De waarheid over het casten van de eerste 'Terminator

Inhoudsopgave:

De waarheid over het casten van de eerste 'Terminator
De waarheid over het casten van de eerste 'Terminator
Anonim

Er zijn veel fascinerende details over het casten van franchises zoals de Harry Potter-films. Zelfs films als Love Actually hebben verhalen over casting die ronduit intrigerend zijn voor mensen met een passie voor het onderwerp. Maar de waarheid over het casten van de eerste Terminator-film kan de kroon zijn. En veel daarvan heeft te maken met het feit dat Arnold Schwarzenegger de titulaire rol bijna verloor. Maar dankzij een diepgaand artikel van Entertainment Weekly weten we nu dat er eigenlijk veel eigenaardige en ronduit frustrerende aspecten waren aan het vormen van de cast die uiteindelijk Terminator aan een mainstream publiek zou verkopen, een franchise van meerdere miljarden dollars zou lanceren en sterren zou maken. uit Arnold en Linda Hamilton. Laten we eens kijken.

O. J. Simpson werd verondersteld de Terminator te zijn

Volgens het Entertainment Weekly-artikel had de belangrijkste reden waarom studio's zelfs maar naar het script voor The Terminator keken, te maken met het feit dat het budget zo laag was. Destijds was James Cameron een niemandsregisseur. Zijn idee was solide genoeg om de aandacht te trekken van producenten, voornamelijk Mike Medavoy van Orion, maar ze waren ervan overtuigd dat een grote ster het enige zou zijn waardoor mensen de film zouden zien als iets meer dan een B-film.

"Aanvankelijk dachten Jim en ik dat we een vrij onbekende cast zouden gebruiken om het budget laag te houden", vertelde co-scenarist en producer Gale Anne Hur aan Entertainment Weekly. "Lance Henriksen zou oorspronkelijk de Terminator spelen."

Maar toen zette Mike Medavoy Gale en James Cameron neer en vertelde hen dat hij O. J. Simpson als The Terminator… Ja, dat klopt… O. J. Simpson… Je moet niet vergeten dat hij destijds een grote ster was. Hij was niet alleen een legendarische atleet, maar hij maakte ook naam in de films. Om eerlijk te zijn noemde Mike ook Arnold Schwarzenegger, maar dan in de rol van Kyle Reese.

"Dat kwam uit mijn mond. In die tijd had O. J. Simpson een van die commercials voor Hertz waarin hij over een toonbank sprong en rende om een huurauto te halen. Het was al dat atletische spul, dat Ik dacht dat de Terminator dat had moeten doen", gaf Mike Medavoy toe aan Entertainment Weekly.

"Gale en ik keken elkaar alleen maar aan en dachten: 'Je maakt een grapje met me.' Let wel, dit was voordat O. J. eigenlijk een moordenaar was', zei James Cameron over de vermeende misdaden die O. J. Simpson werd later (en controversieel) vrijgesproken. "We hebben misschien heroverwogen nadat hij [naar verluidt] zijn vrouw had vermoord. [Lacht] Dit was toen iedereen van hem hield, en ironisch genoeg was dat een deel van het probleem - hij was een sympathieke, goofy, soort onschuldige man.[Lacht] Bovendien was ik eerlijk gezegd niet geïnteresseerd in een Afro-Amerikaanse man die met een mes achter een blank meisje aanzat. Het voelde gewoon verkeerd."

Toch was het O. J. dat Mike wilde. Arnold werd later benaderd om het personage van Kyle Reese te spelen, waardoor hij oog in oog kwam te staan met James Cameron die hem niet in die rol wilde hebben.

"Het ding met Arnold was moeilijker om mee om te gaan, omdat hij net naar buiten was gekomen met Conan the Barbarian, dus ik moest een manier bedenken om het idee te torpederen", gaf James Cameron toe. "Ik liep naar buiten om Arnold te ontmoeten voor de lunch om over Reese te praten, en het laatste wat ik tegen mijn kamergenoot zei was: 'Ben ik je geld schuldig? Omdat ik ruzie moet maken met Conan.'"

Hoewel James Arnold niet als Kyle Reese kon zien, kon hij hem wel zien als The Terminator… en Arnold had een paar ideeën over het personage (hoewel hij aanvankelijk niet geïnteresseerd was om hem te spelen).

"Ik kon me heel duidelijk voorstellen hoe de Terminator eruit zou moeten zien", zei Arnold Schwarzenegger."En dus toen ik Cameron ontmoette om over Kyle Reese te praten, gaf ik hem al deze punten: dit is wat je moet doen met de Terminator, dit is hoe de Terminator zou moeten handelen."

Dit alles overtuigde James ervan om Arnold de Terminator-partij aan te bieden, maar Arnold wees het aanvankelijk af vanwege het gebrek aan lijnen.

"Ik bouwde aan mijn carrière, was een leidende man en geen slechterik. Maar Cameron zei dat hij het op zo'n manier zou filmen dat alle slechte dingen die ik doe volledig verontschuldigd zullen worden door het publiek, omdat Ik ben een coole machine. En zo cool dat sommige mensen zullen juichen, "zei Arnold, dus hij meldde zich aan.

Casting Linda Hamilton

Binnenkort werd Michael Biehn gecast als Kyle Reese en werd Linda Hamilton getikt om Sarah Connor te spelen.

"Jim en ik hebben auditie gedaan bij nogal wat actrices en Linda was de enige die de essentie van Sarah wist vast te leggen - haar relatieve onschuld en de kracht van haar karakter dat ze in de loop van de film ontwikkelt", legt Gale uit.

Maar Linda was niet zo enthousiast over de kans als andere acteurs misschien waren.

"Ik zou een Shakespeare-actrice worden toen ik uit de Strasberg-studio in New York kwam. En dus was ik niet zo enthousiast over The Terminator als mijn mensen waren", gaf Linda toe. "Misschien was ik een beetje snobistisch. Ik dacht: 'Oh, Arnold Schwarzenegger. Daar ben ik niet zeker van.' Ik was een beetje zenuwachtig of alle stukjes in elkaar zouden passen."

Maar ze pasten wel bij elkaar… En de film werd een van de meest succesvolle van dat jaar en lanceerde een franchise van meerdere miljarden dollars.

"Geloof me, ik ging naar de set om Arnold te bekijken," zei Linda. "En ik herinner me dat ik achteruit stond en naar hem keek en zei: 'Hmm, dit zou kunnen werken.' Er was iets zo volkomen robotachtig en angstaanjagend aan hem. Ik realiseerde me dat we hier iets nieuws aan het doen waren, en plotseling geloofde ik.'

Aanbevolen: