Deze 'Scream'-fantheorie zegt dat Dewey Ghostface is

Inhoudsopgave:

Deze 'Scream'-fantheorie zegt dat Dewey Ghostface is
Deze 'Scream'-fantheorie zegt dat Dewey Ghostface is
Anonim

Er zijn veel beroemde laatste meisjes in horrorfilms, maar niemand is zo speciaal als Sidney Prescott. Scream werd geïnspireerd door een nieuwsbericht dat Kevin Williamson las, en al snel was de populaire horrorfranchise van start gegaan.

Sinds de release in 1996 heeft Scream zoveel trouwe fans en het zal geweldig zijn om Neve Campbell weer te zien schitteren als Sidney. Het publiek voelde zich onmiddellijk geïnvesteerd in de andere cast van personages, van de stoere televisiejournalist Gale Weathers tot de vriendengroep van Sidney.

Met een lange lijst van fantheorieën over Scream die er zijn, is er één in het bijzonder zeer overtuigend. Deze theorie zegt dat het personage van Dewey Riley Ghostface is. Laten we eens kijken.

Kan Dewey Ghostface zijn?

David Arquette als Dewey Riley in Scream
David Arquette als Dewey Riley in Scream

Campbell en Wes Craven hadden een geweldige band en op het scherm had Sidney een voorliefde voor de broer van haar middelbare schoolvriend Tatum, Dewey Riley. Hij gaf om haar en het leek alsof hij een speciale vastberadenheid had om niet alleen de stad Woodsboro maar ook Sidney veilig te houden.

Gespeeld door David Arquette, is het personage onhandig maar charmant, en als een jonge hulpsheriff die opgroeit in de franchise, hebben fans echt het gevoel dat ze hem hebben leren kennen.

Deze fantheorie zegt dat Dewey Ghostface is. Volgens Ranker zijn er veel redenen om het te ondersteunen.

Een reden is dat toen Sidney haar vriend Billy Loomis begon te verdenken in de eerste film, Dewey met hem sprak op het politiebureau. Hierdoor had Billy een alibi. Fans vonden het ook niet leuk dat Dewey niet boos of verdrietig leek te zijn dat zijn zus, Tatum, was vermoord, en dat zou kunnen betekenen dat hij erbij betrokken was.

Nog een reden om deze fantheorie te ondersteunen? Dewey is verliefd op Sidney en dat zou hem een motief kunnen geven.

Deze ene scène

Er is een scène in de eerste Scream-film die zou kunnen suggereren dat deze theorie iets heeft.

Tatum en Sidney gingen naar een supermarkt en liepen rond, langs het gangpad van de vriezer met wat ijs. Volgens Joy Scribe kon het publiek Ghostface in de deur van de vriezer zien, terwijl hij in de buurt was en naar hen keek, maar ze merkten hem niet op en bleven eten kopen.

In de scène die volgde, zat Dewey een ijsje te eten. Dit bracht sommige mensen ertoe te geloven dat Dewey Ghostface was en dat er een sterk verband was tussen deze twee scènes.

Meer uitleg

Er is wat meer discussie over deze fan-theorie op Reddit. In één thread schreef een fan: "Dewey is het enige personage in de films dat herhaaldelijk behoorlijk ernstig gewond is geraakt door de verschillende moordenaars zonder daadwerkelijk te worden gedood."

Een ander antwoordde dat toen Billy was gearresteerd en Sidney bij Tatum sliep, ze een telefoontje kreeg van Ghostface. De fan legde uit dat Wes Craven ervoor zorgde dat wanneer Ghostface en Sidney aan het telefoneren waren, Dewey zijn slaapkamer verliet. Dit deed fans denken dat Dewey misschien Sidney had gebeld. De fan noemde dit "een rode haring" en hoewel het waar is dat andere personages Ghostface bleken te zijn, wijst dit er wel op dat er iets vreemds aan de hand is met Dewey.

Dewey spelen

David Arquette vertelde The AV Club dat hij kon zien dat Scream "speciaal" was. Hij vertelde ook hoeveel zijn persoonlijke leven veranderde tijdens het werken aan de franchise. Arquette legde uit: "Zeker mijn leven veranderd. Ik ontmoette mijn ex-vrouw [Courteney Cox] erop. Er zijn niet veel films waarin je na het filmen een kind krijgt. Of een scheiding krijgt, zoals de vierde. We ontmoetten elkaar, we trouwden, we kregen een kind, we gingen scheiden, allemaal binnen het kader van die vier films. Het was zeker een behoorlijk interessant fragment van mijn leven."

Arquette zei ook dat Wes Craven een "mentor" was en vertelde hem dat er een kans was dat Dewey zou worden gedood in de eerste film, maar er was ook een kans dat hij het zou overleven.

Het is natuurlijk niet waar dat Dewey echt Ghostface is in de Scream-films, aangezien de andere moordenaars legitieme motivatie hadden en de films de mysteries allemaal op een logische manier inpakten. Maar het is leuk om over na te denken, en het maakt fans nog enthousiaster om de vijfde film in 2022 te zien. Het zal vooral interessant zijn om te zien wat Gale, Dewey en Sidney van plan zijn en hoe ze met elkaar kunnen opschieten nu het een lang geleden dat het originele verhaal begon.

Arquette vertelde Yahoo! Nieuws dat het filmen van de nieuwe film "leuk" zou zijn en dat hij "Wes' nalatenschap wilde voortzetten."

Aanbevolen: