De ware oorsprong van 'The Bernie Mac Show

Inhoudsopgave:

De ware oorsprong van 'The Bernie Mac Show
De ware oorsprong van 'The Bernie Mac Show
Anonim

Er zijn talloze fantastische sitcoms geweest die van korte duur waren. Dit omvat zeker de BBC John Cleese-show, Fawlty Towers, die eindigde na minder dan 15 afleveringen. Maar sommige van deze klassieke sitcoms die van korte duur waren, zijn nog steeds beter dan alles wat we tegenwoordig op televisie zien.

Terwijl shows zoals Fawlty Towers and Friends werden gebouwd rond bedrijven of vriendengroepen, is de familie sitcom altijd het populairst geweest. In feite zijn er in de loop der jaren een aantal geweldige sitcoms voor gezinnen geweest, maar de show van Bernie Mac is absoluut een van de meest ondergewaardeerde.

In 2008 verloren we de hilarische komiek en acteur Bernie Mac. Maar zijn Fox-sitcom van vijf seizoenen zal altijd deel uitmaken van zijn opmerkelijke nalatenschap. Dit is hoe de show eigenlijk is ontstaan …

Bernie Mac show bbq
Bernie Mac show bbq

Larry Wilmore heeft het voor Bernie Mac gemaakt… ook al wist hij dat aanvankelijk niet

Dankzij een fantastische mondelinge geschiedenis door Entertainment Weekly hebben we veel geleerd over de oorsprong van The Bernie Mac Show, oftewel de sitcom waarin Bernie zijn drie kinderen actief bedreigde met fysiek geweld… Het leek verdacht, maar het werkte… En het was ronduit grappig! Ze kwamen hier waarschijnlijk mee weg door constant de vierde muur te doorbreken en het publiek mee te laten genieten van de grap.

Het is gemakkelijk te vergeten, maar komiek Larry Wilmore was eigenlijk de maker van de Bernie Mac Show, die uiteindelijk talloze prijzen won, waaronder een Emmy, een Humanitas Prize en een Peabody Award.

Larry Wilmore Bernie Mac Show
Larry Wilmore Bernie Mac Show

De show was Larry's idee, ook al was het losjes gebaseerd op het leven van Bernie Mac.

"Ik keek naar deze show genaamd 1900 House, waar ze camera's in huis hebben en mensen moesten doen alsof het 1900 was", vertelde Larry Wilmore aan Entertainment Weekly over het begin van de Bernie Mac Show. "Ik vond het fascinerend. Ik wilde iets anders doen dan de normale sitcom met drie camera's. Ik dacht dat het misschien interessant zou zijn om een show te doen waarin het leek alsof we de familie afluisterden in plaats van dat de actie ons opdrong. Toen zag ik Kings of Comedy [een film met Bernie in de hoofdrol], en ik was echt getroffen door Bernies houding en zijn grappen. Ik dacht: 'Dit zou een interessant verhaal zijn om in dit kader te plaatsen.' Het gaat over een man wiens zus aan de drugs is en hij moet voor haar kinderen zorgen. Ik heb het een beetje ontwikkeld en aan Bernie verteld. Hij vond het geweldig."

Volgens regisseur en producer Ken Kwapis was Bernie benaderd om veel verschillende shows te doen, maar werd nergens door gekieteld… Tot Larry Wilmore langskwam. Bernie klikte meteen met het idee en ging creatief aan de slag met Larry.

Bernie Mac Toon vrouw
Bernie Mac Toon vrouw

"Bernie vertelde me dat het uitgangspunt van de show voortkwam uit echte gebeurtenissen in zijn leven", zei Ken Kwapis. "Toen ik Larry's pilot las, was ik zo verrast hoe triest het uitgangspunt van het verhaal is. Het script kon niet grappiger zijn, maar ik dacht: "Wauw, dit is een serie die voortkomt uit een zeer pijnlijke situatie."

Maar omdat Larry Wilmore zoveel tijd besteedde om zijn show geschikt te maken voor Bernie, was het voor Bernie gemakkelijk om zijn eigen persoonlijke ervaringen vast te leggen voor het script. Dit maakte het absoluut een sterker en authentieker stuk, rijp met komisch goud.

Hoe Larry Bernie heeft bedrogen

"Ik schreef [het personage] als 'Bernie Mac'," zei Larry Wilmore. "Hij speelde een fictieve versie van zichzelf, zoals Seinfeld. Maar Bernie zei: 'Nee, het zou echt niet mijn naam moeten zijn. Ik voel me daar niet prettig bij.'' Ik denk: 'Maak je een grapje? Je hebt de beste verdomde naam in de showbizz! Bernie Mac! Waarom zouden we dat niet gebruiken?' Maar dat kan ik hem niet zomaar zeggen, want dan verzet hij zich er gewoon tegen. Ik moet een manier bedenken om hem te misleiden. Dus schreef ik nog een concept waarin ik zijn naam 'Bernie Mann' maakte in plaats van Bernie Mac. Dus elke keer dat hij zou zeggen: 'Bernie Mac doe dat niet', zou hij 'Bernie Mann' moeten zeggen. Hij las dat en haatte het. Het was zo hilarisch. Ik zei: 'Ja, je hebt gelijk. Laten we het weer veranderen in Bernie Mac.' Maar ik heb met opzet het slechtst mogelijke gekozen."

Uiteindelijk bevrijdde deze beslissing Bernie Mac om de show persoonlijker te maken. Na het casten van een geweldig ensemble van acteurs om zijn familieleden te spelen, besloten Bernie en Larry om de show meer op riffs te laten gaan. Improvisatie werd een enorm onderdeel van het succes en de uniciteit van de show.

Het netwerk had wat zorgen over de pilot, maar toen deze debuteerde, stroomde het publiek ernaartoe. En de show bleef succesvol tot de latere jaren. Tot op de dag van vandaag had het een trouwe fanbase die teruggaat en de hilarische capriolen tussen Bernie en zijn familie opnieuw bekijkt. Misschien hebben ze er iets mee? Of misschien missen ze gewoon de man die hen aan het lachen maakte.

Aanbevolen: