Falcon And The Winter Soldier': Is Bucky Barnes nu een volwaardige Cyborg?

Inhoudsopgave:

Falcon And The Winter Soldier': Is Bucky Barnes nu een volwaardige Cyborg?
Falcon And The Winter Soldier': Is Bucky Barnes nu een volwaardige Cyborg?
Anonim

Technisch gezien is Bucky Barnes (Sebastian Stan) van de MCUeen cyborg sinds zijn terugkeer als Winter Soldier in de tweede Captain America-film. Barnes droeg een cybernetische prothese in plaats van zijn linkerarm, een die een serieus stuk hardware bleek te zijn. Het maakte Bucky tot de cyborg die hij nu is, maar zijn transformatie neemt een andere wending.

In de exclusieve eerste look voor Falcon And The Winter Soldier, bevat het slotsegment het superheldenduo dat over een landingsbaan loopt en hun volgende verloving plant. Sam Wilson (Anthony Mackie) vraagt zijn vriend, "wat gebeurt er in zijn cyborgbrein?" zij het op een wat speelse manier. Hij gaat door met het maken van mechanische verwijzingen naar Bucky's hersenen, en gaat zelfs zo ver dat hij zegt: "[sic] kan de versnellingen zien draaien." Barnes lijkt echter niet zo enthousiast om mee te spelen met Sam's games. Zou zijn reactie een teken kunnen zijn dat er een zekere mate van waarheid is in wat Falcon zegt?

Falcons referenties zijn misschien meer dan speels geklets, omdat we niet precies weten hoe Wakanda de hersenspoeling van Winter Soldier brak. Bucky heeft Cap (Chris Evans) of iemand anders nooit volledig uitgelegd hoe Shuri's team van wetenschappers de Hydra-programmering stopte, hoewel de verklaring misschien in cybernetica ligt.

Rekening houdend met hoe diepgeworteld de Winter Soldier-protocollen waren in Bucky's geest, hebben de Wakanda-wetenschappers die hem helpen, mogelijk zijn hersenen fysiek aangepast om de conditionering te omzeilen. Shuri toonde een beetje van de diagnostische vaardigheden van het koninkrijk tijdens haar scan van Vision's hersenen in Infinity War. Dezelfde technologie die ze waarschijnlijk gebruikte om kleine chips in Bucky's hersenen te implanteren. Op die manier zou de hersenspoeling nooit opnieuw kunnen worden geactiveerd.

Heeft Bucky Barnes nog steeds te maken met Fallout Winter Soldier?

Afbeelding
Afbeelding

Het nadeel van deze cybernetische implantaten is dat Bucky in nood lijkt te verkeren. Het is onduidelijk of hij extra tijd nodig heeft om strategieën te verwerken of dat het hybride brein het verspreiden van informatie bemoeilijkt. We zagen geen zichtbare nadelen in Infinity War of Endgame. Natuurlijk kan Barnes op de lange termijn te maken krijgen met een zwaar niveau van mentale nood. Het is hem niet vreemd dat er met zijn geest gespeeld wordt, maar wat hij meemaakt in Falcon And The Winter Soldier kan anders zijn dan de martelende hersenspoeling waaraan Hydra hem onderwierp.

Er is nog een andere mogelijke verklaring, hoewel die veel grimmiger is om over na te denken. Wat er zou kunnen gebeuren, is dat Bucky wordt achtervolgd door regeringen die hem nog steeds verantwoordelijk houden voor zijn acties als Winter Soldier, ongeacht of hij de controle had of niet.

Met name de regering van de Verenigde Staten kan er iets mee te maken hebben. Ze zullen enige interactie hebben met Bucky en Sam wanneer Cap's schild wordt doorgegeven aan een door de overheid gekozen opvolger met de naam John Walker. En diezelfde ontmoeting kan een nieuwe deal omvatten, een die Barnes gratie verleent voor misdaden uit het verleden. Maar voor zijn vrijheid moet hij misschien de regering op hem laten experimenteren.

Bucky wordt getagd voor tracking

Afbeelding
Afbeelding

Specifiek, de cyborg-implantaten die Sam Wilson noemde, zouden deel kunnen uitmaken van de deal. Ze zullen de regering in staat stellen om Barnes in de gaten te houden en stopzettingen te signaleren als de Winter Soldier-protocollen ooit opnieuw worden geactiveerd.

Het andere ongelukkige neveneffect is dat Bucky opnieuw een onbewust slachtoffer van mindcontrol kan worden. Het enige dat nodig is, is een corrupte persoon van binnen met toegang tot de protocollen om ze te gebruiken. En dan, zelfs als cyborgcomponenten voorkomen dat de hersenspoeling spontaan wordt geactiveerd, kan stapsgewijze herscholing alle vooruitgang die Barnes tot nu toe heeft geboekt ongedaan maken, waardoor hij weer een hersenloze zombie wordt.

Hopelijk is dat niet het geval. Maar nu de situatie er steeds meer op lijkt dat Bucky Barnes de volledige cyborgbehandeling krijgt, is de kans groot dat hij een moeilijk pad voor de boeg heeft om de gevolgen van zijn volgende transformatie te verwerken.

Aanbevolen: