De waarheid over de Emmy-winnende aflevering op 'E.R.

Inhoudsopgave:

De waarheid over de Emmy-winnende aflevering op 'E.R.
De waarheid over de Emmy-winnende aflevering op 'E.R.
Anonim

Elke tv-show heeft een aflevering die volgens fans de beste is. Soms komen de meningen van de fans overeen met critici en filmhubs zoals IMDb. Dit omvat shows zoals de beste aflevering van Batman: The Animated Series en de beste aflevering van The Office. Maar wat is de beste aflevering van E. R.? Welnu, sommigen beschouwen de 19e aflevering van het eerste seizoen, "Love's Labour Lost", misschien als de allerbeste.

Uiteindelijk ging de aflevering over een verkeerde diagnose die tragische gevolgen had na een keizersnede. Het was zwaar, inclusief ultramoderne Steadicam-opnamen die intensiteit opbouwden, en het had hart. Dit alles betekende dat het een enorme impact had op het publiek. Hoewel ER, gemaakt door Michael Crichton van Jurassic Park, in het eerste jaar enorm populair was, behaalde het niet de Emmy-overwinningen die zovelen in de cast en crew vonden dat het verdiende. Dat is slechts een van de vele dingen die de meeste mensen niet wisten over E. R. En wat ze zouden moeten weten is dat "Love's Labour Lost" erin slaagde vijf Emmy's voor de show binnen te slepen na het eerste jaar in de ether.

Dankzij een prachtig artikel van Yahoo.com weten we nu hoe regisseur Mimi Leder en de schrijvers van E. R. deze aflevering hebben gemaakt en waarom ze het in de eerste plaats voor Emmy's hebben uitgebracht. Laten we eens kijken…

ER houdt van verloren arbeid
ER houdt van verloren arbeid

De inspiratie voor het tragische verhaal

"Love's Labour Lost" was de eerste keer in de geschiedenis van E. R. dat ze afweken van de verteltechniek van het ensemble en zich concentreerden op één tragisch verhaal. Het volgde op een aflevering genaamd "Blizzard", die volgens een van de makers hun beste aflevering tot nu toe was. Ze wisten niet hoe geliefd "Love's Labour Lost" zou worden.

Het idee voor het tragische uitgangspunt van de aflevering, het verlies van een ongeboren kind door toedoen van Dr. Greene, kwam voort uit een gesprek tussen E. R.-showrunner John Wells en zijn medisch adviseur en schrijver Lance A. Gentile.

"John Wells zei tegen me: 'Dr. Greene is te perfect. Kun je iets bedenken om hem een beetje op te vreten?' Dus bedacht ik het verhaal voor "Love's Labour Lost", dat op verschillende dingen was gebaseerd, "vertelde Lance A. Gentile aan Yahoo.

"Een daarvan was de ervaring van een collega; hij moest op een zaterdagavond om 3 uur 's nachts een keizersnede maken zonder dat er een verloskundige in de buurt was. Gelukkig had die zaak een goed resultaat! Ik werd ook geïnspireerd door het idee van wat misschien wel het engste is wat mij als SEH-dokter kan overkomen, want als je in die omgeving werkt, is het alsof er een grommende beer onder zit, alles kan uitreiken en je gezicht er in een seconde afscheuren. En als het gebeurt, verlaat het je bewustzijn nooit. Tijdens mijn 39 jaar geneeskunde op de spoedeisende hulp, heb ik veel ervaringen gehad waarbij het erop leek dat een patiënt naar het zuiden zou kunnen gaan en je alert bent op die beer. Eindelijk, in mijn persoonlijke leven, kregen mijn vrouw en ik rond die tijd ons eerste kind. Ze was superzwanger en de show was op zoek naar een zwangere buik om als model te gebruiken. Dus alle zwangere buiken in de eerste vier seizoenen van E. R. waren gemodelleerd naar die van mijn vrouw!"

Regisseur Mimi Leder reageerde uiteindelijk heel goed op het script voor "Love's Labour Lost" en greep de kans om het naar het televisiescherm te brengen. Ze bracht een viscerale energie naar de show die nog nooit eerder was gedaan. Hoewel ER vanaf het begin geweldig was, heeft deze aflevering het echt tot een werkelijk fenomenale show verheven. Een deel hiervan had te maken met het gebruik van Steadicam, wat betekende dat de cast en crew vaak continu opnames van 4 of 5 minuten maakten die veel personages in het ziekenhuis bestreken. Elke opname duurde uiteindelijk ongeveer 4 of 5 uur om op te zetten en te maken vanwege de complexiteit van dit alles.

Het einde was alles Mimi

Terwijl Lance het brein was achter de creatie van "Lover's Labour Lost", is alleen regisseur Mimi Leder verantwoordelijk voor het gedenkwaardige einde van de aflevering.

"Ik herinner me dat er drie verschillende eindes waren, degene die we hadden en twee scènes die verder gingen", vertelde redacteur Rick Tuber aan Yahoo. "Ik dacht dat ze alles moesten verliezen, behalve de metroscene, en daar hebben de producenten uiteindelijk voor gekozen. Ik ben blij dat ze dat hebben gedaan. Ik had heel weinig te zeggen; ik deed mijn twee cent en de meerderheid ging die kant op. Op tv krijgt de editor alleen de eerste opname en dan komt de regisseur binnen en verandert het, dan komen de producenten en veranderen het en dan verandert meestal de studio of het netwerk het. Ik herinner me dat Mimi zei dat het de beste eerste snede was ze had alles gezien, waardoor ik me best goed voelde."

"Ik denk dat het altijd Mimi's visie was om het op de foto te eindigen met Green bij het meer, deze eenzame figuur verloren in een grote, grote wereld", voegde redacteur Randy Jon Morgan eraan toe. "Als het geheugen dient, was er daarvoor nogal wat montage die een paar minuten duurde om in het hoofd van Dr. Greene te klimmen. John Wells had altijd deze zin: 'Jongens, ik ben ver vooruit jij.' Dat betekende dat hij in de montagekamer scènes in het midden zou wegknippen als hij wist wat er zou komen. Dat was zijn filosofie om een verhaal te vertellen. Je moet het publiek altijd een stap voor blijven. John gaat dat niet doen. besteed veel tijd aan het laten genieten van een groot sentimenteel moment. Hij wil het verhaal vooruit helpen."

ER Loves Labor Lost cast emmy
ER Loves Labor Lost cast emmy

De Emmy Win van de aflevering

Zoals gezegd, kreeg de aflevering in totaal vijf Emmy's mee naar huis, maar er was een tijd dat de aflevering "Blizzard" werd overwogen boven "Love's Labour Lost". Dit komt omdat ER slechts een beperkt aantal afleveringen kon indienen voor Emmy-overweging. "Blizzard" was volgens Lance Gentile een 'spattendere' aflevering. Maar showrunner John Wells ging helemaal over "Love's Labour Lost".

Het is duidelijk dat John een vooruitziende blik had, aangezien de aflevering een grote impact had op de Emmy's en thuis.

Aanbevolen: