De waarheid over de aflevering van de dansmarathon van 'Gilmore Girls

Inhoudsopgave:

De waarheid over de aflevering van de dansmarathon van 'Gilmore Girls
De waarheid over de aflevering van de dansmarathon van 'Gilmore Girls
Anonim

"Ze schieten op Gilmores, nietwaar?" was de zevende aflevering van het derde seizoen van Gilmore Girls en bevatte waarschijnlijk de beste danswedstrijdscène in de televisiegeschiedenis. In werkelijkheid is het misschien de enige aflevering van een show met een lokale 24-uurs danswedstrijd waarin deelnemers gedwongen werden om de hele dag samen te dansen. Natuurlijk waren Rory en Lorelai Gilmore doodsbang om het te winnen, maar ze hadden behoorlijk stevige concurrentie.

Dankzij een geweldig artikel van Entertainment Tonight hebben we enkele van de sappigste details achter de schermen van deze geliefde aflevering geleerd, evenals de waarheid over hoe de cast en crew dit voor elkaar hebben gekregen.

Het idee was iets wat Amy Sherman-Palladino voor altijd wilde doen

Fans van Gilmore Girls hebben over het algemeen tonnen fantheorieën over de show. Velen van hen komen voort uit kleine inconsistenties in de show of vreemde verhaalkeuzes, zoals enkele van de slechtste relaties in de serie. Maar er is geen fan-theorie over de dansmarathon… Wat duidelijk is, is dat het eenvoudige maar uiterst bevredigende verhaalidee rechtstreeks afkomstig was van de maker van de serie Amy Sherman-Palladino en het was iets dat haar na aan het hart lag.

"Ik wilde die [aflevering] twee jaar doen en ik had het geld niet. Het was een super dure aflevering!" Amy Sherman-Palladino zei tegen Entertainment Tonight. "Elke [aflevering] met veel artiesten of extra's is geld. Het was een dansmarathon, dus je moest de extra's hebben, en de muziek, en veel van de cast, en voor ons was het een super dure aflevering. Pas in dat derde seizoen kreeg ik ze zover dat ik het mocht doen."

In het interview met Entertainment Tonight onthulde Amy dat de aflevering verreweg een van haar favorieten uit de hele serie is. In feite noemt ze het een 'toetssteenaflevering' omdat het het soort show dat Amy wilde creëren volledig omvat. Het hart ervan is het verhaal van Lorelai en Rory en de worstelingen van zowel opgroeien als 'verder gaan'.

Gilmore Girls Dance Marathon Suki
Gilmore Girls Dance Marathon Suki

De aflevering filmen was niet makkelijk voor de cast

Om deze aflevering tot leven te brengen, werd High-School Musical-regisseur Kenny Ortega ingeschakeld om te regisseren. Dit was perfect omdat Kenny ook een meesterlijke choreograaf is en hij in staat was om alle acteurs de hele aflevering te laten dansen.

De enorme hoeveelheid dansen was veel werk voor de acteurs. Meestal konden ze in minstens de helft van hun scènes per aflevering gaan zitten, maar in deze waren ze het grootste deel van de tijd op de been. Desgevraagd beweerde Lauren Graham (Lorelai) dat ze zich niet veel herinnert van het filmen van de aflevering, afgezien van hoe lang het duurde. Alexis Bledel (Rory) was het daarmee eens… hoewel ze allebei dol waren op de outfits die ze ervoor moesten dragen.

De toekomstige Supernatural-ster Jared Padalecki heeft echter een andere herinnering. Terwijl hij op de tribune van de sportschool moest gaan zitten om 'toeschouwer Ken' te zijn, vond hij de shoot om een heel andere reden vermoeiend…

"Ik had net een vervalst identiteitsbewijs gekregen en was de avond ervoor net voor het eerst naar Las Vegas gegaan. Dit waren de dagen voordat ze identiteitsbewijzen zouden doorhalen," Jared Padalecki, die toen nog minderjarig was, gezegd. "En ik herinner me dat ik daar zo moe van was, dat ik op de tribune in slaap viel."

Jared werd echter gedwongen wakker te worden omdat in de aflevering ook de breuk van zijn personage met Rory te zien was nadat hij haar had zien flirten met Luke's neef, Jess. Jared gebruikte uiteindelijk ervaringen uit het echte leven om te proberen het moeilijke moment van het breken met Rory zo authentiek mogelijk te maken. Dat vermengd met een vreselijke kater, maakte de hele shoot erg uitputtend voor hem… en hij hoefde amper op de been te blijven.

De aflevering gaf Luke en Lorelai ook een vitaal moment

De 'zullen ze/zullen ze niet?' aspect van de relatie tussen Luke en Lorelai was een ander essentieel onderdeel van het succes van Gilmore Girls. En, zoals Amy Sherman-Palladino zei: "They Shoot Gilmores, Don't They" had alles wat de show maakte tot wat het moest zijn… inclusief de Luke/Lorelai-romantiek.

Gilmore Girls Dance Marathon Rory en Lorelai en Luke
Gilmore Girls Dance Marathon Rory en Lorelai en Luke

Als je het je herinnert, moest Luke ingrijpen om Lorelai te helpen nadat ze een 'dansslachtoffer' had opgelopen en gedwongen was van de dansvloer te strompelen.

"Dat moment waarop ze allemaal dansten en ik bij Lauren [Lorelai] was, was waarschijnlijk mijn favoriete moment van de show", zei Luke-artiest Scott Patterson."Ik denk dat het ook mijn favoriete moment met [Lauren] was. Telkens wanneer Luke haar steunde of haar hielp, dacht ik dat dat hun relatie definieerde. Lorelai bracht dat naar voren, die beschermende instincten in hem. Dat 'ik jou kan beschermen, en ik zal er voor je zijn, en niets zal dat gevoel in de weg staan. Dat is echte vriendschap. Het was magisch."

Aanbevolen: