Het ware verhaal achter Marvel's 'Blade

Inhoudsopgave:

Het ware verhaal achter Marvel's 'Blade
Het ware verhaal achter Marvel's 'Blade
Anonim

The Marvel Cinematic Universe heeft Blade nodig. Hij is gewoon het perfecte personage om toe te voegen aan de 4e fase van de franchise. Maar de waarheid is dat Wesley Snipes gewoon niet zal terugkeren naar de titulaire rol. En er is een reden waarom dat zo is. Nou ja, misschien een paar… Wesley staat tenslotte bekend als een beetje een diva. Maar dat betekent niet dat hij een geweldige acteur is en bijna perfect in de rol die absoluut enorm was voor mensen van kleur in stripfilms. Dankzij een fantastische mondelinge geschiedenis van het maken van de eerste Blade-film door Entertainment Weekly, weten we nu de precieze oorsprong van dit stukje filmgeschiedenis.

Laten we eens kijken…

Maak de eerste zwarte superheldenfilm voor minder dan 10 miljoen dollar

Wesley Snipes speelde de allereerste zwarte filmische superheld in de vampierjager-film uit 1998. De film is wild en absoluut geliefd. En dat alles is te danken aan Wesley, producer Peter Frankfurt, scenarioschrijver David Goyer en regisseur Stephen Norrington.

"Dit is wat je moet weten", vertelde producer Peter Frankfurt aan Entertainment Weekly. "In principe is Blade een driepotige kruk: [David] Goyer schreef het script, Wesley was Blade en ook een producer, en Stephen Norrington de regisseur, hij was echt de man, de auteur."

Halverwege de jaren negentig zag de Marvel-wereld er niet zo uit als nu. In feite waren de meeste superhelden eigendom van verschillende studio's, aangezien Marvel failliet was en de rechten op deze personages verkocht om wat geld te verdienen. Zo kwam Spider-Man bij Sony terecht en X-Men bij Fox. Dus, veel verschillende filmmakers, met heel verschillende visies, kregen de kans om een poging te wagen om een superheldenfilm te maken… Als ze die maar van de grond konden krijgen. Superheldenfilms waren toen immers lang niet zo populair.

Blade Wesley Snipes zwaard
Blade Wesley Snipes zwaard

"Ik was aan het schoppen om Van Damme-films te maken, dat soort dingen", zei scenarioschrijver David Goyer. "Ik had gehoord dat New Line een zwarte superheldenfilm met een lager budget wilde maken. Destijds was Marvel failliet en hadden ze de rechten op X-Men en Spider-Man en een paar andere dingen al verkocht, en ik wist dat ze aan Luke Cage, Black Panther dachten."

Volgens producer Peter Frankfurt wilde New Line een script produceren voor minder dan 10 miljoen dollar… De film moest zwaar zijn. Donker. Plezier. En een beetje als een "hiphop Marvel-film". En wat is een beter concept dan een door vechtsporten gevoed vampierjachtverhaal?

Het karakter van Blade werd voor het eerst geïntroduceerd in 1973 in "The Tomb Of Dracula 10" en werd gecreëerd door Marv Wolfman en kunstenaar Gene Colan. Tussen toen en het midden van de jaren 90 groeide het personage in populariteit en werd het in enkele grote verhalen onder de Marvel-vlag getoond.

"Ik stelde Blade voor als een trilogie," zei David. "Ik herinner me dat ik binnenkwam en zei: 'Ik ga je de Star Wars van zwarte vampierfilms presenteren.' Dus ik presenteerde het als deze raciale vijandigheid tussen de volbloeden en de veranderde vampiers, de jonge Turken zoals Deacon Frost. En tegelijkertijd wilde ik op een subversieve manier over ras praten, en het speelde in op dit halfbloed-idee, als je zult - één voet in elke wereld hebben en door geen van beide geaccepteerd worden."

Tijdens de ontwikkeling van het script bleven Peter Frankfurt, Stephen en David grote actiebeats en aspecten toevoegen die niemand eerder in een superheldenfilm had gezien.

"Het heeft elementen van kungfu, het is vampier, het is een genrebreker", zei Peter Frankfurt. "Het slechte nieuws is dat het verschrikkelijk duur is."

Blade bloedbad scene
Blade bloedbad scene

En dit was een beetje een afknapper voor de studio die niet dacht dat een film met een zwarte draad het geld zou opleveren. De studio vroeg zelfs om Blade te veranderen in een blank personage… Waarop David S. Goyer zei: "Absoluut niet. Dat is gewoon verschrikkelijk. Dat kun je niet doen."

De ster dicteerde het budget

Volgens het Entertainment Weekly-artikel vertelde het toenmalige hoofd van New Line Studio de filmmakers dat ze de film voor $ 40 miljoen zouden maken als ze Denzel Washington voor de hoofdrol konden krijgen. Ze zouden de filmmakers 35 miljoen dollar geven als ze Wesley Snipes kregen en 20 miljoen dollar als ze Laurence Fishburne kregen.

Gelukkig voor de filmmakers dachten ze dat ze de film voor $ 35 miljoen konden maken en wilden ze het zeker maken met Wesley Snipes.

"Ik bedoel, kijk, we hebben dit nooit als een vampierfilm gezien, we hebben dit altijd gezien als een Marvel-superheldenfilm die gewoon zijn eigen ding was, " legde Peter uit."We wisten altijd dat het R [-rated] zou zijn, we wisten dat het een heel zware vechtsportfactor zou hebben. Wesley was daar echt dol op, en we wilden dat het slim en een beetje zelfbewust zou zijn, maar niet ironisch. weet?"

Aanbevolen: