Tom Selleck speelde bijna dit iconische Harrison Ford-personage

Inhoudsopgave:

Tom Selleck speelde bijna dit iconische Harrison Ford-personage
Tom Selleck speelde bijna dit iconische Harrison Ford-personage
Anonim

Indiana Jones staat waarschijnlijk bovenaan ieders lijst van grootste filmhelden aller tijden, zoveel staat buiten kijf. Maar kun je Tom Selleck, ook bekend als Magnum P. I., zien als het geliefde personage?

Hoewel Selleck een groot deel van de actie heeft gezien in al zijn hitshows, inclusief Blue Bloods, en de lichaamsbouw voor Indiana Jones had op het moment van casting, kunnen we ons er geen voorstelling van maken. Maar nogmaals, we kunnen ons niet voorstellen dat een van onze meest geliefde personages door iemand anders wordt gespeeld.

Maar terwijl we geduldig wachten op Indiana Jones 5, laten we eens kijken naar de tijd dat we Harrison Ford bijna niet als Indy kregen.

Zijn carrière had een trage start

In de jaren '70 was Selleck vrijwel onbekend, aangezien hij sinds zijn debuut in Lancer in 1969 slechts in kleine rollen had geacteerd. Hij had een boog van acht afleveringen op Bracken's World en maakte zijn filmdebuut in The Seven Minutes, maar daarna verscheen hij slechts in een paar afleveringen van verschillende shows, tonnen televisiefilms en een paar onbekende films.

Tot 1980, toen hij op wonderbaarlijke wijze de hoofdrol in de show kreeg, Magnum P. I. Net toen Selleck de rol kreeg die hem beroemd zou maken, was de casting voor de samenwerkingsfilm Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark van George Lucas en Steven Spielberg net begonnen.

Had Selleck genoeg acteerervaring om het op te nemen tegen deze levensgrote held?

Blijkbaar denken veel fans dat hij dat deed vanwege geruchten dat Selleck de rol wel kreeg, maar hem afwees. In een interview in 2017 met de Build Series zei Selleck dat dit niet de volledige waarheid was en zette hij de zaak recht.

"Hollywood-overlevering is dat je Indiana Jones hebt doorgegeven voor Magnum P. I.," zei de gastheer. Sellecks antwoord was: "Nee, zo dom ben ik niet." Hij bleef uitweiden.

"Nadat ik de pilot voor Magnum had gedaan, testte ik voor Indiana Jones en kreeg de baan. Steven [Spielberg] en George [Lucas] boden me de baan aan," legde hij uit.

En ik zei: 'Nou, ik heb deze pilot gedaan. En ze zeiden: 'Bedankt voor het vertellen. De meeste acteurs zouden dat niet doen, maar we hebben kaarten om met CBS te spelen. Het bleek, CBS zou het me niet laten doen. Ze hielden het aanbod ongeveer een maand vol. Harrison Ford haat het om dit te horen. Harrison, dit is jouw rol, en jij bent er onuitwisbaar in; het is gewoon een interessant verhaal. Ik heb een contract getekend. deal voor Magnum, en het was het beste wat me ooit is overkomen. Ik ben er trots op dat ik mijn contract heb nageleefd.

"Sommige mensen zeiden: 'Je moet in een auto stappen en tegen een bakstenen muur rijden en gewond raken en Magnum verlaten en dit doen [Raiders].' Ik zei: 'Ik moet naar mijn moeder kijken en papa in het oog, en dat doen we niet, ' dus ik deed Magnum… dat is niet zo erg, toch?"

Zijn screentest voor de rol is sindsdien gepubliceerd op YouTube, en het trekt ons eruit. Selleck is gekleed in het iconische Indiana Jones-kostuum en hij heeft een even diepe stem als die van Ford, maar het is gewoon raar om te zien.

Diepe neptechnologie toont aan dat Selleck het deel recht had kunnen doen

Dankzij de technologie kunnen we precies zien hoe Selleck eruit zou hebben gezien als hij de rol had aangenomen. Diepe neptechnologie heeft de mogelijkheid om het gezicht van Selleck op het lichaam van Ford te plaatsen in Raiders of the Lost Ark. Ook al is het raar, het ziet er best cool en geloofwaardig uit.

Het is gewoon verrassend om te horen dat Ford niet de eerste keuze van Lucas en Spielberg was, vooral omdat Lucas al met hem had gewerkt aan Star Wars, waardoor Ford een begrip werd. Maar misschien had Lucas iets met het casten van onbekende acteurs in zijn films. Ford was timmerman voordat hij Han Solo kreeg.

Lucas zei dat de belangrijkste reden dat hij Ford niet in Indiana Jones wilde casten, was dat hij al in twee van zijn films had gespeeld en dat hij niet wilde dat Ford zijn Robert De Niro zou worden. Eerlijk genoeg, maar er komen mooie samenwerkingen tussen regisseurs en acteurs voor. Kijk naar Johnny Depp en Tim Burton.

Ironisch genoeg is het filmen van Magnum P. I.' De pilot werd zes maanden uitgesteld als gevolg van een schrijversstaking van zes maanden, waardoor Selleck de show had kunnen verlaten en Indiana Jones had moeten opnemen. Als hij zijn contract niet wilde verbreken, had hij de film in die zes maanden kunnen filmen en dan terug kunnen keren naar Magnum als de staking voorbij was.

Dus dat betekent dat Selleck slechts een haarbreedte van Indy had kunnen zijn. Wat een close-call. Maar de filmgoden hebben gesproken.

Aanbevolen: