Jada Pinkett Smith wil dat fans de korte 'Cops And Robbers' van Racial Injustice kijken

Inhoudsopgave:

Jada Pinkett Smith wil dat fans de korte 'Cops And Robbers' van Racial Injustice kijken
Jada Pinkett Smith wil dat fans de korte 'Cops And Robbers' van Racial Injustice kijken
Anonim

Volgens de officiële synopsis is de korte film geïnspireerd op een gesproken woord-poëzievideo die is gemaakt als reactie op de moord op Ahmaud Arbery. Arbery, een ongewapende 25-jarige zwarte man, werd achtervolgd en dodelijk neergeschoten tijdens het joggen in de buurt van Brunswick in Glynn County, Georgia in februari van dit jaar.

De korte film, beschikbaar om te streamen op Netflix, is geregisseerd door Timothy Ware en Arnon Manor op basis van een gedicht van Ware. Pinkett Smith is uitvoerend producent.

Jada Pinkett Smith prijst het belangrijke werk achter haar korte 'Cops and Robbers'

“Ik ben zo dankbaar om deel uit te maken van deze krachtige korte film Cops and Robbers. Neem alsjeblieft 2 minuten en wat kleingeld om dit op @netflix te bekijken', schreef Pinkett Smith op 28 december.

“Zoveel getalenteerde mensen hebben hun tijd en talent gedoneerd om deze impactvolle boodschap tot leven te brengen. COPS AND ROBBERS is nu uit, vervolgde ze.

Pinkett Smith feliciteerde ook filmmakers Ware en Manor in een vervolgtweet.

"Gefeliciteerd aan @TimothyWareHill, Arnon Manor en ELKE persoon die heeft geholpen om dit mogelijk te maken", schreef ze.

“Jullie worden ALLEMAAL zeer gewaardeerd”, voegde ze eraan toe.

‘Cops and Robbers’-regisseur Timothy Ware over raciale onrechtvaardigheden

Directeur en schrijver Ware legde uit dat de korte film zijn manier was om zijn verontwaardiging te tonen in de nasleep van de moord op Arbery.

"Cops and Robbers is gemaakt voor alle zwarte mannen, vrouwen en kinderen die het slachtoffer zijn van raciale profilering, politiegeweld en het verlies van levens en ander onrecht, gewoon omdat ze zichzelf zijn, "zei Ware.

Manor legde vervolgens uit waarom hij besloot om zich bij het project aan te sluiten.

"Ik zag het videogedicht van Timothy dat hij uitbracht en ik was verontwaardigd", legde hij uit.

“Ik dacht dat ik iets moest doen en een bondgenoot van de zaak moest zijn en dat begon onze samenwerking,” voegde hij eraan toe.

Cops and Robbers streamt op Netflix

Aanbevolen: