Waarom de populariteit van 'meisjes' spanning op de set veroorzaakte

Inhoudsopgave:

Waarom de populariteit van 'meisjes' spanning op de set veroorzaakte
Waarom de populariteit van 'meisjes' spanning op de set veroorzaakte
Anonim

In de meeste gevallen, wanneer een show succesvol wordt, zijn de acteurs enthousiast. Maar dit was niet helemaal de situatie op de set van HBO's Girls. Natuurlijk lijkt Lena Dunham het niet erg te vinden dat haar leven is veranderd door het succes van de show waarin ze zowel schreef als speelde. Lena lijkt tenslotte blij te zijn om over alles in de schijnwerpers te staan…. zelfs haar geestelijke gezondheid worstelt. We kennen letterlijk al haar gedachten over The Bachelor, evenals vreemde details over hoe ze is omgegaan met de eenzaamheid die 2020 haar heeft veroorzaakt. Maar andere leden van de cast van Girls voelen zich gewoon niet op dezelfde manier.

Dankzij een fascinerende mondelinge geschiedenis van de show door The Hollywood Reporter zijn we erachter gekomen dat een van de belangrijkste castleden vanwege de groeiende populariteit eigenlijk uit de show wilde worden geschrapt. En een ander castlid was eigenlijk uit de show geschreven. Dit is wat er gebeurde…

Jemima Kirke hield niet van de roem die de show haar bracht

Tegen de tijd dat de seizoensfinale van het eerste seizoen werd uitgezonden, was de show een groot succes. Iedereen schreef zowel over de show als erover praatte, en dat moedigde de paparazzi alleen maar aan.

"We kwamen terug voor het tweede seizoen en we schoten de eerste scène buiten. Het was de eerste keer dat we echt paparazzi hadden, en er was een hele muur van," vertelde showrunner Jenni Konner aan The Hollywood-reporter. "Op een gegeven moment moesten we ze vragen om te stoppen met fotograferen omdat al het klikken ons geluid beïnvloedde."

Elk van de castleden, Lena Dunham, Zosia Mamet, Allison Williams en vooral Jemima Kirke waren erg in de war met wat er gebeurde. Ze deden tenslotte gewoon waar ze van hielden voor de kost.

Jemima Kirke Girls
Jemima Kirke Girls

"Ik was me een beetje niet bewust van het succes van de show, misschien zelfs expres omdat ik probeerde te ontkennen dat dit zou gebeuren, en als het zou gebeuren, zou ik er ongevoelig voor zijn en zou mijn leven blijven bestaan hetzelfde, ' gaf Jemima toe. "Ik deed gewoon oogkleppen op en zei nee elke keer dat mijn agenten hun mond openden. Ik zag het een beetje als een aanval. Ik ging naar Lena [voorafgaand aan seizoen twee] en zei: 'Zou je me kunnen uitschrijven?'"

Helaas voor Jemima had ze een contract van zes jaar dat ze niet echt kon verbreken.

"Ik had zoiets van, 'Je staat op de poster.' Ik denk dat Jemima bang was', zei Lena Dunham. "Ze dacht dat het zou zijn als Tiny Furniture, waar wij aan het rommelen waren en toen kregen we wat leuke aandacht op een feestje. Ik herinner me dat zij en Zosia [Mamet] samen naar de vlooienmarkt gingen, en Jemima zei:" Nee men zou stoppen met tegen ons te praten.'"

Maar niets van deze roem en fortuin was ooit echt in Jemima's hoofdruimte.

"Eerlijk gezegd, tot het derde of vierde seizoen zou Jemima zichzelf niet eens acteur noemen", zei Jenni Konner. "Ze noemde zichzelf een schilder. Dus het ging erom haar te laten toegeven dat ze er goed in was en dat ze ervan genoot."

"Ik herinner me dat ik die dag met haar ophing en dacht: 'Oh mijn god, ik heb mijn vriend overtuigd om dit te doen en ik ben degene die Jenni en Judd vertelde dat het goed zou komen'", zei Lena. "Het was verschrikkelijk. Maar toen zei ze: 'Je hoeft me niet meteen uit te schrijven. Misschien gebeurt het in de komende seizoenen.' En toen eindigde het gesprek."

Toen was er het hele ding met Chris Abbott…

Charlie Chris Abbott meisjes
Charlie Chris Abbott meisjes

Chris Abbott, die de oude vriend van Allison Williams' personage, Charlie, speelde, kon eigenlijk uit de show worden weggeschreven. In tegenstelling tot Jemima was hij echter niet ongelukkig met het paparazzi-aspect van de show … hij haatte gewoon het personage dat hij speelde. En dit werd geïllustreerd toen de show succesvol werd.

Toen het karakter van Charlie op mysterieuze wijze verdween na een grote boog in de show, waren sommige fans zeer verrast. Dit is wat er gebeurde…

"Hij was een terugkerend personage", legde showrunner Jenni Konner uit. "We wilden een vaste klant van hem maken, en we probeerden die deal [voor seizoen drie] te sluiten, en hij had veel vragen, veel problemen, en we bleven met hem zitten - we zouden wat gaan drinken en plezier hebben, en hij zou zeggen: 'Ok, ik zal het doen', en dan zouden de advocaten terugkomen en zeggen: 'Hij doet het niet.'"

Dit was iets dat Lena Dunham en de rest van de bemanning erg boos maakte.

"Destijds dacht ik: 'Hoe kun je in godsnaam deze show verlaten?' zei Lena. "Maar hij vond dat het spelen van dit hipsterviooltje uit Brooklyn zijn achtergrond of zijn wereldbeeld niet goed uitdrukte, en hij voelde zich beperkt."

Uiteindelijk weigerde Chris terug te komen vlak voordat de tafel werd gelezen voor het derde seizoen van de show, ondanks het feit dat hij dat wel zou doen en het feit dat Lena, Jenni en de andere schrijvers een enorme karakterboog voor hem hadden. Chris keerde later terug voor een op zichzelf staande aflevering in het vijfde seizoen van de show, maar pas nadat er enige genezingstijd plaatsvond. Lena was tenslotte niet blij met hem toen hij van boord sprong.

"Ik heb 72 uur niet geslapen - we waren aan het herschrijven, herschrijven, herschrijven. We lieten de tafel lezen en toen herinner ik me dat ik naar ons kantoor ging en huilde omdat we hadden geprobeerd het te repareren, maar daar er was gewoon niet genoeg tijd. Het was de eerste keer dat het niet gemakkelijk voelde."

Aanbevolen: