Zack Snyder onthult hoe Netflix optrad om 'Army Of The Dead' in te zetten

Zack Snyder onthult hoe Netflix optrad om 'Army Of The Dead' in te zetten
Zack Snyder onthult hoe Netflix optrad om 'Army Of The Dead' in te zetten
Anonim

Zack Snyder's beslissing om terug te springen in het rijk van zombies nadat hij hits had geregisseerd in het DC Extended Universe was blijkbaar redelijk goed, want dat is alles wat Netflix moest weten om het project op te pakken.

De aankomende film, Army of the Dead, duurde meer dan tien jaar om te ontwikkelen en begon nadat Snyder zijn remake uit 2004 van George A. Romero's klassieker Dawn of the Dead had voltooid. Het idee kwijnde toen weg in ontwikkeling bij Warner Bros. voor jaren.

"Ze wilden dat soort geld niet uitgeven aan een zombiefilm, of namen het gewoon niet zo serieus", zei Snyder tegen Entertainment Weekly. "Ik had altijd zoiets van: 'Kijk jongens, dit is meer dan [alleen een zombiefilm]', maar het stopte."

Kort daarna noemde de regisseur van Batman v Superman: Dawn Of Justice het idee terloops aan Scott Stuber, Netflix-hoofd van originele films, die meteen onder de indruk was van het idee van een plaag die mensen in zombies verandert, en het project.

"We waren in een vergadering bij Netflix en ik had het over een aantal van deze scripts waar ik aan werkte", herinnert Snyder zich. "En ik zei het idee tegen [Netflix-hoofd van de originele films Scott Stuber] en hij zei: 'Dat is de film! Ga die film schrijven en laten we hem maken.' Ik had zoiets van, 'Wat, bedoel je nu?' En hij zegt: 'Ga het morgen schrijven en we zullen het over een week opnemen.'"

De opwinding was niet beperkt tot de shoot; het streamingkanaal financierde ook een vier uur durende geanimeerde prequel-serie voor Army Of The Dead, die verondersteld wordt in het oorspronkelijke verhaal van de pest te duiken.

Afbeelding
Afbeelding

Dit is een interessante kijk op een zombiefilm of -serie, omdat de meeste meestal maar een of twee scènes hebben die het oorspronkelijke verhaal beschrijven, of een frustrerend vage achtergrond van de pest. Maar het lijkt erop dat Snyder al voorbereid is met wat hij wil doen.

"Ik heb een heel diepe duik gemaakt met het waarom van de zombieplaag en waar het begint", zegt Snyder. "Het volstaat om te zeggen dat het uit Area 51 komt - dat is in de openingsscène van de film - en dan is de hele cast in de animatieserie, samen met Christian Slater als de slechterik. We doen echt een superdiepe duik over waar dit zoals de zombieplaag vandaan kwam."

Door een lek uit de geheime militaire basis Area 51 in Nevada is het hele land nu besmet met een virus dat ervoor zorgt dat degenen die het vangen zombies worden. De Amerikaanse regering slaagde er echter in de uitbraak in te dammen door een muur te bouwen rond een overspoelde Sin City. De mash-up van het monstergenre draait om een missie - geld halen uit de door zombies geteisterde casino's.

Dave Bautista was de eerste die werd benaderd voor de hoofdrol, maar hij ontkende het snel. Maar het lezen van het script veroorzaakte een verandering van hart en nu zal in Army Of The Dead Bautista "rondrennen en zombies doden op craps-tafels."

Er is nog geen concrete releasedatum voor Army of the Dead, maar het zal naar verwachting in de zomer van 2021 beschikbaar zijn op Netflix.

Aanbevolen: