Wat fans kunnen verwachten van FX's 'Hip Hop Uncovered'?

Inhoudsopgave:

Wat fans kunnen verwachten van FX's 'Hip Hop Uncovered'?
Wat fans kunnen verwachten van FX's 'Hip Hop Uncovered'?
Anonim

De winter is officieel aangebroken, wat betekent dat het tijd is om een deken te pakken, Chinese afhaalma altijden te bestellen en op te krullen voor de tv. De enige vraag: wat zal interessant zijn om in 2021 te kijken? Fox heeft misschien wel de show voor jou.

Het netwerk introduceert op 12 februari een nieuwe documentaireserie genaamd Hip Hop Uncovered, en het heeft het potentieel om enorm te worden. De serie wordt uitgezonden in zes delen, waarin thema's als de cultuur binnen de muziekindustrie, raciale onderdrukking en de hardnekkigheid van straatkunst worden onderzocht. Na de heropleving van de Black Lives Matter-beweging in 2020, zullen deze afleveringen bijzonder relevant zijn voor de hedendaagse politiek en ook voor moderne gesprekken over ras, macht en muziek.

Maar wat kunnen fans precies verwachten van de aankomende serie? Laten we erin duiken en een kijkje nemen:

Related: Hip Hop, Humor en Sundance Film Festival-onderscheidingen, 'The Forty Year Old Version' is uit op Netflix

Iets opnemen dat zowel feitelijk als onderhoudend is

Veel toevallige tv-kijkers zijn misschien op hun hoede voor het documentaire-aspect van de nieuwe serie. Zijn alle documentaires immers niet gewoon super droge informercials over de Tweede Wereldoorlog? Mis! Het is waar dat dit specifieke stuk educatief wil zijn, vandaar het documentaire formaat. De serie zal echter ook proberen de kijkers verslaafd te houden door middel van hoogwaardig entertainment. Maar hoe zou dat eruit kunnen zien?

Volgens de officiële Instagram-pagina van de serie gaat het antwoord op die vraag helemaal over de kwaliteit van het verhaal. En, voor zover we kunnen zien, zal degene die verteld wordt in Hip Hop Uncovered vol dramatische momenten, grote persoonlijkheden en veel spanning zijn.

In het bijschrift van een korte preview van de serie probeert het netwerk ons een voorproefje te geven van hoe dat verhaal eruit zou kunnen zien: Van de straat naar de schaduwen van het meest dominante genre van de muziek: ontmoet de originele machtsmakelaars van hiphop.”

We geven het toe - dat bijschrift is rechttoe rechtaan overtuigend. Ofwel, we willen graag meer weten over deze hiphop-persoonlijkheden en hun ervaringen. Maar gaat de oplevering door met de opbouw?

Een productie van hoge kwaliteit

De show heeft alle juiste ingrediënten voor fascinerende televisie, en de productiekwaliteit is een belangrijke reden dat we een zeer solide levering van Hip Hop Uncovered verwachten. Om te beginnen staat producer Malcom Spellman bekend om het creëren van entertainment van hoge kwaliteit - als bewijs van zijn gave, kijk maar eens naar zijn werk op Empire. Bovendien komt de serie van het productiebedrijf Lightbox, dat eigendom is van de legendarische neven van Chinn.

Simon Chinn en Jonathan Chinn zijn beroemde uitvoerende producenten, die vooral bekend staan om het winnen van prijs na prijs. Simon is bijzonder bedreven in het deelnemen aan documentaires van hoge kwaliteit - hij heeft zelfs twee Oscars op zijn naam staan, dankzij zijn productie van Searching For Sugar Man (2012) en Man On Wire (2008). Dit betekent dat Simon precies weet wat er nodig is om een meeslepende documentaire te maken, en we hopen die ervaring terug te zien in Hip Hop Uncovered.

Jonathan Chinn heeft ook prestigieuze prijzen gewonnen, met name een Emmy voor American High (2000), maar het meest indrukwekkend is het werk dat de neven en nichten naast elkaar hebben gedaan. Het paar werkte samen aan LA92, dat reflecteerde op de rellen in Los Angeles en de levens van de mensen die de gebeurtenissen uit de eerste hand hebben meegemaakt. Het dynamische duo kreeg een Emmy voor hun opvallende non-fictiewerk over de relatie tussen ras en samenleving. Als Hip Hop Uncovered deze onderwerpen op een even boeiende manier aansnijdt, staat ons misschien een echte traktatie te wachten.

Simon en Jonathan maakten onlangs ook de officiële Whitney (2018) speelfilm, die - voor de allereerste keer - de duistere gebeurtenissen onthulde die ze met haar tante doormaakte. Daarnaast werken ze momenteel aan de aankomende speelfilm over Tina Turner.

Hoe 'Hip Hop Uncovered' te kijken

Kijkers die de show willen volgen, moeten op 12 februari afstemmen op Fox. Mensen moeten echter worden gewaarschuwd dat de serie niet wekelijks zal worden afgespeeld, zoals de meeste shows op Fox. In het speciale geval van Hip Hop Uncovered wordt de show drie weken lang twee keer per week uitgezonden. Dit betekent dat kijkers mogelijk hun televisieprogramma's moeten herschikken om de show live te kunnen zien.

Als het veranderen van je normale tv-schema voor minder dan een maand een hoop gedoe lijkt, maak je dan geen zorgen. Fox is misschien de enige zender die de documentaire uitzendt, maar het is niet de enige plek waar je hem kunt zien. Hip Hop Uncovered zal de dag na livegang beschikbaar zijn voor streaming op Hulu, dus kijkers kunnen altijd rekenen op het bekijken van de serie via een abonnement op de outlet. De documentaire zal ook beschikbaar zijn op Fox On Demand.

De première wordt uitgebracht op 12 februari om 22:00 uur ET/PT.

Aanbevolen: