Kerry Washington legt rassenongelijkheid bloot sinds 'Save The Last Dance

Inhoudsopgave:

Kerry Washington legt rassenongelijkheid bloot sinds 'Save The Last Dance
Kerry Washington legt rassenongelijkheid bloot sinds 'Save The Last Dance
Anonim

In de film zien we hoofdrolspeler Julia Stiles als balletdanseres Sara Johnson. Na de dood van haar moeder trekt Sara in bij haar vader en schrijft ze zich in op een zwarte school. Daar ontmoet ze het personage van Washington, Chenille, een alleenstaande tienermoeder. Chenille laat Sara kennismaken met hiphopclubs en haar eigen broer Derek, gespeeld door Sean Patrick Thomas.

Kerry Washington weegt mee in 'Save The Last Dance'-scène

In een scène die online weer opduikt voor de film 20e verjaardag, confronteert Chenille Sara met haar relatie met Derek. De jonge moeder vertelt haar blanke vriend dat ze geen idee heeft hoe de wereld anders aanvoelt voor degenen in de zwarte gemeenschap.

"Er is maar één wereld, Chenille", zegt het personage van Stiles.

“Dat is wat ze je leren, wij weten anders”, antwoordt Chenille.

Brennan DuBose heeft de scène opnieuw gepost ter gelegenheid van 20 jaar sinds Save The Last Dance in de bioscoop verscheen.

“Dus @kerrywashington heeft altijd onze verhalen verteld. Gelukkig 20e sinds dit moment, schreef hij op Twitter.

Kerry Washington heeft de scène zelf geretweet en haar eigen commentaar toegevoegd.

“2 werelden. We vertellen het jullie al heel lang. 2 verschillende werelden, 'schreef Washington.

Kerry Washington's meest recente projecten

Washington was het meest recent te zien in Ryan Murphy's bewerking van de LGBTQ+-musical The Prom. De schandaal-ster speelt mevrouw Greene, het hoofd van PTA die het bal afzegde nadat hoofdpersoon Emma (Jo Ellen Pellman) wilde deelnemen met een meisje, waarvan later wordt onthuld dat het Greene's dochter Alyssa (Ariana DeBose) is.

Ze verscheen ook in Little Fires Everywhere als Mia Warren. Met solide optredens van de cast onder leiding van Washington en Reese Witherspoon, die ook als uitvoerende producenten dienen, is de show een diepe duik in ras en moederschap en hoe dat voor elke vrouw iets anders betekent.

De serie van acht afleveringen ging in 2020 in première op Hulu. Het is een bewerking van de bestseller uit 2017 van romanschrijver Celest Ng, waarin thema's als sociaal welzijn en klassenverschil worden onderzocht naast moederschap en gezin. Het webdrama voegt een nieuwe betekenislaag toe aan het verhaal door op verschillende manieren uit het boek te vertrekken en raciale kwesties in de schijnwerpers te zetten.

Aanbevolen: