De ware oorsprong van Will Ferrell's 'Talladega Nights

Inhoudsopgave:

De ware oorsprong van Will Ferrell's 'Talladega Nights
De ware oorsprong van Will Ferrell's 'Talladega Nights
Anonim

Will Ferrell heeft geen tekort aan hitkomedies gehad. En eerlijk gezegd is hij de reden waarom de meeste van zijn films zo geliefd zijn geworden. Natuurlijk hielden we van Steve Carrell en de rest van de cast in Anchorman, maar Will stal de show. En hetzelfde geldt voor Step Brothers, Elf en zelfs Wedding Crashers waar hij slechts ongeveer vijf minuten aanwezig was. Dit komt omdat Will zich altijd op zijn optredens stort. Zelfs de grootste fans van Will weten niet alle details over hoe hij zijn rollen tot leven brengt. Hij liet zelfs een belachelijke en echte baard staan voor Anchorman, hoewel zijn fans dachten dat het nep was.

Een van de populairste films van Will Ferrell zijn ongetwijfeld Talladega Nights. De film uit 2006 kreeg op een bijzonder hilarische manier groen licht. In feite waren het slechts zes woorden die de film verkochten, volgens een fascinerend artikel van ESPN. En het waren deze zes woorden die eigenlijk de ware oorsprong waren van Will's hitkomedie. Die zes woorden waren: "Will Ferrell als NASCAR-coureur".

Dat is het… Dat is waar het vandaan kwam…

Destijds bevond Will zich tot nu toe op het hoogtepunt van zijn carrière. Hij speelde al in Old School, Elf, de eerste Anchorman-film, en had zijn verheerlijkte cameo in Wedding Crashers. Dus de beroemde schrijver/regisseur Adam McKay hielp hem maar al te graag met zijn NASCAR-filmidee. Sony Pictures deed mee, maar het kostte een minuut om NASCAR ervan te overtuigen dat de film hen niet helemaal aan het scheuren was.

Talladega Nights cast Will en John
Talladega Nights cast Will en John

NASCAR aan boord krijgen met zijn idee

Volgens ESPN was Will Ferrell er zeker van dat zijn raceautofilm niet ging over het belachelijk maken van NASCAR. Will had zelfs een heel specifieke kijk op hoe hij het onderwerp wilde benaderen.

"We waren van tevoren onvermurwbaar dat het niet ons doel was om NASCAR voor de gek te houden", zei Will Ferrell. "We wilden plezier hebben met NASCAR. We waren gefascineerd door het idee dat coureurs teamgenoten zijn maar ook concurreren, zoals Ricky en Cal [Naughton Jr.]. Schud en bak trouwens. Dus, we zeiden: geef ons de inside jokes van de mensen die dit doen voor de kost en we gaan ermee door. Dat is waar personages zoals mijn vrouw, Carley, vandaan kwamen. We ontdekten dat niemand meer van "Anchorman" hield dan de mensen die echt in het televisienieuws werken. Ik Ik had altijd het gevoel dat mensen in NASCAR hier ook om konden lachen. En als ze dat niet deden… nou, ik ben een behoorlijk grote jongen en de meeste coureurs zijn vrij klein, dus ze wisten wat er aan de hand was."

Dus, wat vond NASCAR van dit alles?

"Ze deden hun onderzoek. Ze kenden de sport. Ze wisten hoe we werkten en ze wisten dat we over samenwerking gingen", vertelde Sarah Nettinga, de toenmalige NASCAR-directeur van media- en entertainmentmarketing, aan ESPN."Als ze dat niet deden, denk ik dat ze dat heel snel doorhadden. Ik denk dat wat ons echt opviel, was dat ze voor echt en authentiek gingen. En dat zou werken, zoals alles in satirische komedie. Als je doet wat authentiek is, het werkt. Als je het allemaal verzint, is het niet grappig."

Zijn idee tot iets echts maken

Will en zijn team hielden audities in Charlotte, North Carolina. Hij was vastbesloten om zijn satire zo echt mogelijk te laten lijken. Dit hield ook in dat hij ervoor moest zorgen dat hij wist hoe hij moest rijden. Hij zou tenslotte sportwagencoureur Ricky Bobby spelen. Volgens ESPN werkte Will met instructeurs bij de Richard Petty Driving Experience en Fast Truck Driving School.

"Het waren Adam McKay, Will Ferrell en John C. Reilly. Ze gingen de eendaagse rijschool doen en het eerste wat we deden was ze in een busje over het circuit brengen," Chris McKee, toen-CMO, zei Richard Petty Driving Experience."Na één ronde waren ze klaar. Ze schreeuwden om van de baan te gaan. We dachten dat ze een grapje maakten, dus we lachten. Maar toen we stopten op de pitstraat, stapten ze alle drie uit en gingen recht op hun huurauto af. waren bloedserieus. Het was Reilly die hen tegenhield en zei: "Jongens, we kunnen hier geen watjes zijn. We kunnen geen NASCAR-film maken en niet echt ervaren in een raceauto te zitten." Dus we hebben met elk van hen tweezitters gereden … en hetzelfde, ze waren klaar, helemaal in paniek. Er was nog maar een uur over en we smeekten ze om de rijschool te beginnen, de kleine stapjes. Nou, ze bleven uiteindelijk nog twee en een half uur. Het heeft even geduurd, maar ze vonden het geweldig."

Aan het eind van de dag, het rijden echt freaked Will out…

"De scène waarin Ricky terugkomt en denkt dat hij snel gaat, maar hij gaat eigenlijk maar 25 mijl per uur, totaal doodsbang", legde Will Ferrell uit. "Dat was min of meer gebaseerd op ervaringen uit het echte leven."

Maar als hij zijn idee voor een raceautofilm wilde uitvoeren, moest hij zich volledig inzetten. En jongen heeft het ooit zijn vruchten afgeworpen.

Aanbevolen: