Dit is hoe Phoebe Waller-Bridge de populariteit van 'Killing Eve' beïnvloedde

Inhoudsopgave:

Dit is hoe Phoebe Waller-Bridge de populariteit van 'Killing Eve' beïnvloedde
Dit is hoe Phoebe Waller-Bridge de populariteit van 'Killing Eve' beïnvloedde
Anonim

Het derde seizoen van Killing Eve is hier, maar voor sommige fans is de teleurstelling van het tweede seizoen moeilijk te vergeten.

Sinds 2018 boeit Killing Eve het publiek met zijn unieke kijk op het spionagethrillergenre. Sandra Oh schittert als Eve, een MI6-agent, die de internationale huurmoordenaar Villanelle, gespeeld door Jodie Comer, achtervolgt. Ook de onderliggende spanning tussen Eve en Villanelle draagt sterk bij aan de fanfascinatie. De sterke vrouwelijke hoofdrolspelers en de spannende verhaallijn komen grotendeels van de bedenker en hoofdschrijver van het eerste seizoen, Phoebe Waller-Bridge.

Gebaseerd op de populaire Villanelle-romans van Luke Jennings, ging Waller-Bridge mee met de verhaallijn en transformeerde de show in een groot succes. Als hoofdschrijver van het eerste seizoen zette Waller-Bridge de standaard voor wat het publiek van de show zou verwachten. Onder haar leiding won Killing Eve een Golden Globe.

In het tweede seizoen nam Emerald Fennell echter de rol van hoofdschrijver over. Fans reageerden niet goed op het nieuws. Waller-Bridge hoopt dat Killing Eve elk seizoen een nieuwe schrijver krijgt, maar die-hard Waller-Bridge-fans lijken het daar niet mee eens te zijn. Nadat het tweede seizoen in première ging, begonnen fans negatief te reageren, wat een verandering van tempo was voor de populaire show. Velen vroegen zich af of Fennell de taak van hoofdschrijver wel aankon, aangezien Waller-Bridge een moeilijk te volgen act bleek te zijn.

The Rise Of Phoebe Waller-Bridge

Waller-Bridge zit sinds 2009 in de entertainmentindustrie, maar in 2016 begon haar carrière bij Fleabag. Gemaakt en geschreven door Waller-Bridge, Fleabag verdiende haar de positieve aandacht die ze lang had verdiend. Haar schrijfvaardigheid verdiende haar het respect van collega's en de aanbidding van fans. Kort daarna begon ze toezicht te houden op het schrijven en creëren van Killing Eve. Dankzij Waller-Bridge kreeg de show een cultstatus.

Het eerste seizoen liet het publiek kennismaken met het verslavende kat-en-muisspel dat alleen Eve en Villanelle konden beheersen. Natuurlijk was het Waller-Bridge die aan de touwtjes trok. De spanning van duwen en trekken vloeide rechtstreeks voort uit haar schrijven en unieke aanraking. Het is begrijpelijk dat fans aarzelen om het algoritme te veranderen dat Waller-Bridge leek te hebben geperfectioneerd.

Zoals Waller-Bridge heeft gezegd, vindt ze dat de show het beste kan worden gediend met nieuwe stemmen die elk seizoen de hoofdrol spelen. Dit zou zeker een individuele toon aan elk seizoen geven en de dingen fris blijven houden. Tegelijkertijd is dit een riskante propositie. Voor een show als Killing Eve zou het constant houden van fans echter de perfecte oplossing zijn - als fans het een kans zouden geven. Helaas vinden veel fans het moeilijk om de richting van de show te vertrouwen zonder Waller-Bridge, hoewel ze een uitvoerend producent blijft.

Wat is de toekomst voor de show

Een persoon die pleit voor het tweede seizoen is Gemma Whelen. De actrice speelt een nieuw personage in het derde seizoen van Killing Eve. Ze vindt dat het tweede seizoen onterecht werd beoordeeld toen mensen erachter kwamen dat Waller-Bridge er minder bij betrokken zou zijn. Whelen is van mening dat de fans van Waller-Bridge op haar oordeel hadden moeten vertrouwen door het schrijven in handen van Fennell te laten.

Het lijdt geen twijfel dat vooroordelen een rol hebben gespeeld bij de perceptie van het publiek van het tweede seizoen, maar het v alt nog te bezien of er nu al dan niet een objectief standpunt kan worden ingenomen. In de toekomst zal het derde seizoen opnieuw een nieuwe schrijver bevatten. Door het tweede seizoen in te gaan zonder Waller-Bridge aan het roer, kunnen kijkers het vorige seizoen in een ander licht zien. Misschien zullen fans uiteindelijk, wanneer de seizoenen als onderdeel van de serie worden gezien en niet onder zulke harde lenzen, langzamer oordelen.

Tot nu toe lijkt het derde seizoen het eerste seizoen meer te channelen dan het tweede. Hoogstwaarschijnlijk vanwege de negatieve reactie van het vorige seizoen, lijkt het op ware Waller-Bridge-mode terug te gaan naar zijn roots, ondanks een andere nieuwe hoofdschrijver. Killing Eve is al vernieuwd voor een vierde seizoen, wat de deur opent naar meer drama. Het derde seizoen belooft meer death en cliff-hanging suspense te brengen, in de lijn van het eerste seizoen.

Wat betreft de toekomstige betrokkenheid van Waller-Bridge bij de serie, lijkt het duidelijk dat ze aan boord zal blijven. Ze heeft momenteel een titel als uitvoerend producent en zal voor altijd aan de show worden gehecht als de maker ervan. Of het tweede seizoen nu echt werd beïnvloed door het gebrek aan schrijven van Waller-Bridge of niet, één ding blijft zeker: haar aanwezigheid kan een show maken of breken, hoe populair ook.

Het derde seizoen van Killing Eve ging begin april 2020 in première. Het wordt elke zondag om 21.00 uur ET uitgezonden op BBC America.

Aanbevolen: