Hoeveel verdienen de stemacteurs van 'The Simpsons'?

Inhoudsopgave:

Hoeveel verdienen de stemacteurs van 'The Simpsons'?
Hoeveel verdienen de stemacteurs van 'The Simpsons'?
Anonim

De wereld van televisie-animatie is een wispelturige wereld, aangezien er tal van projecten plaatsvinden zonder het succes te vinden dat de giganten van de industrie hebben. Deze shows zijn nu geschikt voor publiek van alle leeftijden in een poging om succes te vinden, maar slechts enkelen zijn echt in staat om de mal te doorbreken en hun plaats te behouden.

The Simpsons is een van de belangrijkste tv-shows aller tijden, en op dit moment v alt er vrijwel niets meer te bereiken. Omdat het de moloch is die het is, is het logisch dat de stemmencast geld zou verdienen, maar de waarheid is dat het een zware klim is geweest voor de betrokkenen.

Laten we eens kijken hoe de stemmencast voor The Simpsons het heft in eigen handen nam om het geld te krijgen dat ze verdienden.

Ze waren in de jaren 90 $30, 000

The Simpson-stemcast
The Simpson-stemcast

The Simpsons is een van de meest geliefde en gevierde shows aller tijden, en de belangrijkste stemacteurs zijn een enorme reden waarom mensen jaren geleden verliefd werden op de personages en waarom ze na dit alles blijven terugkomen voor meer tijd. Echter, dingen met het loon van de cast hebben in de loop van de tijd zeker de aandacht van mensen getrokken.

Volgens The Age verdiende de primaire cast in de jaren 90 $ 30.000 per aflevering. Dit is een behoorlijk salaris, maar kwam niet in de buurt van wat ze hadden moeten verdienen. De franchise was tenslotte een moloch op het kleine scherm die zich ook uitbreidde naar videogames en daarbuiten. Dit betekent dat het veel geld opleverde waar de acteurs een stuk van wilden hebben.

Het aanvankelijke salaris van de cast was niet zo hoog, maar het is nog steeds indrukwekkend om de grens van $ 30.000 te bereiken. Desalniettemin zou de cast in 1998 de onderhandelingstafel betreden in een poging om wat meer geld per aflevering van de show te krijgen. The Age meldt dat de cast in die tijd bijna was vervangen, maar uiteindelijk zouden de twee partijen een akkoord bereiken.

Volgens The Hollywood Reporter zou de initiële loonsverhoging in 1998 hun salaris opdrijven tot $ 50.000, en dit zou enige tijd werken. In 2001 was het echter tijd om opnieuw te onderhandelen, maar deze keer zou de cast eindelijk het felbegeerde cijfer van zes cijfers bereiken.

Maak eindelijk 6 figuren

Stemcast van The Simpsons
Stemcast van The Simpsons

Nadat de cast van The Simpsons $ 50.000 per aflevering had verdiend, zat ze weer aan tafel en met de steun van maker Matt Groenig kon de cast eindelijk de drempel van $ 100.000 bereiken. Interessant is dat deze nieuwe deal ook zorgde voor een gestage salarisverhoging voor de komende seizoenen van de show waaraan de cast zou werken.

Volgens The Hollywood Reporter: De zes belangrijkste stemacteurs gaan akkoord met $ 100.000 per aflevering voor het 13e en 14e seizoen, oplopend tot $ 125.000 per aflevering voor het 15e. Elk krijgt ook een bonus van $ 1 miljoen in plaats van toekomstige syndicatiebetalingen.”

Drie jaar later, toen hun deal was afgelopen, ging de cast opnieuw in staking om meer loon van het netwerk te eisen. Deze keer slaagden ze erin om een verhoging te krijgen tussen de $ 250.000 en $ 360.000. Als reactie hierop heeft Fox dat seizoen met één aflevering ingekort, wat een aardig stuk verandering in het proces heeft bespaard.

Denk je dat dit de laatste keer was dat de cast onderhandelde over een hoger loon? Denk nog eens na.

Ze verdienden maar liefst $ 440.000 per aflevering

Stemcast van The Simpsons
Stemcast van The Simpsons

The Simpsons zijn een ongekend succes geweest met een lange levensduur die nog niet kan worden geëvenaard, en de cast is altijd bereid geweest hun mannetje te staan voor hun loon. In 2008 begonnen ze opnieuw contactonderhandelingen om het meeste uit hun tijd op de show te halen.

Na maar liefst $ 500.000 per aflevering te hebben geëist, werd een overeenkomst bereikt waarbij de artiesten maar liefst $ 440.000 per aflevering verdienden, volgens The Hollywood Reporter. Dit was een verre schreeuw van wat ze een decennium eerder konden krijgen met $ 50.000, en het toonde aan dat het netwerk nog steeds geld verdiende aan het onroerend goed.

In de afgelopen jaren waren de dingen echter financieel niet haalbaar voor de studio, en al in 2011 besloten ze dat om de show draaiende te houden, ze de cast een salarisverlaging nodig hadden. Hoewel dit niet ideaal was, was het een betere oplossing dan volledig de baan verliezen. Dus de cast was bereid om hun zakken te verlichten en slechts ongeveer $ 300.000 per aflevering te verdienen. Niet ideaal, maar het hield de show draaiende, waardoor ze in feite tonnen geld verdienden.

Het is een lange reis geweest voor de show en de hoofdrolspelers, en het is ongelooflijk om te zien hoe ze hun salaris naar ongelooflijke hoogten hebben gebracht.

Aanbevolen: