Hoe Mike Myers de dag redde voor de meest iconische scène van 'Wayne's World

Inhoudsopgave:

Hoe Mike Myers de dag redde voor de meest iconische scène van 'Wayne's World
Hoe Mike Myers de dag redde voor de meest iconische scène van 'Wayne's World
Anonim

Tijdens de jaren 90 was er een merkbare verschuiving in komediefilms, en het decennium eindigde met de wereld de ene klassieker na de andere te geven. Films als Clerks, Office Space, American Pie en meer kwamen langs en deden dingen op hun eigen manier, wat een verademing was voor fans. Het was tijdens dit decennium dat Wayne's World de mainstream betrad en een klassieker werd.

In de loop van de tijd is de film behoorlijk fris gebleven en heeft hij stevig zijn plaats behouden als een van de beste komedies die ooit is gemaakt. Er zijn veel feiten achter de schermen over de film naar buiten gekomen, waaronder een waarin Mike Myers de held speelde en plaatsmaakte voor een van de meest iconische scènes in de geschiedenis.

Laten we eens kijken wat er is gebeurd.

Mike Myers speelde in 'Wayne's World'

In 1992 barstte Wayne's World op het toneel en werd een hitfilm die vervolgens de geschiedenis inging als een komische klassieker. Met in de hoofdrol de ongelooflijke Mike Myers en de hilarische Dana Carvey, had Wayne's World de perfecte balans tussen humor en verhalen om goud te verdienen aan de kassa.

Veel films zijn gebaseerd op SNL-personages en schetsen, en tot op de dag van vandaag is Wayne's World misschien wel de beste van het stel. De film is waanzinnig citeerbaar en het is een zeldzaam voorbeeld van een komedie die na een paar decennia grappig is gebleven. Dit is een bewijs van het schrijven van Mike Myers, die dit project gebruikte om een filmster te worden.

Hoewel de film een aantal hilarische scènes heeft, is er één die na al die jaren de rest heeft weten te overtreffen.

De scène in kwestie

Als het gaat om de beroemdste filmscènes aller tijden, is de scène met Wayne, Garth en de jongens die headbangen op "Bohemian Rhapsody" in Wayne's World gemakkelijk een van de meest memorabele. Het is geen integraal onderdeel van het plot, maar er is niemand in de buurt die kan afzien van headbangen met de sterren van de film.

"Bohemian Rhapsody" was een schijnbaar vreemde keuze voor de film, omdat het nummer al een tijdje niet relevant was en Queen's populariteit was afgenomen. Myers had echter zijn redenen om dit specifieke nummer op te nemen.

Hij vertelde Marc Maron: In die tijd was Queen - niet door mij natuurlijk en door echte hardcore muziekfans - maar het publiek was ze een beetje vergeten. Freddie was ziek geworden. De laatste keer dat we ze hadden gezien was op Live Aid, en daarna waren er een paar albums waarop ze een beetje afdwaalden van hun arena-rockroots. Maar ik heb altijd van 'Bohemian Rhapsody' gehouden. Het was een meesterwerk en dus heb ik er heel, heel hard voor gevochten.”

Het is gemakkelijk te zien hoe het nummer zo goed past in deze iconische scène, maar Lorne Michaels, die de film produceerde, wilde een nummer van Guns N' Roses, die gloeiend heet was in de Billboard-hitlijsten. Myers wilde echter niet toegeven aan "Bohemian Rhapsody", en hij redde uiteindelijk de dag voor de iconische scène.

Myers redt de dag

In plaats van te voldoen aan Michaels, gooide Myers de handschoen neer.

“Ik zei tegen iedereen: 'Nou, ik ben weg. Ik wil deze film niet maken als het niet “Bohemian Rhapsody” is,’ en ze zeiden: wie ben jij? En ik zei: 'Ik ben iemand die die film wil maken, dat is de film die ik wil doen', onthulde Myers aan Marc Maron.

Gelukkig hadden koelere hoofden de overhand en bleef "Bohemian Rhapsody" in de film. Het veranderde de scène in een klassieker en maakte zelfs van Queen opnieuw een enorme hit. "Bohemian Rhapsody" zou de top 5 van de Billboard-hitlijsten bereiken, iets wat niemand zag aankomen.

Dus, wat vond Freddie Mercury van de scène? Nou, Brian May, de legendarische gitarist van Queen, onthulde Freddie's gevoelens en zei: Freddie vond het geweldig. Hij lachte gewoon en vond het geweldig, deze kleine video. Het grappige was dat we het nummer zelf altijd als een knipoog zagen. Als het op de radio zou komen, zouden we ook allemaal headbangen als het om het zware stuk ging, wij als groep. Het was heel dicht bij ons gevoel voor humor.”

Wayne's World's gebruik van "Boehmian Rhapsody" was een geniale zet van Mike Myers, en het is een van de vele redenen waarom de film lang na de eerste release aan de kassa bleef bestaan. Bonuspunten voor Myers in de film Bohemian Rhapsody en verwijzingen in Wayne's World.

Aanbevolen: