Waarom Julia-Louis Dreyfus nog nooit de eerste aflevering van 'Seinfeld' heeft gezien

Inhoudsopgave:

Waarom Julia-Louis Dreyfus nog nooit de eerste aflevering van 'Seinfeld' heeft gezien
Waarom Julia-Louis Dreyfus nog nooit de eerste aflevering van 'Seinfeld' heeft gezien
Anonim

Seinfeld zou zich zo vreemd voelen zonder de grappige, spraakzame en eigenzinnige Elaine Benes. Fans houden van zoveel dingen over dit personage, van haar eerdere relatie met Jerry tot haar vreselijke danspasjes. Ze staat altijd klaar om haar gedachten te geven en haar kijk op de wereld is zo interessant. Of ze nu een grapje maakt over "een beetje gratie hebben" of klaagt dat een vrouw geen wc-papier zal overhandigen, Elaine is gewoon de beste.

Julia Louis-Dreyfus speelde dit personage met al haar geweldige komische talent, en hoewel veel fans de Seinfeld-finale haatten, zegt Dreyfus dat ze het leuk vond.

Er is nog een aflevering waar Dreyfus een mening over heeft… nou ja, een beetje. Ze heeft er eigenlijk nog nooit naar gekeken. We hebben het over de piloot van Seinfeld. Dit is waarom Julia Louis-Dreyfus nog nooit de eerste aflevering van de hilarische sitcom uit de jaren 90 heeft gezien.

De 'Seinfeld'-piloot

julia louis-dreyfus als elaine benes en jerry seinfeld op seinfeld
julia louis-dreyfus als elaine benes en jerry seinfeld op seinfeld

Er zijn talloze fantheorieën over Seinfeld, en het is een show die lang heeft standgehouden na de finale die in mei 1998 werd uitgezonden.

Het is gemakkelijk om te denken dat Julia Louis-Dreyfus in de pilot van de serie zat, maar dat was ze niet. Het blijkt dat de actrice de eerste aflevering nog nooit heeft gezien.

Volgens Vogue is het "bijgeloof" dat haar ervan weerhoudt om dat te doen. De piloot die werd uitgezonden had Claire, een serveerster die met George en Jerry zou kletsen en met hen over hun leven zou praten. NBC wilde dat een vrouw in de show echt aanwezig zou zijn, en aangezien Larry David in contact was met Louis-Dreyfus op Saturday Night Live, leek ze een goede match.

In een interview met GQ praatten Louis-Dreyfus en Larry David over Seinfeld, en Louis-Dreyfus zei dat toen ze Jerry Seinfeld voor het eerst ontmoette, hij op cornflakes kauwde.

David sprak de actrice in nadat ze over straat liep en vroeg: "Wat denk je?" Ze antwoordde: "Het is leuk!" Louis-Dreyfus vertelde dat ze eigenlijk bij zichzelf dacht: "Nou, het gaat het nooit halen, maar ik zal het doen omdat het erg leuk is."

Elaine spelen

julia louis-dreyfus als elaine benes op seinfeld
julia louis-dreyfus als elaine benes op seinfeld

Rosie O'Donnell en Megan Mullally zijn twee actrices die Elaine hadden kunnen spelen, volgens Cheat Sheet, en toen Julia Louis-Dreyfus aan de show werd toegevoegd, werd Jason Alexander nerveus.

Volgens de publicatie zegt Alexander dat Seinfeld hem liet weten: "Er komt een meisje in de show, maar ze is niet mijn vriendin." Seinfeld zei: 'Ze is als mijn beste vriendin.' Alexander antwoordde: "Ik dacht dat George je beste vriend was." Alexander legde uit: "Ik wist dat je geen show deed met drie jongens en één meisje. Je deed een show met twee jongens en een meisje.'

Natuurlijk is alles goed verlopen en de dynamiek tussen George, Elaine en Jerry is bijzonder.

In oktober 2018 deelde Seinfeld met Entertainment Tonight dat hij erg onder de indruk was toen Julia Louis-Dreyfus auditie deed. Hij zei: "Ik heb altijd het gevoel gehad dat zij de diamant was, ze was de schittering van de show die er echt de juiste chemie van maakte - de juiste formule. Weet je, ik denk echt niet dat de show zonder haar succesvol zou zijn geweest."

De pilootaflevering

De pilot-aflevering werd uitgezonden op 5 juli 1989 en heet 'The Seinfeld Chronicles'. De plot draait om Jerry en zijn huidige liefdesbelang, Laura. Ze staat op het punt New York City te bezoeken en hij is benieuwd of ze hem leuk vindt. Laura slaapt uiteindelijk bij hem thuis en hij blijft zich afvragen of ze meer zijn dan vrienden of niet. Tegen het einde van de aflevering laat Laura Jerry weten dat ze gaat trouwen, en hij komt eindelijk achter de waarheid: het is gewoon platonisch tussen hen.

Deze piloot voelt absoluut als Seinfeld, want er zijn een paar bekende elementen: Jerry en George hangen rond en praten over iets dat in hun leven speelt. Maar zonder Elaine voelt het vreemd aan, omdat ze zoveel in de show brengt, en ze is hilarisch. Als Elaine in deze eerste aflevering was geweest, lijkt het alsof ze iets slims aan het gesprek had kunnen toevoegen, en het zou geweldig zijn geweest om te zien wat ze van de situatie zou vinden.

Julia Louis-Dreyfus deelde eerder dit jaar met InStyle dat ze het geweldig vond dat Elaine net zoveel moeilijke eigenschappen had als de andere hoofdpersonen. Ze zei: "Ik was een van de vier spelers, de rest waren mannen, en we waren allemaal even onaantrekkelijk. En ik verkocht geen romantiek of sexappeal - het ging over iets anders. Dat was echt belangrijk."

Negen seizoenen Elaine spelen is zeker iets om trots op te zijn, en het is fascinerend om te horen waarom Louis-Dreyfus de eerste aflevering van deze geliefde sitcom niet zal kijken.

Aanbevolen: