Het ware verhaal achter de annulering van MTV's 'Jackass

Inhoudsopgave:

Het ware verhaal achter de annulering van MTV's 'Jackass
Het ware verhaal achter de annulering van MTV's 'Jackass
Anonim

Het team achter Jackass vindt zeker de meest creatieve manieren om ervoor te zorgen dat je hun inhoud wilt bekijken. Dit geldt zelfs voor Steve-O's recente comedyspecial of de keer dat hij samenwerkte met chef-kok Gordon Ramsay om omeletten te maken. Nu ik erover nadenk, Steve-O heeft veel gedaan sinds de dagen van Jackass. Maar de franchise is nog steeds zijn brood-en-boter… zoals het is voor Johnny Knoxville en de rest van de jongens.

Met een nieuwe film in de maak, lijkt het nu een goed moment om terug te gaan naar het verleden en wat meer te weten te komen over waarom hun MTV-show in de eerste plaats eindigde. Dankzij een onthullende mondelinge geschiedenis van Vice hebben we veel geleerd over hoe de reden waarom de Jackass-televisieshow werd geannuleerd, eigenlijk leidde tot de creatie van de eerste film.

Maar waarom eindigde de show? Het was tenslotte succesvol… Maar dat was het probleem… Het was TE succesvol…

Jackass tv-show
Jackass tv-show

Iedereen wilde deel uitmaken van het Jackass-team en dat maakte veel belangrijke mensen boos

Uiteindelijk waren het copycat-incidenten die een einde maakten aan de Jackass-televisieshow. Volgens Vice waren er te veel kinderen die probeerden enkele van hun Jackass-helden na te bootsen (zoals Bam Margera, Wee-Man, Steve-O en Johnny Knoxville). Dit betekende dat ze zichzelf in gevaar brachten en nogal wat ravage aanrichtten. Veel ouders maakten zich zorgen, vooral nadat steeds meer kinderen gewond raakten. Volgens Entertainment Weekly moedigde dit een campagnevoerende senator, Joe Lieberman, aan om 'oorlog te voeren' op de MTV-show.

"Ik erken dat het programma geschikt is voor volwassenen en wordt geleverd met algemene disclaimers", zei Joe Lieberman begin jaren 2000 op een persconferentie."Maar er zijn dingen die zo potentieel gevaarlijk en opruiend zijn, vooral voor kwetsbare kinderen, dat ze niet op tv mogen komen."

Alle nationale hitte zorgde ervoor dat MTV een aantal strenge beperkingen oplegde aan de makers van de show. Heel eenvoudig, ze konden niet langer de show maken die ze wilden maken.

Het succes van de show was een verrassing

In het Vice-interview zeiden bijna alle teamleden achter de Jackass TV-show dat ze verrast waren door de invloed van de show.

"Toen de show uitkwam, verwachtte niemand dat het langer zou duren dan de eerste acht afleveringen waarvoor MTV ons had betaald", zei Jackass-producent en legendarische filmmaker Spike Jonze. "We dachten dat we wegkwamen met moord door iemand te vragen ons geld te geven om een half uur lang op de nationale televisie te laten zien wat we maar wilden."

Gerelateerd: wat fans kunnen verwachten van 'Jackass 4'

"Ik dacht serieus dat er misschien een of twee afleveringen zouden worden uitgezonden, en dan zou het netwerk het afsnijden", gaf Wee Man toe. "Voordat je het weet, was het verdomd enorm, man. We konden ze niet eens zo snel uitbrengen als mensen wilden. Toen het voor het eerst uitkwam, lieten we het elke zondagavond zien, en het was voor een punt waar mensen zeiden: "Jackass vernietigt Amerika, één zondag tegelijk!"

Vanwege de enorme populariteit kwamen er volgens Steve-O kinderen opdagen in het ziekenhuis.

"Er waren veel copycat-incidenten. Het was te gek", zei Steve-O. "Er waren in die tijd niet echt rechtszaken, maar er was zeker veel angst in de bedrijfswereld van MTV en juridische zaken dat de aansprakelijkheid een probleem was."

Senator Joe Lieberman's keuze uit de MTV-show veranderde uiteindelijk de creatie van de show… waardoor het een ellendige en beperkende ervaring voor het team werd.

"We hadden een veiligheidsman toegewezen aan onze show - we konden niet hoger dan 1,20 meter springen - en het werd gewoon belachelijk tot het punt dat het niet langer mogelijk was om de show te doen zoals we wilden aan, " gaf Johnny Knoxville toe.

"Ik ga niet overdrijven: na elke afzonderlijke aflevering kregen we een lijst van ten minste 12 tot 15 aantekeningen van de advocaten die zeiden: 'Je kunt dit, dit, dit of niet langer doen. dit, '" beweerde Dave England.

Dit was zo'n verandering in hoe het vroeger werkte. Eigenlijk had MTV hen de vrije hand gegeven om te doen wat ze wilden… En zo veel ervan kwam op de nationale televisie terecht. Bovendien gaf het netwerk het Jack-Ass-team ook toestemming om hun eigen show te annuleren wanneer ze maar wilden. En dat is precies wat het Jackass-team deed een jaar nadat de beperkingen begonnen… precies op het hoogtepunt van het succes van de show…

"Dus, een jaar later, toen we zeiden: 'We gaan de show annuleren', zeiden ze: 'Wat?' Ik denk niet dat de meeste tv-programma's dat hebben, waar de producenten de show kunnen annuleren, maar wij wel, "zei Spike Jonze.

Uiteindelijk betekende Jackass te veel voor hen om het zo drastisch te veranderen. Dus afstand doen van hun baby betekende dat ze het konden bewaren voor wat het moest zijn… En deze beslissing dwong hen uiteindelijk om een nieuw medium voor hun creativiteit te vinden… cinema.

Aanbevolen: