De waarheid over de cameo van Elon Musk in 'Iron Man 2

Inhoudsopgave:

De waarheid over de cameo van Elon Musk in 'Iron Man 2
De waarheid over de cameo van Elon Musk in 'Iron Man 2
Anonim

Elon Musk heeft vele namen: Musky, Space Dad, de aanstaande eerste biljoenair. Veel leuke bijnamen. Een bijnaam die hem momenteel niet meteen te binnen schiet? Filmster, ook al is het heel waar! Iedereen die Iron Man 2 heeft gezien, weet dat Elon Musk een zeer unieke cameo-optreden heeft gemaakt. In tegenstelling tot de rest van de miljardairs in de wereld, lijkt Elon Musk te genieten van zijn plaats in de popcultuur. Tussen daten en het krijgen van een kind met de toepasselijke naam Grimes, zijn overdreven informele nieuwsoptredens en het maken van nieuws met een verscheidenheid aan steeds meer sci-fi-achtige SpaceX-initiatieven, heeft Musk een eindeloos vermakelijke publieke persoonlijkheid. Dit omvat zijn werk in films, dat weliswaar nooit van de grond is gekomen. In plaats daarvan bereikte zijn Hollywood-werk een hoogtepunt met zijn verschijning in Iron Man 2. Maar hoe kwam hij er überhaupt aan? En wie benaderde hem? We wilden erachter komen.

Het kwam van een goede plek

En daarmee bedoelen we dat Robert Downey Jr. lang van Musk heeft geleerd vanwege zijn karakter. “Robert Downey Jr wendde zich tot Musk voor hulp om in de rol van Tony Stark te komen voor de film Iron Man uit 2008. Musks enthousiaste omarming van technologie omwille van de technologie en zijn verlangen om de grenzen te verleggen van wat mogelijk was voor privé-ondernemingen, maakten hem tot een echte real-world analoog voor Marvel's miljardair wapenhandelaar , wat zich vervolgens uitbreidde tot het werk aan Iron Man 2. De twee werden vrienden en Downey slaagde erin om die gesmeerde wielen te gebruiken om een groot voordeel te behalen voor de productie als geheel.

En had wederzijdse voordelen

Musk mag niet alleen zeggen dat hij in Iron Man 2 zat, maar het productiebedrijf kreeg ook een enorm voordeel. Locatiekosten verslinden het budget als niets anders. Hoewel veel productiebedrijven met budgetten in de miljoenen dollars lopen, moeten ze zich er nog steeds van bewust zijn de beste locatie te krijgen voor de goedkoopste kosten om niet alles op één niche-plek te blazen. Zoals bijvoorbeeld de SpaceX-faciliteit. Stel je voor hoeveel het zou kosten om de snoepfabriek van Willy Wonka een week te huren. Gooi nu alle oompa loompa-salarissen in en vermenigvuldig het met vier. Dat is wat we vermoeden dat het huren van de SpaceX-faciliteit zou kosten. Zelfs het productiebedrijf van Iron Man 2 heeft dat soort geld niet. Dus wat deden ze? Ze vroegen het gewoon! “‘Iron Man 2’, we hebben gefilmd bij SpaceX… [Musk] laat ons daar gratis filmen. Hij is daar een zeer goede vriend van de Marvel-familie geweest en we hebben een vriendschap met hem onderhouden, "en we hopen dat dit ook geldt voor andere Marvel-films. Musk is nu kanunnik in dat universum.

Productieontwerpers overal kunnen alleen maar dromen van een locatie die zo kant-en-klaar en specifiek is als de SpaceX-fabriek. Musk zelf was zeer bereid om het uit te lenen aan het Marvel-universum, en iedereen is hem dankbaar dat hij dat deed. Hoewel, als de man die zijn beroemdste rol op jou baseerde, zou komen en je om een gunst zou vragen… ja, daar zouden we het ook mee eens zijn. Robert Downey Jr.'s vertolking van Tony Stark is een beetje geïnspireerd door Elon Musk, daarom omhelsden ze hem en gaven hem een cameo in Iron Man 2.

Aanbevolen: