De echte oorsprong van 'Pretty Little Liars

Inhoudsopgave:

De echte oorsprong van 'Pretty Little Liars
De echte oorsprong van 'Pretty Little Liars
Anonim

Hoewel er zeker sceptici zijn die beweren dat 'Pretty Little Liars' in wezen dezelfde show was als 'Gossip Girl', lijdt het geen twijfel dat de ABC-show een enorme plons maakte. Het werd zo succesvol dat elk van de sterren van 'Pretty Little Liars' een hoop geld verdiende. Bovendien bouwden Shay Mitchell, Ashley Benson, Troian Bellisario, Sasha Pieterse en Lucy Hale allemaal een enorme fanbase op Instagram op en werden ze naar een niveau van roem en kansen gekatapulteerd waar ze voorheen waarschijnlijk niet van konden dromen.

Hoewel elk van deze jonge vrouwen de showrunner van 'Pretty Little Liars', Marlene King, zou moeten bedanken, v alt de eer echt toe aan Sara Shepard, de auteur van het originele boek. Dankzij Cosomoplitian's diepgaande mondelinge geschiedenis van 'Pretty Little Liars', weten we nu hoe Sara voor het eerst op het idee kwam voor het boek dat werd aangepast tot een show die de aandacht trok van een hele generatie kijkers.

Een overweldigende sensatie in de literaire wereld

Volgens het interview met Cosmopolitan was Sarah Shepard pas 27 jaar oud toen ze op het idee kwam voor het boek 'Pretty Little Liars'. Het was 2005 en Sara werkte als ghostwriter voor een uitgeverij-marketingbedrijf achter de "Gossip Girl"-boeken. Rond deze tijd kwam ze op het idee voor haar succesvolle roman voor jonge volwassenen. De eerste roman werd in 2006 gepubliceerd en werd een bestseller in de New York Times. Het werd zo populair dat er in 2010 15 vervolgboeken uit voortkwamen, twee begeleidende verhalen en, natuurlijk, een optie voor televisie.

Het was vanaf het begin duidelijk dat Sara's verhaal het publiek zou raken toen ze de eerste vier boeken in de serie verkocht nadat ze slechts acht hoofdstukken van haar eerste boek had geschreven…

Maar hoe kwam ze eigenlijk op het idee?

Een waargebeurd verhaal beïnvloedde Sara's roman

Schrijvers hebben meestal geen idee waar ze hun ideeën vandaan halen. Onderweg duiken ze gewoon op. Maar Sara wist vrij goed waar ze het idee voor "Pretty Little Liars" vandaan haalde…

"Ik wist dat ik een mysterieus verhaal wilde schrijven dat iets te maken had met stalkers", vertelde Sara Shepard aan Cosmo. "Er was iets nieuws op telefoons: sms-berichten. Sociale media begonnen ook net naar buiten te komen. Dus het idee van een A [een anonieme, alwetende, stalker-slash-schurk] kwam daar vandaan."

Sara beschreef vervolgens hoe een waargebeurd verhaal enkele van de donkerste elementen van haar verhaal inspireerde.

Pretty Little Liars-cast
Pretty Little Liars-cast

"Ik had een buurvrouw die opgroeide, een vrouw van de leeftijd van mijn moeder, die was ontvoerd toen ze een tiener was," legde Sara uit."Ik denk dat mijn moeder gefascineerd was [door ontvoeringen]. Ze kwam altijd naar me toe om te fluisteren: 'Wist je dat [de buurvrouw] werd ontvoerd toen ze jong was?' Toen verhuisde ik naar Philly en had een andere vriend die ook [als kind] was ontvoerd, en ze sprak er nooit echt over. Dus ik was altijd bang om ontvoerd te worden. Ik herinner me dat ik dacht: wat gebeurt er als iemand je meeneemt? Wat gebeurt er volgende?"

Dit idee was duidelijk iets dat veel lezers aantrok, aangezien de eerst geziene boeken in de serie meer dan een miljoen exemplaren verkochten voordat ze de acht had gepubliceerd. Volgens het interview met Cosmo was Alloy (het uitgeverij-marketingbedrijf waarmee Sara had gewerkt) van plan om het verhaal aan te passen aan televisie zodra ze het concept hadden gepresenteerd. Al snel kreeg ABC de rechten in handen en schakelde de scenarioschrijver van de film 'Now and Then' uit 1995 in om het tot leven te brengen.

"Ik had een algemene vergadering bij ABC Family [nu bekend als Freeform]", 'Pretty Little Liars' showrunner en de scenarioschrijver achter 'Now and Then', zei Marlene King tegen Cosmo."Ze waren allemaal fans van Now and Then, en tegen het einde van de bijeenkomst zeiden ze: 'Hé, we hebben dit boek waar we de rechten op hebben.' Ik las het de volgende dag, in één keer, en ik was helemaal verslaafd. Ik zag duidelijk wat de piloot in mijn gedachten moest zijn."

Marlene's specifieke beeld van de pilot-aflevering van de serie omvatte het geheel van Sara's eerste roman. Dit verraste Sara omdat ze eerlijk gezegd niet wist waar de serie heen zou gaan.

Leugenaars
Leugenaars

"Sara Shepard schrijft deze geweldige OMG, WTF cliffhanger-hoofdstukeindes, " legde Marlene uit. "Ik besloot dat als we elk van onze afleveringen konden beëindigen op een manier waarop Sara haar hoofdstukken afsloot, dat de toon was die ik wilde bereiken. Ik wist dat de boekenfans het materiaal naar de televisie zouden volgen."

En dat deden ze zeker…

Aanbevolen: