Wie was de originele stem van Shrek voor Mike Myers?

Inhoudsopgave:

Wie was de originele stem van Shrek voor Mike Myers?
Wie was de originele stem van Shrek voor Mike Myers?
Anonim

Animatiefilms maken een groot deel uit van de filmindustrie en de grootste studio's ter wereld zijn in staat om hun grootste projecten om te zetten in lucratieve kaskrakers. Naast geweldige animatie en creatieve verhalen, heeft een studio ook de juiste stemacteurs nodig voor elke rol. Sterren als Brad Pitt, Ellen DeGeneres en Dwayne Johnson hebben allemaal hun stem geleend aan animatiefilms.

Shrek was een baanbrekende film van DreamWorks en het liet zien dat Disney niet de enige game in de stad was. Mike Myers gaf een iconisch optreden als het titulaire personage, en die eerste film bracht een enorme franchise voort. Voordat Myers de baan kreeg, sprak een andere komische artiest het personage uit.

Laten we eens kijken wie Shrek oorspronkelijk uitsprak!

Chris Farley was de originele stem

Shrek was een animatiefilm die enige tijd nodig had om samen te komen, en hoewel de film aanvankelijk in 1995 in ontwikkeling werd gebracht, zou het jaren duren voordat hij ooit het daglicht zag. Een van de vele redenen dat dit gebeurde was te wijten aan het overlijden van de oorspronkelijke stemacteur voor het hoofdpersonage.

Chris Farley was een komische dynamo op zowel het grote als het kleine scherm, en hij was de originele acteur die het hoofdpersonage uitte. Voordat hij als Shrek werd gecast, had Farley een indrukwekkend cv samengesteld. Hij was een ster op Saturday Night Live en maakte uiteindelijk de overstap naar hitfilms als Wayne's World en Tommy Boy.

Farley zou iets heel anders in de rol hebben gebracht dan Mike Myers deed, en er zijn clips van vroege animatie met Farley's stem die vandaag online te vinden zijn. Helaas stierf Farley voordat hij alle opnames voor de nu iconische film kon afmaken.

Vanaf daar werd de studio gedwongen om verder te gaan en andere mensen te vinden die de rol mogelijk zouden kunnen vervullen. Interessant genoeg, voordat Farley aan boord had getekend en enige tijd had besteed aan het opnemen van zijn teksten, waren er een paar andere acteurs die in overweging waren genomen.

Andere acteurs werden overwogen

Zoals eerder vermeld, kostte het behoorlijk wat tijd om Shrek bij elkaar te brengen, en voordat Farley werd aangenomen, waren er enkele opmerkelijke artiesten die in de race waren voor de baan, waaronder niemand minder dan Nic Cage.

Nu is het horen van een andere stem dan die van Mike Myers voor het personage al bizar genoeg om over na te denken, en de gedachte dat Nic Cage Shrek uitspreekt, voelt gewoon helemaal verkeerd. Cage wees het onderdeel echter af.

Als je met Today sprak, zou Cage zeggen: "Dat is in feite waar. Het nieuws zei dat het uit ijdelheid kwam. Dat vind ik een beetje sterk. Maar de waarheid is dat ik niet bang ben om lelijk te zijn in een film…. Als je getekend bent, zegt het in zekere zin meer over hoe kinderen je zullen zien dan wat dan ook, en daar geef ik zo om."

Afgezien van het feit dat Cage al vroeg in overweging werd genomen, wilde Steven Spielberg, die ooit in de running was om een eigen Shrek-project te maken, dat Steve Martin het personage zou inspreken terwijl Bill Murray Donkey zou inspreken, volgens Bustle. Hoewel deze twee naamsbekendheid hadden en veel komisch talent hadden dat ze naar de tafel konden brengen, zou deze film hen aan boord niet hebben aangeslagen.

In plaats van terug te gaan en iemand in dienst te nemen die al vroeg in de strijd was, besloten de mensen die Shrek tot leven brachten niet verder te zoeken dan een mede-Saturday Night Live-alumnus die het personage in een andere richting kon sturen.

Mike Myers krijgt het optreden

Voordat Shrek in de bioscoop verscheen, had Mike Myers al naam gemaakt als een hilarische artiest die kon gedijen op het grote en kleine scherm, net zoals Farley had gedaan voordat hij het optreden oorspronkelijk kreeg.

Volgens Jim Hill wilde Myers dat het script voor de film opnieuw werd gemaakt, zodat het compleet anders kon zijn dan wat Farley op tafel bracht. In feite eindigde Myers zelf met een accentverandering voor het personage toen hij aan zijn eigen versie werkte, en uiteindelijk genoegen met degene die we nu horen.

De eerste Shrek-film was een enorm succes en sindsdien is de franchise een wereldwijde kracht. Volgens The-Numbers heeft elke film in de franchise, inclusief de spin-off Puss in Boots, meer dan $ 490 miljoen kunnen genereren aan de kassa, waarbij de eerste film de laagste brutowinst was.

Shrek zou heel anders zijn geweest met Farley, en terwijl de tragedie fans beroofde van wat had kunnen zijn, haalde Mike Myers het beste uit de dingen en hielp hij een echte tekenfilmklassieker in te luiden.

Aanbevolen: