Stanley Tucci en Colin Firth onthulden dat ze van rol wisselden voor queer drama 'Supernova

Inhoudsopgave:

Stanley Tucci en Colin Firth onthulden dat ze van rol wisselden voor queer drama 'Supernova
Stanley Tucci en Colin Firth onthulden dat ze van rol wisselden voor queer drama 'Supernova
Anonim

De film van Harry Macqueen vertelt het verhaal van het oude stel Tusker (Tucci) en Sam (Firth), een romanschrijver en een muzikant die op reis gaan om familie en vrienden door heel Engeland te bezoeken. De twee hebben gezworen zoveel mogelijk tijd samen en met dierbaren door te brengen, aangezien bij Tusker de diagnose dementie op jonge leeftijd is gesteld.

In een interview met Stephen Colbert gaven de twee acteurs en vrienden toe dat ze hadden gevraagd om een tijdje van rol te wisselen in pre-productie.

Colin Firth en Stanley Tucci deden auditie voor de rol van de ander voordat ze 'Supernova' gingen filmen

“Het eerste wat we deden, was vragen of we van rol konden wisselen”, zei Firth in The Late Show.

“We hebben er op de eerste dag niet aan gedacht”, zei hij.

“We wisten het niet en toen kwam Colin op een dag naar me toe en hij zei: 'Weet je, ik denk dat we van rol moeten wisselen', en ik zei: 'Nou, eigenlijk heb ik nagedacht over de hetzelfde, '” Tucci stemde in.

Tucci herinnerde zich dat de regisseur 'net geblancheerd' was, maar stemde ermee in om ze te laten wisselen. Niet eerder hebben ze echter enkele scènes in de schoenen van het andere personage laten lezen.

“We boden vrijwillig aan om voor de rollen te lezen, wat een absoluut fascinerende ervaring was”, zei Firth, grappend dat Tucci de auditie voor beide delen won.

“Toen was het duidelijk dat het moest zijn zoals het eindigde,” zei Tucci.

Supernova heeft het debat over hetero-acteurs die vreemde rollen spelen opnieuw aangewakkerd

Op 29 januari in de VS opent Supernova de twee hetero-acteurs in de rol van homoseksuele mannen. Dit wakkerde het al lang bestaande debat aan over de vraag of heteroseksuele acteurs queer-personages zouden moeten spelen.

Beide acteurs hebben eerder queer gespeeld, namelijk in The Devil Wears Prada in het geval van Tucci en in Tom Fords A Single Man in dat van Firth.

De Engelse acteur werd gevraagd of het voor hem juist was om de rol van een homo te spelen in een interview voor een nummer van Attitude, maar zei dat hij onbeslist bleef.

“Ik heb hier geen definitief standpunt over”, antwoordde hij.

“Ik denk dat de vraag nog steeds leeft. Het is iets dat ik heel serieus neem en ik heb er lang over nagedacht voordat ik dit deed.”

Tucci woog ook op de kwestie en herhaalde dat het punt van acteren is om elke rol te kunnen spelen.

"Al zoveel jaren hebben homoseksuele mannen en vrouwen hun homoseksualiteit moeten verbergen in de showbusiness om de rollen te krijgen die ze wilden - dat is het probleem hier," zei hij.

"Iedereen zou elke rol moeten kunnen spelen die ze willen spelen - dat is het hele punt van acteren," voegde hij eraan toe.

Supernova opent op 29 januari in de VS

Aanbevolen: