dat al eng is, in een horror! Ik dacht: 'Dat is briljant!' Tijdens de voorverkiezingen van 2008 deden mensen alsof racisme gewoon was verdwenen, en dat is waar Get Out vandaan komt."

Het was meer dan een horrorfilm

Maar, zoals Jordan opmerkte in het interview met Vulture en ook op andere momenten, Get Out moest meer zijn dan alleen een horrorfilm. Het was een film met vele genres.

"Ik probeerde erachter te komen welk genre deze film was, maar horror deed het niet helemaal", zei Jordan. "Psychologische thriller deed het niet, en dus dacht ik, Sociale thriller. De slechterik is de samenleving - deze dingen die ons allemaal aangeboren zijn, en goede dingen bieden, maar uiteindelijk bewijzen dat mensen tot op zekere hoogte altijd barbaars zullen zijn. Ik denk dat ik de term sociale thriller heb bedacht, maar ik heb hem zeker niet uitgevonden."

Onder de vele 'sociale thrillers' waar hij inspiratie uit haalde, waren Guess Who's Coming To Dinner, Rear Window, The Shining, Candyman en Misery.

Hoewel zijn beïnvloeders duidelijk waren, was het de unieke stem en het vertrouwen van Jordan die Jason Blum van Blumhouse Productions aantrok. Tegen de tijd dat Jason het script kreeg, had hij er al van verschillende mensen in de industrie over gehoord. Hoewel Jordan erg overtuigend was over wat hij met de film wilde doen, was Jason ook onder de indruk van het feit dat Jordan zijn comedyshow had laten zien. Daarom werd Jason niet gevraagd om meer geld uit te geven dan hij gewend was aan een nieuwe filmmaker.

Natuurlijk wist Jordan niet zeker of hij degene was die Get Out zou regisseren… Tenminste, in het begin.

"Tegen de tijd dat ik ging zitten en echt begon te schrijven, kende ik elke scène al", legde Jordan uit. "Halverwege het schrijven realiseerde ik me dat ik het moest regisseren. Ik denk dat ik naar de partyscene ging en ik dacht: wie gaat dit nog meer doen? Ik heb zo weinig horrorfilms gezien waarin een zwarte Ik heb de regisseursstoel gekregen waarvan ik me realiseerde: Waarom ik niet? Ik ken dit ding."

Aanbevolen: