Zal Jim Carrey ooit een vervolg maken op 'The Mask'?

Inhoudsopgave:

Zal Jim Carrey ooit een vervolg maken op 'The Mask'?
Zal Jim Carrey ooit een vervolg maken op 'The Mask'?
Anonim

Weinig artiesten in de filmgeschiedenis zijn zo geliefd en zo populair geweest als Jim Carrey sinds het uitbreken in de jaren 90. Hij had een bescheiden begin, maar toen hij eenmaal uitbrak aan de kassa, was hij gewoon niet meer te stoppen. Tegenwoordig is hij een legende met talloze hitfilms op zijn naam staan.

In de jaren 90 speelde Carrey in The Mask, een van zijn eerste grote hits. Een vervolg had kunnen plaatsvinden, maar dat zou pas over een decennium plaatsvinden en Carrey deed er niet eens aan mee. Dit weerhoudt fans er echter niet van om te vragen of Carrey terugkeert naar de rol.

Laten we eens kijken of Carrey wel of niet een vervolg op Mask zou maken.

‘The Mask’ was een enorm succes

Het masker Jim Carrey
Het masker Jim Carrey

Mensen die er niet bij waren om de opkomst van Jim Carrey in de jaren negentig te zien, hebben echt geen idee hoeveel van een superster hij was tijdens de eerste jaren van zijn carrière. Het was in de jaren 90 dat hij speelde in The Mask, wat een van de meest succesvolle films werd waarin hij ooit speelde.

Uitgebracht in 1994, werd deze stripboekaanpassing alleen mogelijk gemaakt door het feit dat Carrey zo'n overdreven en excentrieke uitvoering gaf. Het is moeilijk voor te stellen dat een andere artiest in de buurt kan komen om te repliceren wat Carrey als Stanley Ipkiss kon doen, en dit is precies waarom hij het optreden kreeg. Carrey was dynamiet in elke scène en de film was een must-see.

Aan de kassa was de film een enorm succes, met meer dan $ 350 miljoen wereldwijd. Houd er rekening mee dat deze film in hetzelfde jaar uitkwam als Ace Ventura: Pet Detective en Dumb and Dumber, wat betekent dat Jim Carrey binnen 12 maanden drie komische klassiekers liet vallen. Niet veel sterren kunnen dit voor elkaar krijgen, en Carrey deed het gemakkelijk terugkijken toen grunge nog populair was.

Vanwege het monumentale succes van de film vroegen mensen zich af of er ooit een vervolg zou komen, en jarenlang werd dit idee stopgezet. Fans kregen echter iets dat ze niet verwachtten of waar ze niet om vroegen.

‘Son Of The Mask’ gebeurde zonder Carrey

Zoon van het masker
Zoon van het masker

Proberen om verder te gaan met de franchise en een komische artiest te gebruiken in plaats van Jim Carrey zal een slechte tijd zijn voor alle betrokkenen. Ondanks wat schijnbaar gezond verstand zou moeten zijn, ging de studio door met de noodlottige film, Son of the Mask, die een enorme financiële mislukking werd.

Met Jamie Kennedy in de hoofdrol kwam Son of the Mask meer dan een decennium na de originele Mask-film uit, en gezien het feit dat Jim Carrey ontbrak, was deze film DOA. Zoals het er nu uitziet, heeft de film een beoordeling van 6% op Rotten Tomatoes van critici en slechts 16% van fans, wat betekent dat er maar weinig mensen op de planeet zijn die echt van deze film genoten hebben.

Op zijn YouTube-kanaal vertelt Jamie Kennedy eigenlijk waarom hij besloot de rol op zich te nemen, ondanks het feit dat hij heel veel reserveringen had en zelfs de rol op een gegeven moment afwees. Deze video is zeker het bekijken waard, aangezien de meeste sterren niet zo openhartig zullen zijn over een monumentale mislukking die ze tijdens hun carrière hebben meegemaakt.

Voor het grootste deel hebben mensen de neiging om gewoon te doen alsof Son of the Mask niet bestaat, en velen zijn nog steeds optimistisch dat er een vervolg met Carrying zou kunnen worden gemaakt. Jim Carrey heeft zelfs gesproken over het mogelijk maken van een vervolg.

Hij zou het doen op één voorwaarde

Het masker Jim Carrey
Het masker Jim Carrey

Niet zo lang geleden opende Carrey dat hij mogelijk weer de rol van Stanley Ipkiss op zich zou nemen, en zijn woorden zorgden voor razernij bij de fans.

“Het masker Ik denk dat ik zelf, weet je, het zou afhangen van een filmmaker. Het hangt echt van een filmmaker af. Ik wil het niet alleen doen om het te doen. Maar ik zou het alleen doen als het een gekke visionaire filmmaker was. Zeker, vertelde Carrey aan ComicBook.

Hoewel dit geen garantie is dat iets samen zal komen, is het verbazingwekkend om te zien dat Carrey de hoofdrol zou spelen in een vervolg. Normaal gesproken volgt hij niet de vervolgroute, maar het is duidelijk dat er iets aan de rol is dat hem terug zou kunnen brengen. Als The Mas k een goed vervolg krijgt met Carrey erin, verwacht dan dat fans komen opdagen en het in de bioscoop steunen.

The Mask was een enorme hit, en hoewel het vervolg met Jamie Kennedy niet werkte, zou een goed vervolg met Carrey tot leven kunnen komen en een groot succes worden.

Aanbevolen: