Actrice gelooft dat de Alopecia-grap van Chris Rock tegen Jada Pinkett-Smith een compliment was

Inhoudsopgave:

Actrice gelooft dat de Alopecia-grap van Chris Rock tegen Jada Pinkett-Smith een compliment was
Actrice gelooft dat de Alopecia-grap van Chris Rock tegen Jada Pinkett-Smith een compliment was
Anonim

De klap van de Academy Awards in 2022 heeft verschillende mensen in de entertainmentindustrie doen praten over de goede en slechte kanten van de situatie. Verschillende mensen op sociale media hebben zelfs Jada Pinkett-Smith gebeld en haar gedeeltelijk de schuld gegeven van de situatie en de gevolgen van die nacht. De Zweedse actrice Jannica Olin vertelde The Hollywood Reporter echter dat Pinkett-Smith de grap van "G. I. Jane" eerder als een compliment had moeten zien dan als een belediging.

In tegenstelling tot de meeste entertainmentindustrie, begrijpt Olin wat Pinkett-Smith doormaakt, aangezien ze alopecia heeft. De aandoening resulteert in ernstig haarverlies, waardoor de meeste vrouwen kaal worden. Veel mensen met alopecia kiezen ervoor om hun hoofd te scheren om het proces te versnellen. Pinkett-Smith was een van hen.

Sinds de diagnose in 2013 heeft Olin publiekelijk gesproken over alopecia op sociale media en op verschillende evenementen. Als spreker gaat ze langs 'Hollywood's Bald Blonde' en gaf een prominente discussie over haar aanpassing aan alopecia genaamd 'Welcome to My New Normal', waarin de vraag wordt gesteld: 'Als ik niet mijn lichaam ben, wie ben ik dan?"

Olin verklaarde dat ze graag had gewild dat iemand haar vertelde dat G. I. Jane Commentaar

De opmerking van acteur Chris Rock tegen Pinkett-Smith raakte haar een gevoelige snaar, waardoor haar man Will Smith hem op het podium een klap gaf. Olin vond die opmerking echter cool. "Voor mij persoonlijk was die grap van G. I. Jane niet aanstootgevend", zei ze. "Dat is een personage dat iemand vertegenwoordigt die een rebel is en die een sterke, onafhankelijke vrouw is. Ik had dat graag tegen me gezegd", vervolgde ze."Maar dat ben ik, toch? Ik kan niet voor iemand anders spreken."

Ze gaf toe dat ze niet naar de Academy Awards had gekeken, maar keek wel naar clips van het incident online. "Ik heb het de dag erna bekeken en afgestemd op enkele clips, en ik wachtte nog steeds op het aanstootgevende deel", zei ze. "Ik zag niet wat er beledigend aan was - in mijn ogen."

Pinkett-Smith heeft haar alopecia bij vele gelegenheden publiekelijk besproken

Tijdens haar show Red Table Talk, bevestigde de Girls Trip-actrice dat ze de diagnose alopecia kreeg nadat ze plotseling ernstig haarverlies had ervaren. "Het was een van die momenten in mijn leven waar ik letterlijk trilde van angst", zei ze. "Daarom knip ik mijn haar en blijf ik het knippen."

Ze bleef praten over haar ervaringen en hoe ze de afgelopen jaren veel werd geknipt. "Mijn haar is een groot deel van mij geweest. Het verzorgen van mijn haar was een prachtig ritueel." Ze haalde herinneringen op aan hoe haar haar vroeger was, prachtig lang haar waarin mensen dachten dat ze vlechten had.

Voordat ze bevestigde dat ze de diagnose alopecia had, begon ze haar haar te wikkelen en een tulband te dragen. Het leek een kenmerkende stijl voor haar te worden, en ze gaf toe dat ze zich een koningin voelde als ze haar haar wikkelde. Terwijl ze pronkte met verschillende manieren om een wikkel om het hoofd te binden, gaf ze toe dat ze van een van de manieren hield omdat ze een deel ervan kon veranderen in 'doen alsof haar'.

Vanaf deze publicatie is Olins talk "Welcome to My New Normal" meer dan veertienduizend keer bekeken. Ze blijft praten over alopecia en haar ervaringen ermee, en onlangs video op haar Instagram van een clip uit de theaterproductie, (IM)Perfekt. Pinkett-Smith is sindsdien verder gegaan met het Oscar-incident. Op het moment van deze publicatie heeft ze echter geen commentaar gegeven op het verbod op Academy Awards van haar man na de Oscar-klap.

Aanbevolen: