The Mandalorian': wordt Din Djarin de leider van Mandalore voor het einde van seizoen 2?

Inhoudsopgave:

The Mandalorian': wordt Din Djarin de leider van Mandalore voor het einde van seizoen 2?
The Mandalorian': wordt Din Djarin de leider van Mandalore voor het einde van seizoen 2?
Anonim

Nu de gedenkwaardige botsing van Moff Gideon en Din Djarin snel nadert, staat er veel op het spel in Star Wars' The Mandalorian. Seizoen 2 bouwt zich op naar een groots gevecht dat doet denken aan de gevechten van Luke Skywalker met Darth Vader, en de tweede seizoensfinale zal hun boog tot een einde brengen met een laatste gevecht.

Bovendien zal de uitkomst van het gevecht blijvende gevolgen hebben voor Mando (Pedro Pascal) en zijn mensen. Tenzij het ondenkbare gebeurt en Gideon (Giancarlo Esposito) onze favoriete premiejager ernstig verwondt en Grogu's redding voor een andere dag uitstelt, zal hij waarschijnlijk de keizerlijke holdout op zijn Beskar-speer laten spietsen voordat de aflevering is afgelopen.

Zodra Gideon is aangepakt, zal Mando's hoogste prioriteit het redden van The Child zijn. Maar terwijl hij en zijn bemanning de jongeling redden, hebben ze een legendarisch artefact in hun bezit, de Darksaber.

Wat gebeurt er nu met de Darksaber

Dins plannen voor het Mandaloriaanse relikwie zijn onduidelijk, hoewel het terugbrengen naar Bo-Katan (Katee Sackhoff) de meest plausibele richting lijkt. Ze noemde de Darksaber kort in Hoofdstuk 11: The Heiress, wat erop wees dat het voor haar nodig was om het artefact terug te winnen. Mando weet dit waarschijnlijk ook, dus het wapen teruggeven klinkt als de volgende logische stap.

Het is vermeldenswaard dat de titulaire held de Darksaber langer dan verwacht in bezit zou kunnen houden. Er zijn geen aanwijzingen dat Bo-Katan in hoofdstuk 16 zal verschijnen, wat betekent dat Mando het relikwie moet beschermen totdat hij weer in contact kan komen met de Mandaloriaanse prinses.

In de tussentijd kan dit kind van de wacht technisch gezien de nieuwe leider van hun volk worden. Het relikwie is een heilig symbool voor alle clans, en wie het gebruikt, vertegenwoordigt de totaliteit van hun ras. Die titel zou naar Lady Bo-Katan gaan, maar aangezien Din Djarin hem voor onbepaalde tijd aanhoudt, moet hij de rol misschien accepteren.

Hoewel het hoogst onwaarschijnlijk is dat hij een grote rol zal spelen in seizoen 3, kan Mando, die beweert dat de Darksaber voor zichzelf is, te maken hebben met een subplot rond de hereniging van zijn volk. Bo-Katan's bezorgdheid over Mandalore deed de situatie lijken alsof haar zaak op het punt stond een beslissende slag te slaan in hun herovering van de planeet. We weten niet wat de Nite Owls op dit moment van plan zijn, maar het maakt misschien niet uit of Din Djarin terugkeert naar de vernietigde wereld voor hen.

De staat Mandalore

Ervan uitgaande dat hij dat doet, zal het herstellen van het eens zo trotse Mandaloriaanse volk in hun oude glorie zijn primaire doel zijn. Helaas, om dit te doen, moet Mando alle keizerlijke strijdkrachten accijnzen en roept hij clans in afzondering op om als één te vechten. De laatste zal het moeilijkst zijn.

Houd er rekening mee dat de toestand van de planeet onbekend is. Maar op basis van wat Mayfeld (Bill Burr) zei in hoofdstuk 15: The Believer, bevindt het zich waarschijnlijk midden in een burgeroorlog, zoals veel van de andere planeten die we in de Disney+-serie hebben gezien. Tatooine, bijvoorbeeld, zat vol met piraten, huurlingen en pelotons van keizerlijke loyalisten. Die allemaal hebben bijgedragen aan de wanorde in seizoen 2.

Morak werd ook geplaagd door een factie van het keizerlijke leger dat nog steeds actief was. En hun aanwezigheid was allerminst welkom. Meerdere raiders gingen vol kamikaze om te voorkomen dat een lading rhydonium de beoogde bestemming zou bereiken, wat de trouwe toewijding toont van degenen die diep getroffen zijn door het rijk.

Wat die gevallen ons vertellen, is dat de mensen van Mandalore met soortgelijke problemen worden geconfronteerd. Het is de taak van Din Djarin om die fouten recht te zetten en hopelijk zijn mensen in het proces te herenigen. Hij kan het niet alleen, hoewel zijn vrienden kunnen helpen het proces te versnellen.

Of Mando nu terugkeert naar zijn thuisplaneet of niet, het hanteren van de Darksaber zal de vraag opwerpen wie de nieuwe leider van Mandalore is. De titel behoort vermoedelijk toe aan Lady Bo-Katan, zoals eerder vermeld. Maar aangezien de situatie in de Disney+-serie mogelijk een andere richting uitgaat, zouden we in plaats daarvan King Mando naar de gelegenheid kunnen zien komen.

Aanbevolen: