Waarom verloor Will Smith 70% van zijn 'Fresh Prince'-salaris?

Inhoudsopgave:

Waarom verloor Will Smith 70% van zijn 'Fresh Prince'-salaris?
Waarom verloor Will Smith 70% van zijn 'Fresh Prince'-salaris?
Anonim

Een rol krijgen in een populaire televisieshow of film is iets waar veel mensen van dromen, omdat het uiteindelijk zal leiden tot enorme salarissen en een kans op het binnenhalen van andere grote projecten. Of het nu gaat om een project zoals Friends, The Office of in een filmfranchise zoals Harry Potter, deze rollen komen niet vaak voor, en de gelukkigen die ervoor zorgen dat ze een hoop geld verdienen.

Vroeger ging Will Smith van rapper naar acteur toen hij speelde in The Fresh Prince of Bel-Air. Hoewel dit zijn leven veranderde, is de waarheid dat hij jarenlang een groot deel van zijn salaris moest inleveren.

Laten we eens kijken en zien waarom Will Smith zijn geld overmaakte!

Hij had veel schulden

Om hier een volledig beeld te krijgen, moeten we teruggaan naar de tijd dat Will Smith nog een rapper was die moves maakte op MTV. Gedurende deze tijd scoorde hij enkele hits op de radio en op het kleine scherm. Hoewel dit goed was voor zijn bankrekening, beging hij een aantal ernstige blunders die hem uiteindelijk inhaalden.

Hoewel Smith succes had als rapper met verschillende hits op zijn naam, beging hij de gevreesde fout om zijn belastingen niet te betalen. Dit is iets dat iemand onderweg tegen hem had moeten zeggen, maar het laat zien dat een gebrek aan mentorschap uiteindelijk een negatief effect kan hebben op iemands volwassen leven.

Volgens Cheat Sheet was Smith achterstallige belastingen verschuldigd voor een bedrag van $ 2,8 miljoen, wat een verbazingwekkende hoeveelheid geld is om aan de overheid te betalen. Het bewijst wel dat Smith geld verdiende als muziekster, maar het toont ook een mate van onverantwoordelijkheid die hem later inhaalde.

Vanwege de duizelingwekkende hoeveelheid geld die Smith verschuldigd was, kwam de IRS tussenbeide en greep uiteindelijk al zijn spullen. Dit is voor iedereen moeilijk om mee om te gaan, en Smith, die zijn landhuis en al zijn speelgoed verloor, ging er gewoon doorheen.

Uiteindelijk moest hij een lucratief optreden vinden om al het geld dat hij schuldig was af te betalen, en een aanbod van een legendarische producer veranderde het spel voor hem.

Hij heeft 3 jaar lang meer dan 70% van zijn salaris betaald

Volgens Moguldom kon Smith net op tijd een rol krijgen in The Fresh Prince of Bel-Air, en het was de legendarische geproduceerde Quincy Jones die hem de rol aanbood. Hoewel Smith op dat moment geen acteur was, zag hij dit als een kans om wat geld te verdienen en zijn schulden in de loop van de tijd af te betalen.

Omdat hij zoveel aan de regering verschuldigd was, zou Smith drie jaar lang meer dan 70% van zijn Fresh Prince-salaris betalen voordat hij in staat was om het volledige bedrag mee naar huis te nemen. Dit was in het begin een enorme opoffering, maar uiteindelijk was het de moeite waard, want de show was een enorm succes.

Volgens IMDb liep de serie van 1990 tot 1996 en werden 148 afleveringen uitgezonden. Smith begon geld te verdienen met de show, vooral toen het syndicatie bereikte en op tal van verschillende stations werd gespeeld. Dit was een enorme terugslag voor de ster, die op een gegeven moment alles verloor waar hij ongelooflijk hard voor had gewerkt.

Voor Smith was dit slechts het topje van de ijsberg, want hij zou een fortuin gaan verdienen terwijl hij zich als een echte ster zou vestigen.

Hij werd superrijk

Werken aan The Fresh Prince of Bel-Air veranderde alles voor Will Smith, en het opende veel kansen voor de ster. Het kleine scherm was een geweldige start, maar het was slechts een kwestie van tijd voordat hij groots zou worden in de filmwereld.

Door de jaren heen zou Will Smith schitteren in hitfilms als Hitch, Independence Day en Bad Boys, en daarbij heel veel geld binnenhalen. Volgens Celebrity Net Worth is Smith momenteel naar schatting $ 350 miljoen waard. Dit is het resultaat van jarenlang succesvol werk in Hollywood.

Tegenwoordig zou het een druppel op een gloeiende plaat zijn om $ 2,8 miljoen af te betalen voor Smith, die meer geld heeft dan hij weet wat hij ermee moet doen. Er is zeker veel veranderd voor de artiest sinds de jaren 80, en hoewel alles werd weggenomen, maakte hij dat meer dan goed.

Een paar jaar 70% van zijn salaris opofferen terwijl hij op televisie was, moet zwaar zijn geweest, maar uiteindelijk was het het allemaal waard.

Aanbevolen: