Hoe 'Duck Dynasty' Netflix's 'The Ranch' beïnvloedde

Inhoudsopgave:

Hoe 'Duck Dynasty' Netflix's 'The Ranch' beïnvloedde
Hoe 'Duck Dynasty' Netflix's 'The Ranch' beïnvloedde
Anonim

Als we denken aan de hits van Netflix, denken we vaak aan glitter en glamour van de grote stad. Van historische uurwerken zoals Enola Holmes tot moderne komedies zoals Emily In Paris, veel van onze favoriete Netflix-originelen bevatten de drukte van grootstedelijke gebieden. Gelukkig voor fans van het plattelandsleven is er echter minstens één show die zich losmaakt van de grote stad en de kijkers het platteland in gooit.

The Ranch onderscheidt zich van vele andere populaire shows, dankzij de unieke ligging op het platteland van Colorado. Met een cast van ranch-handpersonages die te maken hebben met klassieke landelijke problemen, is de serie niet alleen aantrekkelijk voor een landelijk publiek; het is ook heel gemakkelijk voor mensen om mee om te gaan. En veel van die herkenbaarheid komt niet dankzij de inspiratie van de serie: Duck Dynasty.

Spreken met een andere kant van Amerika

Hoewel veel televisiefans dol zijn op de urban vibes die we zien in shows als Sex And The City, is er een breed publiek dat op zoek is naar een totaal ander soort kijkervaring. Toevallig zijn er veel Amerikanen die ervan genieten om hun eigen, landelijke levensstijl op het witte doek te zien. Misschien bewees geen enkele show dat punt meer dan het realityprogramma Duck Dynasty.

Duck Dynasty volgde de familie Robertson terwijl ze hun brood verdienden met het verkopen van benodigdheden aan eendenjagers in Louisiana. Dit klinkt misschien niet zo flitsend als een realityshow die zich afspeelt in bijvoorbeeld Parijs, maar het programma werd uiteindelijk een enorm succes. Fans vonden het geweldig om te zien hoe de Robertson's hun bedrijf opbouwden, en de show bleef vijf seizoenen in de lucht - een feit dat naar behoren werd opgemerkt door de architecten van The Ranch.

Proberen de succesvolle run van DD te repliceren

Omdat Duck Dynasty zo succesvol was, begonnen producenten en showmakers te begrijpen dat verhalen over landelijk Amerika bij veel kijkers een gevoelige snaar raken. Dus gingen de makers van The Ranch zitten en begonnen een show in een kleine stad in kaart te brengen.

Ashton Kutcher, die speelde in de Netflix-sitcom, vertelde de pers over de connectie tussen de twee shows. Hij legde uit dat de bedoeling van de makers van The Ranch altijd was dat de sitcom zich op het land zou concentreren. Nog veelzeggender, de acteur gaf toe dat een belangrijke reden hiervoor de ontvangst van Duck Dynasty was.

“Ik denk niet dat het succes van Duck Dynasty een ongeluk was,” onthulde Kutcher, “ik denk dat die show succesvol was omdat het sprak tot een specifiek publiek dat zich kan verhouden tot dat leven.”

De acteur voegde eraan toe dat er veel mensen op het platteland wonen, maar dat er maar heel weinig shows voor dat deel van de bevolking op de markt worden gebracht. "Het is het midden van het land, het binnenland," mijmerde Kutcher, "maar niemand maakt inhoud voor hen."

The Ranch wil in de voetsporen treden van Duck Dynasty om die kloof te overbruggen en een landelijk publiek een televisieshow te geven waardoor ze zich vertegenwoordigd voelen.

Aanbevolen: