Hoeveel zal Barack Obama verdienen met het uiten van 'Our Great National Parks' op Netflix?

Inhoudsopgave:

Hoeveel zal Barack Obama verdienen met het uiten van 'Our Great National Parks' op Netflix?
Hoeveel zal Barack Obama verdienen met het uiten van 'Our Great National Parks' op Netflix?
Anonim

Barack Obama heeft het druk gehouden sinds hij zijn ambt verliet als de 44e president van de Verenigde Staten. Het meest opvallende was dat hij zijn laatste boek schreef, A Promised Land, dat in 2020 werd gepubliceerd. Deze publicatie was een verslag van zijn tijd voor het presidentschap in 2008, en toen de machtigste man op aarde gedurende de acht jaar die volgden.

Obama startte ook een productiebedrijf onder de naam Higher Ground. Het bedrijf stond sindsdien achter verschillende populaire projecten, waaronder Kevin Hart's oprechte comedy-drama uit 2021, Fatherhood.

De wereld van de showbizz is zeker niet helemaal nieuw voor het voormalige staatshoofd, aangezien hij in feite twee Grammy Awards won voordat hij president werd. Deze waren in de categorie Best Spoken Word Album voor de audio-opnames van zijn boeken, Dreams From My Father en The Audacity of Hope.

Op 13 april van dit jaar arriveerde zijn nieuwste project op het witte doek op Netflix, in de vorm van een docu-serie met de titel Our Great National Parks. De show is opgedeeld in vijf afleveringen, waarbij elke aflevering door Obama zelf wordt verteld.

Dus, hoeveel kan de voormalige president er naar uitkijken om mee naar huis te nemen dankzij zijn werk als het gezicht en de stem van Our Great National Parks ?

Waar gaat 'Onze Grote Nationale Parken' over?

IMDb beschrijft Our Great National Parks als 'een vijfdelige documentaireserie over 's werelds meest adembenemende nationale parken en de dieren die daar leven.'

De officiële Netflix-synopsis voor de show luidt: 'Onze grote nationale parken nodigen ons uit om eropuit te trekken en nieuwe manieren te creëren waarop deze wilde plekken kunnen gedijen, en ze krachtig te bewaren voor toekomstige generaties.'

Een van de parken in de serie zijn het Hanauma Bay Nature Preserve in Hawaii, Tsavo National Park in Kenia en het Gunung Leuser National Park in Indonesië.

Hawaï, Kenia en Indonesië zijn allemaal belangrijke onderdelen van Barack Obama's levensreis, aangezien hij familiebanden heeft in elk van de drie geografische locaties, en hij heeft er ook veel tijd doorgebracht.

Dit is symbolisch voor hoe verbonden de 60-jarige is met de Netflix-serie, die in feite ook wordt gecoproduceerd onder de vlag van zijn Higher Ground Productions.

Onze Grote Nationale Parken komen over als een viering van de onderlinge verbondenheid van de mens met de natuur, die Obama in de serie 'ons gedeelde geboorterecht' noemt.

Wat zijn andere shows die vergelijkbaar zijn met 'Onze grote nationale parken'?

Om een idee te krijgen van het soort geld dat Barack Obama zou kunnen verwachten te verdienen met Our Great National Parks, is het misschien het beste om het werk dat hij heeft gedaan te vergelijken met andere vergelijkbare banen en projecten in het genre.

De onbetwiste koning van moderne natuur- en natuurdocumentaires is de Britse omroep en bioloog David Attenborough. Zijn meest geweldige werk was in de beroemde BBC One docu-serie, Planet Earth.

Die specifieke serie is een van de beste van allemaal in het genre, met Rotten Tomatoes Audience en Tomatometer-scores van elk 95%. Attenborough heeft ook andere shows geuit en geproduceerd, zoals Our Planet, The Blue Planet, Dynasties en meest recentelijk The Green Planet.

Voor deze projecten ontvangt de doorgewinterde omroeporganisatie niet per se een salaris, maar per project en op restanten voor eventuele toekomstige herhalingen van zijn programma's. Voor Planet Earth II in 2019 zou hij ongeveer £ 1,1 miljoen ($ 1,5 miljoen) hebben verdiend.

Op zijn huidige leeftijd van 96 jaar wordt Attenborough nu geschat op een vermogen van ongeveer $35 miljoen.

Hoeveel zal Barack Obama verdienen voor het uiten van 'Our Great National Parks'?

Obama bracht zijn eigen unieke stijl op Our Great National Parks, maar het is eerlijk om te zeggen dat het een baan is waar Attenborough trots op zou zijn. Critici denken absoluut dat de politicus die media-persoonlijkheid is geworden in dezelfde gewichtscategorie kan vallen als de niet-leeftijdsgenoot.

In zijn recensie van de show voor Ready Steady Cut schrijft Romey Norton: 'Het is moeilijk om te concurreren met Sir David Attenborough als het gaat om deze documentaires, maar Obama heeft goed werk geleverd. Zijn rustgevende maar gezaghebbende stem en persoonlijke verhalen over de locaties maken deze serie een genot om naar te kijken.'

Volgens het Attenborough-model, en omdat de show eigenlijk een productie is van zijn eigen bedrijf, is het onwaarschijnlijk dat Obama een directe vergoeding krijgt voor het simpelweg vertellen van Our Great National Parks.

In plaats daarvan zou hij een vooruitbetaling hebben ontvangen toen Netflix de rechten op de show verwierf, en hij zal ook zeker worden betaald in restanten voor elk toekomstig inkomen dat het streamingplatform ermee verdient.

Of dat uiteindelijk zal gaan concurreren met nummers op Attenborough-niveau, de tijd zal het leren.

Aanbevolen: