Vóór 'Frozen' sprak Kristen Bell bijna een andere Disney-prinses uit

Inhoudsopgave:

Vóór 'Frozen' sprak Kristen Bell bijna een andere Disney-prinses uit
Vóór 'Frozen' sprak Kristen Bell bijna een andere Disney-prinses uit
Anonim

Disney is de grootste animatiestudio ter wereld en ze domineren de animatiewereld al tientallen jaren. Natuurlijk hebben ze onderweg wat stoten en blauwe plekken gehad, maar ze blijven om een aantal redenen aan de top, waaronder het gebruik van geweldig talent in hun films. Het is niet gemakkelijk om een rol te spelen in een Disney-animatiefilm, waardoor deze rollen ongelooflijk begeerd zijn.

Kristen Bell zit al jaren in het vak, maar ondanks haar succes heeft zelfs zij enorme kansen gemist. Jaren geleden was Bell in voor een hoofdrol als Disney-prinses, maar ze liep het optreden mis.

Dus, voor welke Disney-prinses deed Kristen Bell auditie? Hier is een hint: lang haar, geweldige muziek en een vleugje magie.

Kristen Bell deed auditie voor Rapunzel

Het is niet elke dag dat een ster auditie mag doen om een Disney-prinses te spelen, maar de kans kwam jaren geleden voor Kristen Bell toen ze zichzelf opdook voor de rol van Rapunzel in Tangled.

Op dat moment in haar carrière had Kristen Bell het acteerbereik vergroot waar we allemaal van zijn gaan houden. De meerderheid van de mensen had echter absoluut geen idee dat ze een gouden stem bezat. Bell had zelfs jaren op het podium doorgebracht om haar vaardigheden te verbeteren voordat ze de overstap naar Hollywood maakte, en ze zou haar vocale bekwaamheid later op het grote scherm kunnen gebruiken.

Disney heeft geweldige dingen gedaan met originele eigenschappen, maar Tangled zou een bekend verhaal opnemen met het personage Rapunzel. Er was gewoon geen garantie dat de studio een grote hit uit hun hoed zou trekken, maar dat neemt niet weg dat het binnenhalen van de rol van Rapunzel topprioriteit zou zijn voor degenen die auditie deden.

Ondanks dat ze veel succes en talent had, zou Bell het tegen een aantal dingen moeten opnemen voor de rol.

Mandy Moore kreeg de rol

Het casten van een rol in een groot project draait allemaal om het vinden van de juiste persoon voor de baan, en hoewel Kristen Bell geweldig had kunnen zijn in de hoofdrol, heeft Mandy Moore zichzelf uiteindelijk bevestigd als de beste persoon om Rapunzel te spelen.

De beslissing om de getalenteerde Moore als Rapunzel te casten, werd uiteindelijk een briljante zet van Disney. Tangled zou een succes worden aan de kassa en $ 592 miljoen verdienen, volgens Box Office Mojo. Dit was een grote overwinning voor Disney en het hielp Rapunzel om een geheel nieuwe generatie fans te bereiken. Niet alleen dat, maar de film is een belangrijk onderdeel geweest van het enorme succes dat de studio heeft gehad in wat het Disney Revival-tijdperk wordt genoemd.

Tangled was uiteindelijk succesvol genoeg voor Disney om zijn eigen show op Disney Channel te lanceren, zelfs zo ver dat hij dezelfde cast als de film gebruikte. De show duurde 60 afleveringen in de loop van drie seizoenen, en fans waren dol op wat het kon doen met hun favoriete personages.

Het is nooit gemakkelijk om een kans te missen om een personage in een grote film te spelen, maar het hoort bij de aard van het zijn in Hollywood. Ook al kreeg Kristen Bell de rol van Rapunzel niet, ze had toevallig een aas in petto.

Bell krijgt uiteindelijk de rol van Anna

Bell zou tegen Paste zeggen: "[de casting director van Tangled] vertelde me: 'Kijk, als dit niet lukt, wil ik echt dat je Chris Buck ontmoet, die de volgende Disney-film regisseert'. Dus ging ik na de auditie met Chris zitten in de Disney-commissaris, en hij vertelde me dat de volgende film een veel traditionelere Disney-musical zou zijn. Ik denk dat hij een beroep deed op het feit dat ik een meer traditionele muziektheaterstem heb.”

Die traditionele musical eindigde in een kleine film genaamd Frozen, die uiteindelijk een van de grootste hits in de Disney-geschiedenis werd. De film werd een fenomeen dat de wereld stormenderhand veroverde en uiteindelijk een van de grootste films aller tijden werd.

Alsof dat nog niet verbazingwekkend genoeg was, zou het vervolg van de film, Frozen 2, nog grotere zaken doen aan de kassa dan zijn voorganger. Die films hebben samen miljarden dollars verdiend, terwijl ze Disney-liefhebbers ook enkele van de meest populaire personages in de geschiedenis van de studio hebben gegeven. Blijkt dat de gemiste kans om Rapunzel te spelen uiteindelijk prima werkte voor Kristen Bell.

Hoewel ze had kunnen uitblinken in Tangled, raakte Kristen Bell betrokken bij iets veel groters.

Aanbevolen: