Hoe Barack Obama onbedoeld 'parken en recreatie' inspireerde

Inhoudsopgave:

Hoe Barack Obama onbedoeld 'parken en recreatie' inspireerde
Hoe Barack Obama onbedoeld 'parken en recreatie' inspireerde
Anonim

Hoewel voormalig president Barack Obama in de eerste plaats een ambtenaar en politicus is, is zijn interesse in de popcultuur altijd een bron van grote belangstelling geweest voor degenen die hem bewonderen. Zo zijn zijn jaarlijkse lijsten met muziek, films/televisie en romans waarvan hij heeft genoten, een steunpilaar geworden. Voormalig president Obama heeft entertainment echter op veel andere manieren beïnvloed, zoals zijn Netflix-projecten. Maar sommige manieren waarop hij de kunst heeft beïnvloed, zijn volledig onbedoeld geweest. Dit geldt voor de oprichting van Park and Recreation, volgens een fantastisch artikel van UPROXX.

Dit is hoe voormalig president Barack Obama de geliefde NBC-komedie opnam die uiteindelijk de carrière van Chris Pratt onder vele anderen lanceerde.

Een spin-off van een kantoor zou gewoon niet vliegen

De uitvoerend producent van The Office, Greg Daniels, kreeg de taak om een nieuwe Frasier-achtige sitcom voor NBC te maken. Bij voorkeur zou dit een spin-off zijn van The Office met Rashida Jones in de hoofdrol.

"Er was een duw om een spin-off van The Office te doen, en het begon met seizoen 3 toen we terugkwamen met de Stamford-vestiging en Ed Helms en Rashida Jones," zei mede-bedenker van Office, Greg Daniels UPROXX.

Greg was echter niet van plan een spin-off te doen. In plaats daarvan besloot hij samen te werken met Office-schrijver en producer Michael Schur om een geheel nieuwe serie te maken die overeenkomsten vertoonde met The Office, zoals de mockumentary-stijl.

"Mike Schur en ik ontmoetten elkaar ongeveer een jaar lang elke ochtend in Norm's Diner op Sherman Way in Woodman. Er waren twee ideeën die de koplopers waren. De ene was deze familieshow gedaan als een mockumentary, en de andere was deze idee van een mockumentary-versie van The West Wing. Waar The Office de private sector zou kunnen zijn, zou dit de publieke sector zijn."

2008 was een monumentaal jaar met enorme creatieve mogelijkheden

Dit gebeurde allemaal in 2008, een van de meest opvallende verkiezingen in de moderne Amerikaanse geschiedenis.

"Greg en ik waren de show aan het bedenken in 2008 en Obama/McCain was in volle gang", zei Michael Shur, mede-bedenker en uitvoerend producent van Parks and Recreation. "Autonomie stortte in. Het algemene idee dat we hadden was dat de overheid, positief of negatief of beide, een grote rol zou spelen in het leven van mensen. Er was een gigantische reddingsoperatie en er was al dat gepraat over deze nieuwe Grote Depressie Interventie in het leven van mensen uit het tijdperk. We dachten dat de gebruikelijke versie daarvan zou zijn om ons te concentreren op de betrokkenheid van de overheid bij het leven van mensen op een zeer microniveau. Zoals het niveau van een lokale overheid waar de problemen van mensen niet de ineenstorting van de wereldeconomie zijn, maar we hebben een stopbord nodig op dit kruispunt."

Greg en Michael hadden een lading ideeën voor de personages die ze zouden maken, hoewel ze niet echt veel details over hen wisten.

"Ik herinner me dat ik dacht, er zijn twee verschillende klassieke vormen van humor over de regering die ik kon zien," legde Greg Daniels uit. "Een van hen was de hypocriet die zich kandidaat stelt. De andere is de bureaucraat die alles gewoon onmogelijk maakt. Je zou 200 jaar terug kunnen gaan en komedie vinden die over die personages is geschreven, dus dat wilden we niet precies doen. Dit was rond dezelfde tijd dat Obama en Hilary aan het rennen waren en er was veel opwinding en optimisme over de regering."

Hoewel er optimisme was, wisten Greg en Michael dat optimisme in de politiek vaak van korte duur is. Bovendien moesten ze een op kantoor gebaseerde show doen met een mockumentary-stijl met mensen uit alle lagen van de bevolking. En het idee dat dit kantoor een van een zeer kleine lokale overheidsinstantie zou zijn, was gewoon logisch. Ook Amy Poehler, die Mike persoonlijk kende, had een voorliefde voor het idee. Dus dingen begonnen te stollen.

"De reden dat we voor dat idee kozen, was dat Mike al goede vrienden was met Amy Poehler, omdat ze samen aan Saturday Night Live werkten. Hij presenteerde haar beide ideeën voor de show en ze reageerde veel op de politieke. Het was een groot voordeel om Amy als headliner in de show te hebben. We waren erg enthousiast om haar te krijgen. We dachten ook dat het goed was, want als het na The Office weer een mockumentary zou worden, wilden we een nieuwe richting inslaan. vrouwelijke hoofdrol zou het minder als The Office laten voelen, "legde Greg uit aan UPROXX.

"Mike belde me terwijl hij op het balkon van zijn huis kettingrokend stond… Hij vertelde me over een personage dat hij en Greg hadden gecreëerd, Leslie Knope genaamd," zei Amy Poehler. "Ze was een extreem laaggeplaatste medewerker van de Parks and Recreation Department die grote dromen had… Hij stuurde me het script en het kostte me vijf minuten om te beseffen dat Leslie Knope het beste personage was dat ooit voor mij is geschreven."

Eigenlijk heeft Amy voormalig president Obama te danken voor de baan. Zijn verkiezing kwam tenslotte precies op het juiste moment om Mike en Greg te inspireren om een televisieklassieker te maken.

Aanbevolen: