Unevolved: de X-Men-films die we nooit hebben gezien

Inhoudsopgave:

Unevolved: de X-Men-films die we nooit hebben gezien
Unevolved: de X-Men-films die we nooit hebben gezien
Anonim

De creatie van Jack Kirby en Stan Lee voor Marvel Comics in 1963, de X-Men zijn in de loop der jaren buitengewoon populair gebleken bij stripfans. De gemuteerde superhelden hebben veel weerklank gevonden, vooral die binnen groepen die grotendeels door de samenleving zijn gemarginaliseerd. Er is een verfrissende roep om tolerantie binnen het X-Universum, en dit is deels waarom deze stripfiguren zo succesvol zijn gebleken.

In de afgelopen 20 jaar hebben we de evolutie van de X-Men op het grote scherm gezien en binnenkort zullen ze deel uitmaken van het Marvel Cinematic Universe Ondanks dat ze een tekort hebben aan actie, was de originele X-Men-film in 2000 behoorlijk baanbrekend. Het bewees dat een superheldenensemble-film kon werken, en na de neonkleurige uitspattingen van de rampzalige Batman en Robin gaf het de wereld een superheldenfilm die zowel filmliefhebbers als stripfans konden waarderen. Verschillende vervolgen en spin-offs volgden, en hoewel niet elke inzending zo goed was als X2 of de briljante Logan, deden ze het toch goed aan de kassa.

Helaas kwam de Fox Studios X-Men-franchise tot een teleurstellend einde met Dark Phoenix en The New Mutants, die geen van beide kritisch goed deden. Maar ze kunnen de successen van de betere films in de serie niet helemaal ondermijnen, die grotendeels een stuk beter waren dan bepaalde andere stripboeken. Groene Lantaarn iemand?

De X-Men zullen op een gegeven moment terugkeren omdat er plannen zijn om ze over te zetten naar de MCU. Sommigen speculeren dat de basis voor hun terugkeer in WandaVision al wordt gelegd, dus het kan niet lang duren voordat we ze terug op het scherm zien. Maar laten we voor nu eens kijken naar die X-Men-films die we nooit hebben gezien; die geplande projecten die nooit zijn geëvolueerd naar releases op groot scherm.

X-Men Origins: Magneto

Magneto
Magneto

We hadden al één origins-film, de kritisch bespotte X-Men Origins: Wolverine, maar er waren ook plannen voor een spin-off met deze iconische schurk. We hadden eerder een glimp opgevangen van het tragische achtergrondverhaal van deze krachtige mutant in de eerste X-Men-film, maar in deze geplande prequel zou het publiek een beter inzicht hebben gekregen in het overlevingsverhaal van de Holocaust van de jonge Erik Lehnsherr. Het werd gepitcht terwijl The Pianist X-Men ontmoet, en het was bedoeld om Eriks pogingen om te overleven in Auschwitz te volgen. De film zou de zich ontwikkelende vriendschap tussen hem en Xavier hebben laten zien, en het zou zijn wraakcomplot hebben beschreven tegen de nazi-oorlogsmisdadigers die hem martelden. Helaas heeft het mislukken van de Wolverine-film de kansen van de Magneto-prequel verkleind, hoewel sommige van de geplande plotpunten blijkbaar werden hergebruikt voor X-Men: First Class.

Gambit

Gambiet
Gambiet

Gespeeld door Taylor Kitch in X-Men Origins: Wolverine, de kaartgooiende mutant was dicht bij het krijgen van zijn eigen film. Channing Tatum stond in de rij om te schitteren, en de acteur verscheen zelfs in 2015 op de San Diego Comic-Con om interesse in het mutante personage te wekken. Helaas kwam de film vast te zitten in de ontwikkelingshel, waarbij verschillende regisseurs, waaronder Rupert Wyatt en Gore Verbinski, zich bij het project voegden en het project verlieten. Producent Lauren Shuler-Donner is echter altijd optimistisch geweest over de kansen van de film, ondanks de overstap van Fox naar Disney voor de X-franchise. Helaas maakte een Gambit-film geen deel uit van het releaseschema dat Disney onlangs liet vallen, dus tenzij Gambit zijn kaarten dicht bij zijn borst houdt, kan veilig worden aangenomen dat hij nog een aantal jaren niet in zijn eigen film te zien zal zijn.

X-Men versus Fantastic Four

Fantastic Four X Men
Fantastic Four X Men

Vergeet Batman versus Superman, dit is de film die zijn weg naar het grote scherm had moeten maken! Paul Greengrass stond in de rij om de crossover-film X-Men/Fantastic Four te regisseren, en Daredevil en Deadpool zouden daar blijkbaar ook deel van uitmaken! Het project werd al in 2010 overwogen en het zou zijn geïnspireerd op de verhaallijn van de burgeroorlog van Marvel Comic. Helaas is de film er nooit gekomen. In plaats daarvan regisseerde Greengrass Captain Phillips en de studio zette het project op een laag pitje terwijl ze zich concentreerden op een solo Fantastic Four-project. Dit is jammer, niet alleen omdat het concept voor de film zo spannend was, maar ook omdat de Fantastic Four van Josh Trank een castrerende ervaring was, zowel voor hem als voor het filmpubliek.

X-Force

Geplande film
Geplande film

Na het succes van Deadpool 2 waren er plannen voor een X-Force-film, met de terugkeer van enkele van de geassembleerde mutanten die door Deadpool waren samengebracht in dat leuke vervolg. Bad Time At the El Royale-regisseur, Drew Goddard, was verbonden aan het project en Josh Brolin zou terugkeren als Cable. Helaas lijkt de Fox-Disney-fusie de plannen voor de terugkeer van de X-Force te hebben verijdeld, omdat deze, net als de voorgestelde Gambit-film, nergens te zien was op het aankomende filmreleaseschema van de studio.

Andere onontwikkelde X-Men-films

We hebben slechts het topje van de gemuteerde ijsberg aangeraakt bij het bespreken van X-films die nooit zijn geëvolueerd.

Er waren ooit plannen voor een Kitty Pryde-film, misschien met een terugkeer van Ellen Page als het personage, maar ondanks het vermogen van het personage om door fysieke materie te gaan, kwam ze niet in de productiefase.

Er gingen ook geruchten over een X-23-film na het succes van Logan, waarbij Dafne Keen zou terugkeren als de gekloonde dochter van Wolverine. Helaas lijkt dit ook het slachtoffer te zijn geworden van de Fox-Disney-fusie.

Dan is er Multiple Man met James Franco en voorgestelde sequels op The New Mutants die verloren blijven, naast eerdere versies van de X-Men die jaren vóór de film uit 2000 gepland waren.

Fans van stripboeken zullen misschien teleurgesteld zijn over de afwezigheid van sommige van deze films, maar het kan zijn dat sommigen van hen uiteindelijk deel gaan uitmaken van het MCU. Om professor X te citeren:

"Alleen omdat iemand struikelt en de weg kwijtraakt, wil dat nog niet zeggen dat hij voor altijd verloren is."

Aanbevolen: