Waarom J.J. Abrams werd gedwongen om 'alias' te veranderen

Inhoudsopgave:

Waarom J.J. Abrams werd gedwongen om 'alias' te veranderen
Waarom J.J. Abrams werd gedwongen om 'alias' te veranderen
Anonim

In seizoen drie van Alias veranderde alles. Eigenlijk moest alles veranderen. Het is vrij gebruikelijk dat netwerkshows in verschillende richtingen gaan of halverwege hun structuur veranderen. Dit komt omdat het netwerk hier om verschillende redenen om vraagt. En dit is eigenlijk wat er gebeurde met J. J. Abrams' meesterlijke spionagedrama, Alias. Er speelde echter nog iets anders. Een echte reden waarom Alias van een strikt seriële (doorlopende en boogachtige) show ging naar een die veel meer episodisch was met gesloten begin, midden en einde. Dankzij een fantastisch artikel van TV Line weten we precies waarom de show de grote verandering heeft doorgevoerd. Laten we eens kijken…

Grote verschuivingen gebeurden op en achter het scherm

Alias is zonder twijfel de show die de fascinerende carrière van Jennifer Garner heeft gelanceerd. Hoewel Jennifer nu veel meer doet dan alleen acteren, heeft ze haar indrukwekkende carrière te danken aan het succes van Alias; een show trouwens, die werd beïnvloed door haar eerste rol in Felicity.

In het derde seizoen van Alias was Jennifer meer betrokken bij het succes van Alias dan zelfs J. J. Abrams was. Dit komt omdat J. J. had het grootste deel van zijn controle overgedragen aan de schrijverskamer, zodat hij zijn volgende show, Lost, kon ontwikkelen.

Tot het derde seizoen werd J. J.'s eerste visioen uitgevoerd. De verhaallijn van Rambaldi domineerde de eerste twee seizoenen van de show, net als de constante boog van Sydney Bristows strijd met Sloane, haar romance met Vaughn en haar waanzinnig gecompliceerde relatie met haar beide ouders.

"De eerste twee seizoenen waren wat ik wilde dat de show zou zijn," J. J. Abrams vertelde TV Line. "En toen zei [ABC, het netwerk achter Alias] in seizoen 2: 'Dit is het laatste seizoen dat je het in series kunt maken. Het moet een op zichzelf staande show zijn.' En zo begon seizoen 3 aan het seizoen waarin het aflevering-naar-episode was."

Het was ook het eerste seizoen met Bradley Cooper of Merrin Dungey (hoewel ze wel in de seriefinale verscheen). Het introduceerde ook Mia Maestro als de halfzus van Sydney en Melissa George als de nieuwe vrouw van Vaughn, Lauren Reed.

Maar acteurs waren niet de enigen die naar Alias vertrokken of aankwamen… Er was ook een grote verandering bij de producenten, schrijvers en andere creatievelingen.

"Aan het einde van seizoen twee vertrokken Bob [Orci] en Alex [Kurtzman], Josh [Appelman] en André [Nemec] kwamen erbij", vertelde uitvoerend producent Jeff Pinkner aan TV Line. "[Producenten] Alison Schapker en Monica Breen kwamen rond dezelfde tijd bij elkaar. Al die mensen hebben een fenomenale carrière gemaakt. Rick Orci, de jongere broer van Bob, trad op een gegeven moment toe.[Producer] Drew Goddard kwam de afgelopen twee seizoenen binnen. Maar uiteindelijk heb ik de show de afgelopen jaren geleid."

Wat vonden de cast en crew ervan dat de show episodischer werd?

Het lijkt er absoluut op dat de meeste cast en crew de voorkeur gaven aan hoe de dingen waren toen J. J. Abrams had meer te zeggen over zijn spionageserie.

"Het ging altijd over de sage van Sydney Bristow, de hele wereld die werd gecreëerd", verklaarde co-executive producer Josh Appelbaum. "Ik denk op een leuke manier, wat dat mandaat ons dwong te doen, was om op zichzelf staande verhalen binnen de mythologie te vertellen. Er is altijd de mythologie aan de gang, maar het was leuk om tot op zekere hoogte het gevoel te hebben dat elke aflevering zijn eigen individuele voldoening had en de show was niet alleen deze ene lange aaneengesloten zin."

Jennifer Garner was iemand die absoluut de voorkeur gaf aan de oude manier: "Ik gaf de voorkeur aan de meer geserialiseerde versie. Nu zouden mensen het gaan bingewatchen, en dat zou goed zijn. J. J. was in sommige opzichten zijn tijd vooruit."

Het feit dat Bradley Cooper de serie verliet, droeg ook bij aan de verandering, omdat ze niet altijd op dezelfde personages konden vertrouwen om mee te spelen. Bradley was trouwens helemaal geen fan van Alias.

"We kwamen niet met dingen die hem waardig waren, en hij zat in veel afleveringen en deed heel weinig," J. J. Abrams zei over Bradley Cooper. "Het voelde als een soort relatie waarin jullie allebei van elkaar houden, maar jullie beseffen allebei om verschillende rechtvaardige redenen dat het niet helemaal lukt. En jullie komen allebei naar een ontmoeting met dezelfde bedoeling. Dat is ongeveer wat er gebeurde. Het was erg moeilijk om terug te gaan naar de binnenlandse verhalen als er ergens in Los Angeles een kernbom is. Het was een heel lastige plaat om te draaien."

De rol die hij speelde, daagde hem uiteindelijk niet uit op de manier waarop Bradley het nodig had (en nam af) om uitgedaagd te worden. De crew en cast vonden het prima dat hij de serie verliet om door te gaan en grotere en betere dingen in zijn carrière te doen. Maar het schudde het paradigma van de show zelf door elkaar. Daarom was het logisch voor J. J. om toe te geven aan de eisen van het netwerk en de show meer episodisch te maken in plaats van serieel.

Aanbevolen: