Netflix-fans prijzen 'The Witcher' prequel-serie voor het casten van Jodie Turner-Smith

Inhoudsopgave:

Netflix-fans prijzen 'The Witcher' prequel-serie voor het casten van Jodie Turner-Smith
Netflix-fans prijzen 'The Witcher' prequel-serie voor het casten van Jodie Turner-Smith
Anonim

The Witcher: Blood Origin heeft zijn hoofdrol gevonden in de Britse actrice en model. De langverwachte zesdelige gelimiteerde serie speelt zich 1200 jaar voor de gebeurtenissen van The Witcher af, de hitshow met Henry Cavill als Ger alt van Rivia.

Blood Origin zal zich richten op de gebeurtenissen voorafgaand aan de Conjunction of the Spheres en de creatie van de eerste Witcher. Eerder werd aangekondigd dat de opnames voor de show tussen mei en december van dit jaar zullen plaatsvinden.

‘The Witcher: Blood Origin’ geprezen om zwarte representatie in fantasie

“Jodie Turner-Smith zal de rol van Éile spelen in de aankomende serie The Witcher: Blood Origin”, kondigde Netflix aan op Twitter-account Strong Black Lead.

Turner-Smith, geboren in Engeland uit Jamaicaanse ouders, zal een baken zijn van zwarte vertegenwoordiging in de komende fantasieshow.

Fans van de serie hebben de inclusieve casting van zowel The Witcher als Blood Origin geprezen voor het laten zien van donkere vrouwen in een fantasie, een genre dat bekend staat als overweldigend blank.

“Ik denk dat The Witcher de enige Netflix-serie is die liefde heeft getoond voor onze donkere huidsschoonheden. Het eerste seizoen had ook een aantal behoorlijk sterke. Ik kan niet wachten om te zien dat ze nog meer schermtijd hebben”, schreef @twenty20some.

“Ja. Het is zeldzaam om een vrouw met een donkere huidskleur in een fantasieomgeving te zien en die van Mimi Ndiweni was eigenlijk een van de sterkste optredens van dat seizoen als Fringilla, antwoordde @MsGo, verwijzend naar de zwarte tovenares in The Witcher.

Racistische trollen mikten op Turner-Smith voor het spelen van Anne Boleyn

Turner-Smith zal vervolgens verschijnen als Queen Consort Anne Boleyn in een driedelige dramaserie die wordt uitgezonden op Channel 5 in het VK. Het naamloze project beschrijft de laatste maanden van Boleyns leven, met Game of Thrones-acteur Mark Stanley in de hoofdrol als koning Henry VIII.

De beslissing om Turner-Smith te casten in de rol van een historisch blanke figuur heeft de meest afschuwelijke, racistische opmerkingen op sociale media losgelaten. Gelukkig zijn trollen snel uitgeschakeld door een stortvloed aan steun voor de actrice.

"heeft iemand anders opgemerkt dat de mensen die zeiden 'iedereen zou zich als iedereen moeten kunnen gedragen' over James Corden die homo speelt op het schoolbal, dezelfde mensen zijn die schuimbekken over Jodie Turner-smith die Anne Boleyn portretteert?" @David_Chippa schreef.

“ik heb net onder 'anne Boleyn' gekeken op trending op Twitter en het flagrante racisme van het Britse publiek is weer absoluut gruwelijk. jodie turner smith is prachtig en ze gaat het geweldig doen. ik hoop dat jullie het allemaal bekijken en dat zien, schreef @nicole974marie.

"Jodie Turner Smith's casting veroorzaakt al controverse en ik kies ervoor om te geloven dat dit precies de manier is waarop Anne Boleyn het graag had gezien", schreef @AINSISERA.

Aanbevolen: