Hoe Ben Affleck de Red Sox overtuigde om 'The Town's' Stadium Heist te filmen

Inhoudsopgave:

Hoe Ben Affleck de Red Sox overtuigde om 'The Town's' Stadium Heist te filmen
Hoe Ben Affleck de Red Sox overtuigde om 'The Town's' Stadium Heist te filmen
Anonim

Misschien zijn het de non-maskers die de meeste mensen zich herinneren van de door Ben Affleck geregisseerde misdaadfilm The Town uit Boston. Als Ben en Jeremy Renner stoppen om een bank te beroven terwijl ze die maskers dragen, is het tenslotte volkomen verontrustend. Maar de gewelddadige en ingewikkelde climax van de film was ook gedenkwaardig. Vooral omdat het plaatsvond op een van Amerika's meest iconische locaties… Fenway Park, de thuisbasis van de Boston Red Sox.

Gezien het feit dat veel van Ben Afflecks beste films zich afspelen in of rond Boston, is het logisch dat hij uiteindelijk een van de meest epische monumenten van de stad wil laten zien. Hoewel er veel interessante feiten zijn over de filmrollen van Ben Affleck, hoe hij als acteur, co-schrijver en regisseur erin slaagde om te filmen in zo'n enorme, dure en ronduit drukke locatie.

Hier is de down-low over hoe hij het deed …

Fenway Park de stad
Fenway Park de stad

De overval op de locatie was absoluut essentieel voor Ben

Niet alleen was de overval in Fenway Park opgenomen in Chuck Hogan's originele roman waarop de film was gebaseerd, Ben wist ook dat het nog specialer zou worden als het in zijn film zou worden opgenomen. En aangezien The Town absoluut een film uit Boston is, moest het huis van de Red Sox worden uitgelicht.

Maar het organiseren van de overvalscène en de gewelddadige confrontatie met de politie en de FBI in en rond het Park was absoluut ongekend. Dankzij een prachtige mondelinge geschiedenis van de film door The Ringer, werpen Ben en de cast en crew van de film enig licht op hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen.

"Ik zorgde ervoor dat we genoeg geld hadden om de Fenway-overvalreeks in totaal te doen, wat veel was", vertelde Ben Affleck aan The Ringer."En we hadden veel dagen voor een film die relatief goedkoop was. De manier waarop we dat deden was om de dagen goedkoop te maken. Dat was een beetje de truc. Het is iets wat ik andere regisseurs heb zien doen. David Fincher doet een even meer overdreven versie daarvan. Hij heeft vaak een heel kleine crew. Gone Girl we hebben honderd dagen geschoten voor een thriller van twee uur."

Gelukkig had Ben een goede relatie met de Boston Red Sox, zodat hij de deur van Fenway Park kon openen. Producer David Crockett maakte zich vooral zorgen over hoe ze dit zouden gaan doen, maar Ben gebruikte zijn geloofwaardigheid in Boston en zijn beroemdheidsstatus om een deal te sluiten om daar te filmen…. en zelfs een gepantserde auto uit een van hun poorten rijden…

"De Red Sox waren erg slim en begrepen hoe belangrijk en centraal hun organisatie was en is voor de stad, en ze hielden van het idee ervan," zei Ben. "En Major League Baseball stond ervoor open - dat was waar ik echt bang voor was. Maar de Red Sox waren absoluut in de geest van: 'Dit wordt leuk. Het is een leuke overvalfilm.' [Eigenaar] John Henry bezocht de set. [Voorzitter] Tom Werner is een vriend van mij. Ze waren opgewonden."

De vice-president van Marketing en Broadcasting voor de Boston Red Sox, Colin Burch, stond ook open voor de opnames van The Town in Fenway, omdat veel andere films hetzelfde hadden gedaan. Dit omvat films als Moneyball, RIPD, Ted en Fever Pitch. Vanwege de volledige actie aan het einde van de film, was dit echter verreweg de grootste film die er destijds werd opgenomen.

Hoe was het om te filmen in Fenway

Het filmen van The Town in Fenway Park gebeurde tijdens de vrije dagen van het honkbalseizoen in september 2009. Het duurde ongeveer 15 dagen om alles te doen.

"Er is niets vreemder dan een leeg stadion", legde acteur Jon Hamm uit. "Vooral als je in een park bent dat niet toegankelijk is voor het publiek. Dus we hadden toegang tot alles wat eronder lag, omdat we daar veel opnamen. Het was wild. Het voelde absoluut alsof ik iets te zien krijg dat niet veel mensen te zien krijgen."

Owen Burke, die Desmond Elden speelde, beweerde dat rondlopen in het lege stadion absoluut surrealistisch was.

"Het had een soort post-apocalyptisch gevoel. Als de wereld leeg was, wat zou je dan doen? Ik zou in Fenway gaan zitten en de enige man daar zijn," beweerde Owen.

Wat betreft Owens medeplichtige op het scherm, Sloane (die Gloansy speelde), schieten op Fenway was nog gekker. Dit komt omdat hij als kind in Fenway Park had gewerkt. Dit was zijn eerste filmrol en hij mocht naar het verlaten stadion en begon met machinegeweren te schieten… Gek!

Maar het geweld was volgens Colin Burch, vice-president Marketing en Broadcasting van de Red Sox, het moeilijkste onderdeel om logistiek te fotograferen.

"Toen ze beneden in Gate D waren, waar de schietpartij plaatsvond voordat ze de marge verlieten, was dat waarschijnlijk het meest uitdagende deel ervan", zei Colin Burch."Omdat je je in een besloten ruimte bevindt, geen geluidsbeeld. En meer dan wat dan ook, alleen vanuit het oogpunt van lawaai, was het een beetje uniek. Alleen al vanwege de echo in de marge. Als je onder in de hal bent, kun je zou een vat aan het ene uiteinde van de marge kunnen laten vallen en het helemaal rond laten weerklinken."

Het filmen in de ruimte werkte echter perfect voor de film en gaf Ben Affleck precies wat hij uit de film wilde halen.

Aanbevolen: