De waarheid over het casten van 'Clueless

Inhoudsopgave:

De waarheid over het casten van 'Clueless
De waarheid over het casten van 'Clueless
Anonim

De jaren '90 waren een cruciale tijd voor entertainment met verhalen over middelbare scholen, waaronder tv-programma's als Dawson's Creek en Beverly Hills, 90210. Er was één film waar het meest over gesproken wordt, en dat is Clueless. De komedie, uitgebracht in 1995, staat bekend als modieus en hilarisch, en heeft een geweldige cast.

Silverstone deelde dat ze houdt van hoe "modern" Clueless was en er zijn zoveel redenen waarom fans er nog steeds dol op zijn. Sinds de hoofdrol als Cher Horowitz, is Silverstone moeder geworden en gedroeg ze zich hier en daar een beetje, vooral als Kristy's moeder in de recente Netflix-reboot van The Baby-Sitters Club.

Hoe was het om Clueless te casten? Laten we eens kijken.

Het ruwe begin

Mensen zeggen dat Alicia Silverstone waarschijnlijk tussen de $ 4 en $ 8 miljoen verdiende voor het spelen van Cher. Maar toen de film slechts een scenario was, werd hij niet massaal in Hollywood ontvangen.

Clueless lijkt een soort slam dunk-film: het vertelt het verhaal van een verwend rijk tienermeisje dat leert een aardiger en meer medelevend persoon te zijn. Het heeft intelligente wortels in het verhaal van Jane Austen, Emma. En het bevat trendy mode, interessante relaties en grappige citaten met jargon uit de jaren 90.

Maar het bleek dat de film een moeilijke start had totdat Scott Rudin een fan was van het scenario. Volgens de "oral history" van de film in Vanity Fair kreeg het script steeds een hoop nee's. Scott Rudin staat bekend om het produceren van onder meer The Social Network, The Addams Family, The Truman Show, Moneyball, Julie and Julie en Zoolander.

stacey dash als dionne, alicia silverstone als cher, en elisa donovan als amber in clueless film
stacey dash als dionne, alicia silverstone als cher, en elisa donovan als amber in clueless film

Adam Schroeder, de president en producer van Scott Rudin Productions van Clueless, legde uit aan Vanity Fair: "Tienerfilms waren er gewoon niet. Het was bijna een overblijfsel van de John Hughes-films in de jaren 80."

De schrijfster en regisseur, Amy Heckerling, geloofde echt in de film en dat gold ook voor haar agent, Ken Stovitz. Hij vertelde Vanity Fair dat hij er zeker van wilde zijn dat de film gemaakt zou worden, maar er was zoveel afwijzing.

Casting Cher

Alicia Silverstone kan onmogelijk een perfectere Cher Horowitz zijn. Maar er waren ook andere namen die de studio in gedachten had.

Volgens Vanity Fair werd Angelina Jolie op een gegeven moment opgevoed, maar Carrie Frazier, een casting director bij Fox, kon zien dat ze geen gelijk zou hebben. Gwyneth P altrow, Keri Russell, Tiffani Thiessen en Alicia Witt waren ook suggesties.

Amy Heckerling vertelde Vanity Fair dat ze na het zien van de actrice in de video "Cryin'" van Aerosmith het gevoel had dat er iets speciaals aan haar was. Frazier zei dat de actrice in de film The Crush geweldig was. Ze realiseerden zich dat Silverstone in beide projecten zat.

Silverstone was eerst niet zeker van Cher, maar ontdekte de goede kanten van haar karakter. Ze vertelde Vogue: "Maar ik realiseerde me dat ik haar alleen beoordeelde, en toen ik eenmaal aan haar begon te werken, vond ik het hele hart en alle liefde. Ze houdt zoveel van haar vader! En ze probeert een ondersteunende vriend te zijn, dus ik stop gewoon al mijn liefde en hart in dit personage met deze andere aspecten die huiveringwekkend waren."

Brittany Murphy

britagne murphy speelt tai in een film zonder idee
britagne murphy speelt tai in een film zonder idee

In een interview met Vogue zei Alicia Silverstone dat ze niet zeker weet of er een paar mensen auditie deden om de rol van Tai te spelen, maar Murphy was "schattig" en "zo geweldig voor die rol."

Silverstone legde uit: "Ze is zo goed in het kleine accent omdat ze er al een had, maar ik denk dat ze het naar nieuwe hoogten heeft gebracht." Ze vond Murphy 'geweldig' en vertelde Amy Heckerling dat ze dacht dat ze moest worden aangenomen. Heckerling was het daarmee eens.

Volgens Entertainment Weekly zei Silverstone dat ze zich de auditie van Murphy vooral herinnert boven die van iemand anders, omdat ze de rol zo goed op zich nam.

Mental Floss meldde dat Murphy zei dat ze zo opgewonden was om te zien dat er over de film werd gepraat. Toen er een decennium was verstreken sinds het uitkwam, zei ze: "Ik woonde met mijn moeder in een appartement in de Valley en ik herinner me dat ik deze enorme reclameborden van ons overal in de stad begon te zien. Het was geweldig!"

Andere audities

Volgens Grazia Daily waren andere acteurs kanshebbers voor deze film. Zack Braff en Ben Affleck zouden auditie hebben gedaan om Josh te spelen. Alanna Ubach, die Elle's vriend speelde in Legally Blond, werd beschouwd als de rol van Tai.

Kerry Washington en Reese Witherspoon waren aan het chatten in een Buzzfeed-video en ze zeiden dat ze elk audities hadden bijgewoond voor Clueless.

De cast van Clueless is absoluut onberispelijk en alles is gelukt, omdat het moeilijk is om je voor te stellen dat anderen Cher, Dionne, Murray, Josh en Tai spelen.

Aanbevolen: