Dit was het geheim van het casten van 'The Karate Kid

Inhoudsopgave:

Dit was het geheim van het casten van 'The Karate Kid
Dit was het geheim van het casten van 'The Karate Kid
Anonim

Netflix's Cobra Kai heeft de Karate Kid-franchise volledig nieuw leven ingeblazen. Wie had gedacht dat veel van de originele castleden zouden terugkeren naar een franchise die zowel de erfenis van het project eerde als het vooruit bracht? Hoewel Ralph Macchio specifieke redenen had waarom hij terug in de rol van Daniel LaRusso belandde, was hij ongetwijfeld heel enthousiast om in de originele film uit 1984 te worden gecast. Het leverde hem niet alleen een behoorlijk bedrag op, maar opende ook een nieuwe fase in zijn carrière.

De cast van de originele Karate Kid omvatte ook Elisabeth Shue, Martin Kove, Randee Heller, William Zabka, Ron Thomas, Chad McQueen en natuurlijk de overleden grote Pat Morita. Er zijn veel dingen die fans niet weten over het maken van The Karate Kid, maar een daarvan is de waarheid over het castingproces. Afgezien van het feit dat tal van grote beroemdheden in aanmerking kwamen voor de hoofdrollen maar verloren, was er een geheim voor het castingproces dat werd onthuld in een oogverblindend artikel van Sports Illustrated. Dit is de waarheid over het castingproces…

De familieleden van A-Lister casten en de juiste Daniel LaRusso voor het karatekind vinden

Het geheim van het casten van de originele Karate Kid was het inhuren van de zoon en dochters van een stel beroemde mensen voor de bijrollen. Hoewel deze regel niet van toepassing was op de hoofdcast, dacht producer Jerry Weintraub dat het een specifieke smaak aan de wereld zou toevoegen… en misschien meer bekende mensen zou verleiden aandacht te schenken aan hun kleine film die dat wel zou kunnen. Het meest bekende was dat de ondersteunende cast bestond uit de zoon van Steve McQueen, Chad, evenals Frankie Avalon Jr., de neef van John Travolta. Op een gegeven moment zou de dochter van Ricky Nelson een van de vrienden van het personage van Elisabeth Shue spelen. Maar ze viel af. Maar het plan werkte nog steeds.

Terwijl Ralph Macchio een van de meer gevestigde acteurs was dankzij zijn rol in The Outsiders van Francis Ford Coppola, was hij nog relatief nieuw. De casting director, Bonnie Timmermann, had The Outsiders gezien en vond dat Ralph gemakkelijk zijn eigen film kon dragen. Dus haalde ze hem binnen. Direct werd regisseur John Avildsen meegenomen.

"John belde me [naar zijn appartement op 89th Street in Manhattan] en zei dat hij iemand zou brengen. Ik open de deur en daar staat Ralph: geen spierstelsel, een magere kleine snijboon van een kind. 'Ik was niet bepaald geschikt voor vechtsporten. Ik liet hem een paar simpele blok- en stootbewegingen zien en hij kon ze helemaal niet. Ik zei: 'Dat is perfect. We hebben een kind dat niets weet.' Ik wilde een watje. En Ralph is het paradigmatische watje, "legde schrijver Robert Mark Kamen uit.

Wat betreft enkele van de namen die Ralph naar verluidt versloeg… Nou, Robert Downey Jr. was in voor de rol, net als Emilio Estevez, Nicolas Cage en Charlie Sheen.

De juiste cast van Mr. Miyagi en de ondersteunende cast

Jerry Weintraub wilde echt dat de beroemdste Japanse acteur ter wereld de iconische rol van Mr. Miyagi zou spelen. Volgens Ralph Macchio wilde Jerry eigenlijk dat een van de Seven Samurai-acteurs hem zou spelen. Dit leidde hen naar Toshiro Mifune, die ook speelde in The Hidden Fortress en Rashomon. Maar Toshiro's Engelse vaardigheden waren verschrikkelijk. In plaats daarvan vonden ze Pat Morita… het tegenovergestelde van Toshiro Mifune.

Pat was een stand-upcomedian. Een smerige dan. Hij was ook de eigenaar van Arnold's Drive-In op Happy Days… Hij was verre van de stoïcijnse Japanse dramatische acteur. Niemand wilde hem, maar zijn naam werd ter sprake gebracht…

"Jerry zegt: 'Maak je een grapje? Ik werkte [in stand-up] met Pat Morita in de Catskills. Hij werd de Hip Nip genoemd (met een smet die Nippon afkortte). Hij droeg zijn bril altijd ondersteboven. Hoe kun je zelfs maar denken dat de Hip Nip goed is voor deze film?'" zei productiecoördinator Susan Ekins in het interview met Sports Illustrated.

Terwijl Jerry tegen het aannemen van Pat was (die uiteindelijk werd genomineerd voor een Oscar voor de rol), stond de regisseur, John Avildsen, 100% achter de keuze. Net als Pat en zijn familie die een aantal persoonlijke tragedies hadden geleden in de aanloop naar de casting. Bovendien was Pat het zat om de symbolische en enigszins racistische stereotypen te spelen die destijds aan Aziatisch-Amerikaanse acteurs in de industrie werden gegeven. Zodra John Pat op de band zette, was Jerry overtuigd. In feite barstte hij blijkbaar in tranen uit en verklaarde trots: "Dat is meneer Miyagi".

Wat de rest van de ondersteunende cast betreft, Elisabeth Shue had geen enkel ander project gedaan dan een Burger King-commercial en een pilot van ABC. Maar ze was mooi en fris van gezicht en een van de intelligentste jonge vrouwen die de bemanning ooit had ontmoet. Terwijl het Cobra Kai-team verondersteld werd een stel 'generieke' kinderen te zijn, was het vinden van William Zabka een grote overwinning om het andere team veel dynamischer te maken.

"Mijn auditie was op het terrein van Columbia Pictures. De rol was deze bendeleider - een stoere karate-kerel - en dus was het geen vriendelijke omgeving [tussen de andere acteurs die het uitprobeerden]. Ik wilde niet Ik zat in de wachtkamer, dus ging ik in de rode Volvo-stationwagen van mijn vader uit 1970 en liet ik een Zebra aanzwengelen tot ze me binnenriepen,' zei William Zabka. "Een week later las ik met Ralph. Daarna verstopte ik me buiten om de hoek tot het bijna schemerde. Toen Ralph naar buiten kwam, zei ik: 'Hé, hoe ging het?' Hij zegt: 'Iedereen was echt goed. Ik heb ze verteld dat je me de stuipen op het lijf hebt gejaagd.'"

Aanbevolen: