De ware oorsprong van 'Independence Day

Inhoudsopgave:

De ware oorsprong van 'Independence Day
De ware oorsprong van 'Independence Day
Anonim

Er is zoveel de moeite waard om te weten over het maken van Independence Day. Terwijl sommige enorme blockbusters een hoop geld verliezen, is Independence Day een van de meest succesvolle tot nu toe. Toen het voor het eerst uitkwam, verdiende het $ 306 miljoen in eigen land en $ 817 miljoen internationaal. In feite verdiende het meer geld aan de kassa dan alle films die in 1995 werden uitgebracht door Sony, Universal en Paramount samen… Ja… het was succesvol.

Hoewel het vervolg niet geliefd is, sloeg de originele film op elk niveau door. Het was een sterke popcornfoto met waanzinnige effecten, een script met echte inzet en slachtoffers, klassieke filmmomenten, een oprecht hart en geweldige uitvoeringen van een ensemblecast met onder meer Will Smith en de charismatische Jeff Goldblum.

Maar wat is de ware oorsprong van de buitenaardse invasiefilm uit 1996? Dankzij een fantastisch artikel van We Minored In Film hebben we de waarheid achter het ontstaan van deze iconische film ontdekt.

Onafhankelijkheidsdag Will Smith Jeff Goldblum
Onafhankelijkheidsdag Will Smith Jeff Goldblum

Spielberg en Lucas beïnvloedden een Duitse regisseur met liefde voor de blockbuster

Er zou geen Onafhankelijkheidsdag zijn zonder de Duitse regisseur Roland Emmerich en de New Yorkse schrijver/producer Dean Devilin. En volgens hen zou er geen Onafhankelijkheidsdag zijn zonder Steven Spielberg en George Lucas. Dat komt omdat de blockbusterfilms van deze twee buitengewone filmmakers Roland en Dean beïnvloedden en hen aanmoedigden om een vermakelijke blockbuster te maken met enig gewicht, hart en intelligentie.

"Ik werd weggeblazen van het allereerste frame [van Star Wars]: je zag dat kleine schip, en toen werd de keizerlijke kruiser steeds groter en groter. Voor mij waren Duitse films saai en saai, en alles wat uit het nieuwe Hollywood kwam was cool, "zei Roland Emmerich, regisseur en co-schrijver van Independence Day tegen We Minored In Film.

Vanwege Rolands liefde voor Hollywood's Film Brat-invloeden, werd hij in Duitsland beschouwd als "Das Spielberg aus Sindelfingen" ("Kleine Spielberg uit Sindelfingen"). Hij maakte ook al snel kennis met de New Yorkse Dean Devlin, met wie hij zou samenwerken aan meerdere projecten, waaronder Stargate met James Spader en Kurt Russell. En het was tijdens de promotie van deze film dat Roland werd geïnspireerd om Independence Day te maken.

Onafhankelijkheidsdag Roland Emmerich en Dean Devlin
Onafhankelijkheidsdag Roland Emmerich en Dean Devlin

De ware oorsprong van de onafhankelijkheidsdag

Terwijl hij Stargate promootte, werd Roland Emmerich gevraagd of hij al dan niet in Aliens gelooft. Hoewel hij zegt dat hij niet in buitenaardse wezens gelooft, was dit moment de aanleiding voor het idee voor Onafhankelijkheidsdag.

"Nou, ik geloof niet in de kerstman, maar hij zou een geweldige film maken", zei Roland tegen de verslaggevers op de buitenlandse persconferentie. "Wat als we morgenochtend wakker worden en er vijftig mijl brede ruimteschepen boven de stad zweven; het zou de meest ongelooflijke, gedenkwaardige dag in de geschiedenis van de mensheid zijn [pauzeren, zich wendend tot Dean Devlin] Hé, ik denk dat ik' we hebben onze volgende film."

Dean was echter niet zo zeker van het idee omdat hij dacht dat er al te veel films waren over buitenaardse wezens die de aarde bezoeken. Op dat moment had zelfs hun inspiratie, Steven Spielberg, dat verhaal uitstekend gedaan… Sterker nog, hij deed het twee keer… Maar Roland was doodsbang voor het idee en begon enkele van de beelden die hij in zijn hoofd had weg te spoelen.

"Ik had deze beelden in mijn hoofd. Ik dacht: 'Ik zal ze zo groot maken dat het geen vliegende schotels meer zullen zijn, het worden enorme schepen, zo groot als steden'", beschreef Roland.

"Roland en ik zeiden: 'Er is geen manier om deze film te maken en te doen alsof niemand dit ooit heeft gedaan.'We kunnen niet doen alsof we dit verzinnen. Laten we er wat plezier mee hebben, anders gaan we gewoon proberen de filmgeschiedenis te negeren,' beschreef Dean. "Waarom zou je er geen film van maken voor mensen die van Star Wars en van Spielberg-films hielden en deze films terug wilden?"

Het was dit perspectief dat hen hielp om in drie weken een script te schrijven. En tijdens het schrijfproces zorgden ze ervoor dat ze rekening hielden met marketingmogelijkheden, aangezien dit een valkuil van hen was in hun eerdere werk.

"We hebben [het script] woensdag aan onze agenten gegeven, ze hebben het donderdagmiddag naar de studio's gestuurd, donderdagavond hadden we drie aanbiedingen en op vrijdag had elke studio een aanbod gedaan," Dean gezegd. "We brachten de hele dag door op vrijdagbijeenkomsten met elke studio, en er begon een biedoorlog en we stopten de advertentiecampagne die we wilden in de biedoorlog, zodat je niet alleen de film moest kopen, maar ook moest instemmen met verkopen de film op de manier waarop we hem wilden verkopen. We gaven ze het idee van deze teaser en aan het einde van de teaser ontploft het Witte Huis. 'De aarde kijkt goed, het kan je laatste zijn.' We hadden de slogan 'De wereld eindigt op 4 juli.' We wilden niet onze beste kans hebben om een slechte campagne te hebben."

Het was deze vooruitziende blik die hielp om de interesse van de studio's veilig te stellen en om een project te creëren dat elke bioscoopbezoeker in de jaren '90 zich vandaag nog herinnert.

Aanbevolen: