Hoe lang duurde het voordat deze entertainers de 'EGOT'-status bereikten?

Inhoudsopgave:

Hoe lang duurde het voordat deze entertainers de 'EGOT'-status bereikten?
Hoe lang duurde het voordat deze entertainers de 'EGOT'-status bereikten?
Anonim

In alle entertainment is een Grammy het ultieme teken van 'aankomst' voor muzikanten, op dezelfde manier Oscar, Emmy en Tony Awardszijn voor acteurs. Door alle vier de prijzen in de wacht te slepen, krijgt een entertainer een bekende status en worden ze in de geschiedenisboeken geplaatst, omdat er niet zo veel zijn die de prestatie bereiken. In feite hebben slechts 16 van de miljoenen entertainers de EGOT-status kunnen behalen sinds het begin van deze awards.

Om iemand de EGOT-status te laten bereiken, moet er veel bloed, zweet en tranen zijn, en het lange proces kan jaren duren om het eindelijk te bereiken. Zo lang duurde het voordat sommige EGOT-titelhouders over de finish kwamen en uiteindelijk hun naam als superentertainers verstevigden.

10 John Gielgud (30 jaar)

Gielguds reis om een EGOT-titelhouder te worden begon in 1948 toen hij een Tony Award in de wacht sleepte voor The Importance of Being Earnest. 31 jaar later zou hij zijn eerste Grammy krijgen, voor Ages of Man, wat hem een Best Spoken Word, Documentary of Drama Recording opleverde. In 1981 won hij de Beste Acteur in een Bijrol voor Arthur, en eindigde zijn serie 10 jaar later met een Emmy voor Summer's Lease.

9 Alan Menken (30 jaar)

Alan Menken is niet alleen een EGOT-houder, maar van alle winnaars is hij degene met de meeste Academy Awards, en slechts de tweede na Alfred Newman als het gaat om Grammy's. Menken's weg naar de EGOT-status begon in 1990, met een Academy Award voor The Little Mermaid. Een jaar later kreeg hij er een Grammy voor. In 2012 won hij een Tony voor Best Original Score voor Newsies, en in 2020 kreeg hij eindelijk zijn Emmy voor Rapunzel's Tangled Adventure.

8 Scott Rudin (28 jaar)

Scott Rudin gaat de geschiedenis in als degene met het op een na meeste totale aantal onderscheidingen, met een record van 20 onderscheidingen op zijn naam. Hij won zijn eerste prijs, een Primetime Emmy Award, voor He Makes Me Feel Like Dancin' in 1984. 10 jaar later zou Rudin zijn tweede Award winnen, een Tony, voor Passion. Pas in 2008 won hij Beste Film bij de Oscars voor No Country for Old Men, en in 2012 kreeg hij een Grammy voor The Book of Mormon: Original Broadway Cast Recording.

7 Marvin Hamlisch (22 jaar)

Voorafgaand aan Alan Menken had Marvin Hamlisch de meeste onderscheidingen onder EGOT-titelhouders; 12. Hij won zijn eerste drie Academy Awards in 1973 met 'The Way We Were' en 'Sting'. Het jaar daarop won hij in totaal vier Grammy Awards. In 1976 won Hamlisch een Tony voor de beste muziekpartituur, A Chorus Line, en in 1995 kreeg hij in totaal twee Emmy's.

6 Jonathan Tunick (20 jaar)

Jonathan Tunick heeft, samen met Audrey Hepburn, het record voor geen andere prijzen gewonnen in beide categorieën, met slechts één van elke prijs. Tunick won zijn eerste Academy Award voor A Little Night Music in 1977. In 1982 kreeg hij een Emmy voor zijn regie van Night of 100 Stars. In 1988 kreeg hij een Grammy voor 'No One is Alone' en bekroonde hij uiteindelijk met een Tony Award voor Titanic in 1997.

5 Richard Rogers (17 jaar)

Nog voordat EGOT een ding was, was componist Richard Rogers al glazen plafonds aan het verbrijzelen. Rogers won in 1945 voor het eerst een Academy Award voor het nummer 'It Might as Well Be Spring'. In 1962 won hij zijn eerste en enige Emmy en twee jaar later landde hij zijn tweede Grammy. Rogers heeft in totaal zes Tony Awards ontvangen voor zijn composities, waaronder 'South Pacific' en 'The King and I'. Rogers is niet alleen een EGOT-winnaar, maar hij heeft ook een Pulitzer Prize waardoor hij de enige is met een PEGOT-status.

4 Rita Moreno (16 jaar)

Actrice Rita Moreno, geboren in 1931, ontving voor het eerst haar Academy Award in 1962 voor de beste actrice in een bijrol, na haar verschijning in de film West Side Story. Moreno zou later twee Emmy's winnen in 1777 en 1978 voor The Muppet Show en haar optreden in The Rockford Files. In 1972 won ze een Grammy voor de beste opname voor kinderen en bekroonde ze alles met een Tony Award voor haar optreden in The Ritz.

3 Whoopi Goldberg (16 jaar)

Whoopi Goldberg ontving voor het eerst een Grammy voor het beste comedy-album in 1986 en was de enige vrouw die die prestatie behaalde totdat Tiffany Haddish dit jaar won. In 1991 volgde Goldberg het op met een Academy Award voor haar rol in Ghost. In 2002 ontving Goldberg een Emmy Award voor Beyond Tara: The Extraordinary Life of Hattie McDaniel en een Tony voor Thoroughly Modern Millie.

2 John Legend (12 jaar)

John Legend, wiens vrouw Chrissy Teigen extreem trots is op zijn EGOT-status, won voor het eerst verschillende Grammy Awards na de release van zijn debuutstudio-album Get Lifted. Na negen jaar kreeg Legend zijn eerste Oscar voor zijn compositie, 'Glory', van de Ava DuVernay-film Selma. In 2017 ontving Legend een Tony voor Jitney, en hij bevestigde zijn status in 2018 toen hij een Emmy won voor Jesus Christ Superstar Live in Concert.

1 Robert Lopez (10 jaar)

Robert Lopez heeft een record als iemand met de kortst mogelijke tijd die nodig was om de EGOT-status te bereiken. Niet alleen dat, hij is ook een dubbele EGOT-houder, die alle prijzen heeft gewonnen, niet één, maar twee keer. Lopez won Grammy's voor Frozen en een Academy Award voor hetzelfde. Wonder Pets leverde hem twee Emmy's op, en in 2004 en 2011 won hij in totaal drie Tony's voor The Book of Mormon en Avenue Q.

Aanbevolen: